Demirtaş’tan 7 partiye mektup

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 6 muhalefet partisnin genel başkanlarına Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararına ilişkin kaleme aldığı mektupta, barış ve huzur için birlikte mücadele vurgusunda bulundu.

Haberler 06.02.2021 - 11:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Selahattin Demirta, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Bakan Kemal Klçdarolu, Demokrasi ve Atlm Partisi (DEVA) Genel Bakan Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Bakan Ahmet Davutolu, Emek Partisi (EMEP) Genel Bakan Ercüment Akdeniz, Saadet Partisi (SP) Genel Bakan Temel Karamollaolu, Türkiye çi Partisi (TP) Genel Bakan Erkan Ba, Sol Parti Genel Bakanlk Kuruluna mektup yazd.

Selahattin Demirta, AHM Büyük Dairenin kararnn uygulanmas için yedi siyasi partinin Genel Bakanna mektup gönderdi. Demirtan HDP Genel Merkezine partilere gönderilmesi üzere gönderdii mektuplar, HDPli vekil Mehmet Rütü Tiryaki tarafndan partilerin Genel Merkezlerine ulatrld.

Demirta mektupta, mahkemelerin iktidarn talimatyla çalan kurumlarna dönütüüne dikkat çekti.

SEçMLERDE YARGI ELYLE SYASETE MÜDAHALE EDLD

16 Nisan 2017 referandumu ve 24 Haziran 2018 seçimlerinin de yarg eliyle siyasete müdahale altnda gerçekletiini belirten Demirta, AHM karar ve AYM kararnn ardndan bu seçimlerin de tartmal hale geldiini ifade etti.

Kobani iddianamesiyle hem kendisinin hem de HDPnin kriminalize edildiini kaydeden Demirta, bunun muhalefet partilerini bölmeyi hedeflediini söyledi.

Demirta, AK Partinin yeni bir seçimde kazanmak için HDPnin terörist ilan edilerek, muhalefet üzerine bask kurulduunu kaydetti.

6-8 Ekim Kobani eylemlerine dair de HDP sempatizanlarnn yaamlarn yitirdiini hatrlatan Demirta, Kobani eylemlerinin aratrlmas için verdikleri önergelerin de iktidar tarafndan reddedildiini belirtti.

Demirta, hazrlanan iddianameyle hükümlü hale getirilmeye çaltklarna da vurgu yapt.

HDPye yönelik basklarla ilgili muhalefetin tutumuna ilikin de teekkürlerini ileten Demirta, cesaretle ülkenin bar ve huzuru için birlikte mücadele vurgusunda bulundu.

Ana Sayfaya Git