Demokrasi İttifakı’nda ilk tur: 8 parti bir araya geliyor

HDP’nin çağrısıyla TİP, SMF, EMEP, TÖP, Sol Parti, Halkevleri ve TKP temsilcileri, “Demokrasi İttifakı” gündemiyle bir araya gelecek.

Haberler 17.01.2022 - 00:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halklarn Demokratik Partisi (HDP), 27 Eylül 2021 tarihinde açklad Demokrasiye, Adalete ve Bara çar Deklarasyonu ile uzun süredir çar yapt Demokrasi ttifak kapsamnda çalmalarn sürdürüyor. Önümüzdeki günlerde HDP bileenleri dndaki siyasi parti ve oluumlarla buluma gerçekletirilecek.

Bu kapsamda HDP E Genel Bakanlar Pervin Buldan ve Mithat Sancar, Emek Partisi (EMEP), Halkevleri, Sol Parti, Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP), Türkiye Komünist Partisi (TKP) ve Türkiye çi Partisi (TP) ile 18 Ocakta Ankarada bir araya gelecek. Toplantda, Türkiyenin içinde bulunduu çoklu krize kar umudu büyütecek, güven verecek bir Demokrasi ttifak tartmalar yürütülmesi bekleniyor. Ayrca toplumun tüm kesimlerinin yer almas hedeflenen Demokrasi ttifaknn demokratik deiim ve dönüümün öncü gücü misyonu vurgulanacak.

MÜCADELE ORTAKLII

HDP, Türkiyede demokratik, sol, sosyalist ve devrimci güçlerin geni bir mücadele ortakln hedefliyor. Demokrasi ttifaknda ilk tur olarak da planlanan bu toplant da, Türkiyenin bütün ezilenleri, ötekiletirilenleri, madurlar, emekçileri, kadnlar, gençleri ve ekoloji mücadelesi verenlerle en geni eit yurttalk ve mücadele ortakln kurmann yol ve yönetmeleri tartlacak.

Ana Sayfaya Git