Demirtaş'ın, Erdoğan ve Davutoğlu'na "hakaret" davası

Atatürk Havalimanı'nda yaptığı bir açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile o dönem Başbakan olan Ahmet Davutoğlu'na "hakaret" ettiği iddiasıyla yargılanan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bir sonraki duruşmada salonda hazır edilecek

Haberler 07.07.2020 - 00:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eski HDP E Genel Bakan Selahattin Demirtan Atatürk Havalimannda yapt bir açklamada, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ile o dönem Babakan olan Ahmet Davutoluna hakaret ettii iddiasyla yarglanmasna devam edildi.

Bakrköy 7. Asliye Ceza Mahkemesindeki durumaya, baka suçtan tutuklu sank Selahattin Demirta avukatlar temsil etti.

Sank Demirta, mahkemeye gönderdii dilekçede, SEGBS ile durumaya katlmayacan, durumaya bizzat katlma talebinde bulundu.

Demirtan avukatlar da müvekkillerinin bir sonraki celsede bizzat duruma salonunda hazr edilmesini talep etti.

Katlan Recep Tayyip Erdoann avukat Ferah Yldz da, Söz konusu salgn hastalk sebebiyle yurtiçindeki tutuklu sanklarn savunma haklarn SEGBS yoluyla alnmasna, riski önlemesi sebebiyle daha makul olduu düüncesindeyiz. Ancak sank kendine tanna hakk kötüye kullanarak yarglamay uzatmaya çalmaktadr. Hazr bulunmas konusunda takdir mahkemenindir. dedi.

Mahkeme, sank Selahattin Demirtan bir sonraki celse duruma gün ve saatinde mahkeme salonunda bizzat hazr edilmesi için ceza infaz kurumuna yaz yazlmasna karar vererek, durumay erteledi.

- Davutoluna hakaret davas ve birletirme karar

Bakrköy Cumhuriyet Basavclnca, Demirtan 24 Aralk 2015te Rusya ziyareti sonrasnda Atatürk Havalimannda yapt açklamadaki beyanlarla ilgili soruturma balatlmt.

Soruturma sonucunda söz konusu açklamalarda Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoana hakaret ettii belirtilen Demirta hakknda Cumhurbakanna hakaret suçundan 1 yldan 4 yla kadar hapis cezas istemiyle iddianame düzenlenmiti.

Demirta hakknda ayrca ayn açklamalarda o dönem Babakan olan Ahmet Davutoluna yönelik sözleri nedeniyle kamu görevlisine görevinden dolay hakaret suçundan 1 yldan 2 yla kadar hapis cezas istemiyle dava açlmt.

Yarglama sürecinde iki farkl mahkemede görülen dava dosyas, aralarnda ahsi, fiili ve hukuki irtibat bulunmas nedeniyle birletirilmesine karar verilmiti.

Ana Sayfaya Git