Deniz Baykal 21 Mart'ta dönüyor

16 Ekim 2017'de Ankara'da rahatsızlanan, daha sonra tedavi için Almanya'ya giden Deniz Baykal 21 Mart'ta Türkiye'ye dönüyor

Haberler 18.03.2018 - 13:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Aydn Milletvekili Metin Lütfi Baydar, beyin damarndaki tkanklk nedeniyle 51 gün Ankarada tedavi gören, 102 gündür de Almanyada olan CHP eski Genel Bakan Deniz Baykaln 21 Mart çaramba günü Türkiyeye döneceini açklad. CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, 16 Ekim 2017de gece yars rahatszlannca, önce Ankarada özel bir hastaneye götürüldü.

Buradaki ilk müdahalesinin ardndan Ankara Üniversitesi Tp Fakültesi bn-i Sina Hastanesine sevk edilen Baykaln beynindeki ana damarnn tkal olduu belirlendi. Bu damar açlarak stent takld. Baykaln, youn bakmdaki tedavisi 51 gün sürdü. Bilinci açk olan Baykal, buradan, ailenin istei üzerine 5 Aralk 2017 tarihinde fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamas için Salk Bakanlna ait ambulans uçakla Almanyaya sevk edildi. Münih yaknlarndaki Murnau Kaza ve Travma Kliniinde (Berufsgenossenschaftliche Unfallklinik Murnau) 17 Mart tarihi itibariyle 102 gündür tedavi gören Baykaln gelecek hafta Türkiyeye dönecei kaydedildi.

BAYKALIN SALIK DURUMU

CHP Aydn Milletvekili Metin Lütfi Baydar, tedavi sürecini yakndan takip ettii Deniz Baykaln aksilik olmazsa 21 Mart çaramba günü GATAya geleceini söyledi. Baykaln maystan önce görünür olmayacan, fotoraf vermeyeceini dile getiren Metin Lütfi Baydar, Almanyadaki tedavi süreciyle ilgili de olu ve kznn geldiklerinde bizzat bilgilendirme yapacan vurgulad. Almanyada CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun ziyaretinde refakat ettiini de belirten Baydar, Orada çocuklarndan bilgi aldk, döndük. Esas onlar takip ediyor ve onlar açklamay yapar. Tedavisi devam ediyor diyebiliriz. Maystan sonra Deniz beyi görebilme ansmz olabilir dedi.

Ana Sayfaya Git