Demirtaş'tan Akşener'e yanıt: Tartışmak iyidir

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Selahattin Demirtaş'ın "Dışarıda olsaydım bir sabah kapısını çalıp 'kahvaltıya geldik' derdim" sözlerine "Güneydoğu’da şöyle bir gelenek var, kan davalınız bile olsa kapınızı çaldığı zaman içeri alırsınız" diye yanıt vermişti. Selahattin Demirtaş, bu sözlere eşi Başak Demirtaş aracılığıyla şöyle yanıt verdi: "Kahvaltıya yanıt vermesi olumludur. Sorunların ve soruların tartışılmasından, ele alınmasından bir zarar gelmez. Tartışmak her zaman iyidir. Ben ahlaki duruşumu, iyi niyetimi ve vicdanı duruşumu ortaya koydum."

Haberler 10.09.2020 - 00:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Edirne Cezaevinde tutuklu bulunan eski HDP E Genel Bakan Selahatttin Demirta, Darda olsaydm bir sabah Baak ile birlikte Meral Hanmn kapsn çalar ve Kahvaltya geldik derdim sözüne, Güneydouda öyle bir gelenek var, kan davalnz bile olsa kapnz çald zaman içeri alrsnz diye yant veren yi Parti lideri Meral Akenere karlk verdi.

Halk TVde imdiki Zaman Siyaset programna katlan gazeteci Bar Yarkada Selahattin Demirtan ei Baak Demirta ve yakn çevresiyle yapt görümeleri aktard.

Yarkada öyle konutu:

imdi biliyorsunuz Selahattin Demirta, Medyascope TVden Ruen çakra bir röportaj verdi. Ruen çakra verdii röportajda Aslnda bir sabah eim Baak da alp, Meral Hanmn evine kahvaltya gitmek isterdim dedi. O röportajda sadece Meral Hanm ile ilgili kahvalt isteinin yan sra Recep Tayyip Erdoanla olan bir anektodunu da anlatt. Tayyip Bey, açlm görümelerinde bile bize kar hem ketum davrand. Halbuki insan olarak oturup konuabilme ansnz olsayd. Birbirimizi iyi tansaydk. Birbirimizle insan yanlarmz paylaabilseydik. Belki Türkiyede birçok ey çözülebilirdi dedi. Bu röportaj önceki akam geç saatlerde yaynland.

Sabah saatlerinde de Meral Hanm ile ilgili ksm smail Küçükkayann Fox TVdeki programnda gündeme geldi. Ve Meral Hanm benim hiç tasvip etmediim bir cevap verdi. smail Küçükkaya, Selahattin Demirtan kahvaltya ilikin söylemini dile getirince Meral Hanm tabi ki kendi seçmen tabann da düünerek, Güneydouda bir gelenek vardr. Bir kan davas da olsa, insanlar birbirine misafirlie geldiinde yenilir içilir. Kapdan uurlanr. O kan davas devam eder dedi. Bu bir siyasetçinin verecei cevap deildir.

Siyasette bu kan laflarnn çok konuulmasndan yana deilim. Ama Meral Hanmn söylemi doru deildi. Ben önce HDPlilere daha sonra Selahattin Demirtaa yakn isimlere sordum. Dedim ki; Siz Meral Hanmn cevabn nasl deerlendiriyorsunuz?

çok ihtiyatl ve iyimser yaklatlar. Selahattin Demirtaa yakn olan kiiler Dediler ki, Meral Hanm çok erken saatlerde yayna gitti. çok erken saatlerde yayna gittii için röportajn arkasn önünü inceleme frsat bulamad. smail Küçükkaya kendisine o soruyu sorduunda. Spontan bir cevap verdi. Eminiz ki bugün yeniden sorulsa belki de daha farkl bir cevap verir.

yi niyetli davranmak istiyorlar. çünkü, Selahattin Demirtan yazd iki yaznn Türk siyasetinde etki yarattn özellikle Güçlendirilmi Parlamenter Sistem ve Bir ttifak Modeli yazlaryla. Bu etkiyi krmak ve 31 Marttaki etkisini de krmak için Selahattin Demirtaa yönelik baz medya kurulularnca bir etkisizletirme ve itibarszlatrma operasyonunun baladn da söylediler.

DEMRTA PART KURACAK MI?

Selahattin Demirtaa yakn kiilere unu ordum: Selahattin Demirta parti kuracak m? dedim.

Dedikleri u, Selahattin Demirtan bir parti kurma giriimi ve parti kurma düüncesi yok. Bu laflar Demirta ile HDPnin arasn açmaya, Demirtaa sevgi sayg duyan HDP tabannn kafasn kartrmaya. Ve özellikle Demirtan yazd Duvar Gazetesinde yaynlanan son iki yaznn da etkisini ortadan kaldrmaya yönelik bir operasyondur.

Sonra ben Baak Demirta aradm. Neden aradm? Bugün Baak Demirta, Selahattin Demirta ile 10 dakikalk bir telefon görümesi gerçekletirdi. Baak Demirtaa önce Selahattin Demirtan salk durumunu sordum. unu söyledi: Sesi çok iyi geliyordu, çok moralli geliyordu. Herhangi bir salk sorunun olmadn söyledi. Bana da moral verdi.

Sonra Akenerin sözlerini sordum. Baak Demirta dedi ki: Biz telefonda sadece 10 dakika konuabiliyoruz. Bu 10 dakikann 3 dakikasn bir kzm, 3 dakikasn dier kzm, 4 dakikasn da ben kullanyorum. Kendi aramzda bunu böyle bölütürdük.

Dedim ki, Sayn Selahattin Demirtaa Meral Hanmn cevabn sordunuz mu? Selahattin Demirta unu söylüyor: Sayn Akenerin Fox TVdeki konumasn izledim. Kahvaltya yant vermesi ve bunun hem televizyonlarda hem de gazetelerde tartlmas olumludur. Sorunlarn ve sorularn tartlmasndan, ele alnmasndan bir zarar gelmez. Tartmak her zaman iyidir. Ben ahlaki duruumu, iyi niyetimi ve vicdan duruumu ortaya koydum demi. Baak Demirtan bana söyledii bu kadar.

Yani Selahattin Demirta, Akenerin cevabna çok fazlada içerlememi. çünkü o da Akenerin olduu konumu biliyor. Demirtan bu daveti hep dedikleri Türkiyelileme meselesinin bence yeni bir kap araldr.

Baak Demirtaa Selahattin Demirta bir parti kuracak m? diye sordum. Baak Demirta güldü, Selahattin bir parti kursayd, sanrm benim de haberim olurdu dedi.

Ana Sayfaya Git