Depremin her kuruşu depreme harcanmalı

Deprem bölgesi Elazığ'ı ziyaret eden Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Deprem için toplanan her kuruş deprem için harcanmalı, Türkiye'nin ciddi bir mali desteğe ihtiyacı var" dedi.

Haberler 30.01.2020 - 10:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gelecek Partisi lideri Davutolu, 6,8 büyüklüündeki depremler felaketi yaayan Elaza gitti. Deprem bölgesi ziyaretinin ardndan konuan Davutolu, Deprem siyaset üstü bir konudur. Ülkemizin bir gerçeidir. Deprem bilincinin, deprem annda yaplacaklarn ve kalc olarak ehirleme konusunda yaplacaklar hususunda çok güçlü bir arka plana hepimizin sahip olmas lazm dedi.

Gelecek Partisi Genel Bakan Ahmet Davutolu, 6,8 büyüklüündeki depremle sarslan Elaza gitti.

Davutolu, beraberinde ei Sare Davutolu ile partinin önemli isimleri, Ayhan Sefer Üstün, Selçuk Özda Selim Temurci, Kurucular Kurulu Üyeleri Aydn Altaç ve çok sayda partili ile birlikte deprem bölgesine çkarma yapt.

Davutolu ve beraberindekiler, ilk olarak depremin merkez üssü olan Elazn Sivrice ilçesinde Belediye Bakan Turgay Gündoan makamnda ziyaret ettiler. Burada Bakan Gürdoandan ilçenin genel durumu hakknda bilgi alan Davutolu daha sonra beraberindekilerle birlikte esnaf ziyaret ederek, vatandalara bir araya geldi.

Elaz kent merkezine geçen Davutolu, Elaz ehir Hastanesi ve Frat Üniversitesi Hastanelerine giderek, depremde yaralanan ve tedavileri süren vatandalara geçmi olsun dileklerini iletti.

Kentin çeitli yerlerinde kurulan taziye yerlerini de tek tek gezen Davutolu, depremde vefat eden kiilerin ailelerine basalnda bulundu.

Daha sonra kent merkezindeki enkaz kaldrma çalmalarn inceleyen Davutolu, burada basn mensuplarna açklamada bulundu.

Bunlar millet olarak omuz omuza verdiimiz günler. Bu zor günlerde milletimiz hep güzel snavlar vermitir diyen Davutolu sözlerine öyle devam etti:

ALLAH MLLETMZ, ÜLKEMZ MUHAFAZA EYLESN, DEVLETMZE ZEVAL VERMESN

Allah Elazmz hep aziz eylesin. Böyle felaketlerden hem Elazmz hem tüm Türkiyemizi esirgesin. Deprem siyaset üstü bir konudur. Ülkemizin bir gerçeidir. Deprem siyaset üstü bir konudur.Deprem bilincinin, deprem annda yaplacaklarn ve kalc olarak ehirleme konusunda yaplacaklar hususunda çok güçlü bir arka plana hepimizin sahip olmas lazm. Depreme sadece deprem olduktan sonra müdahale etmek yeterli deil. Depreme tek tek hazr olmamz, bu konuda bilinç sahibi olmamz ve ehirlerimizin bütün yaplarnn gözden geçirilmesi lazm. Ben tekrardan Elazizimize geçmi olsun diyorum. Allah milletimizi, ülkemizi muhafaza eylesin, devletimize zeval vermesin. Allah Elazda kaybettiimiz vatandalarmza rahmet eylesin, hastanede ziyaret de ettiimiz yarallarmza acil ifalar nasip eylesin. Ülkemizin deiik yerlerinden Elazn yarasna merhem olmak için gelen vatandalarmza, doktorlarmza, UMKE, AFAD, Kzlaya, hükümetimize, emei geçen herkese teekkür ediyorum milletim adna.

BÜTÜN FONLARIN HEPSNN DEPREM çN HARCANMASI LAZIM

Bir gazetecinin deprem vergilerine ilikin sorusuna Davutolu, deprem için toplanan paralarnn denetime açk olmas gerektiini belirterek Depremle ilgili toplanan bütün fonlarn hepsinin deprem için harcanmas lazm. Allah muhafaza eylesin ama hep beraber depreme kar hazrlkl olalm ve

deprem ile kar karya kaldmzda kamu yönetimi olarak, yerel yönetimler olarak, vatandalar olarak gerekli tedbirleri almakta tereddüt etmeyelim diye konutu.

Davutolu ve beraberindekiler daha sonra depremin vurduu Malatyann Doanyol ilçesine hareket etti.

Ana Sayfaya Git