Destici: Asgari ücret 6 ayda bir belirlenmeli

BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Asgari ücret bize göre 6 ayda bir belirlenmeli ve asgari ücretlimiz de memurlarımız, emeklilerimiz gibi enflasyona ezdirilmemeli" dedi.

Haberler 07.04.2022 - 00:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Destici, TBMMde basn toplants düzenledi. Destici, Rusya-Ukrayna savana ilikin, Türkiye insani yardm ve barn salanmas konusunda tarihi bir rol üstlenmekte. Yaanan ölümlerin son bulmasn barn bir an önce tesis edilmesi hepimizin arzusudur. Avrupa, Ukraynada 2. Dünya Savandan sonra ilk defa savan karanlk yüzü ile yüzleiyor. Avrupa, tüm dünya ile birlikte Rus güçlerinin çekilmesi ile Buçada ortaya çkan manzarann okunu yayor. Uluslararas ajanslar, Buçada onlarca sivilin balarndan vurularak infaz edildikleri görüntüleri paylat. Buçada bir apartmann bodrum katnda elleri arkadan bal 5 kiinin cesedine ulald paylald. Her ne kadar Rusya iddialar yalanlyorsa da gerçeklerin çok uzun zaman geçmeden ortaya çkacana inanyoruz. Sivillerin öldürülmesinin sava deil, cinayet olduunu, insanlk suçu olduunu dile getiriyoruz dedi.

AKARYAKITTAN ÖTV VE KDV KALDIRILMALI

Basn mensuplarnn sorularn yantlayan Destici, akaryakt zamlarna ilikin, Akaryakt fiyatlar elbette dünyada petrol fiyatlarnn artmas ile dengeli bir ey lakin, bunun neredeyse dörtte birinden fazlas ÖTV ve KDV, bunlarn kaldrlmas ile vatandalar rahatlatlmal. Geçtiimiz hafta cumhurbakanmz da baz ürünler ile ilgili vergi oranlarnda düüleri açklad. Akaryakt zamm, sadece araçlarda kullandmz ile snrl kalmyor, her eyi etkiledii için bu domatesin de servis araçlarnn fiyatn etkiliyor. Bütün ürünlerde fiyat artna neden oluyor. Bunun için akaryaktn üstüne konan ÖTV ve KDVnin mümkünse toptan kaldrlmasn, mülkün deilse de çiftçimizin, nakliyecilerimizin kulland yakttan kaldrlmasn teklif ediyor, bunun böyle olmas gerektiinin altn çiziyoruz. Açklanan enflasyon rakamlarna baktmzda akaryakt fiyatlarnn enflasyonu yükseltmeye büyük katk saladn biliyoruz. Bayramdan sonra mays ay ile birlikte enflasyonun ini trendine evrileceini görmeyi ümit ediyoruz ifadesini kulland.

ASGAR ÜCRETL ENFLASYONA EZDRLMEMEL

Destici, asgari ücrete ilikin, Asgari ücret bize göre 6 ayda bir belirlenmeli ve asgari ücretlimiz de memurlarmz, emeklilerimiz gibi enflasyona ezdirilmemeli. Diyelim ki yüzde 50 zam yapld, bugün enflasyon yüzde 60n üzerinde açkland, temmuz ayna gelindiinde bu halen yüzde 60 ise oradaki 10 puanlk fark asgari ücrete verilmeli. Vatandamz ezdirmememiz lazm diye konutu.

Destici, Millet ttifaknn cumhurbakan aday tartmalar ile ilgili soru üzerine, Bizim adaymz belli, bizim dmzdakiler kimi aday yapar, kimi destekler bu onlarn bilecei itir. Bizim tavrmz net. Millet ttifak cephesi ortak bir aday seçmekte bence çok zorlanacaklar. Büyük olaslkla bir aday üzerinde uzlaamayacaklar, farkl adaylar ile seçime gideceklerini düünüyorum. Hatta ben cumhurbakan aday deilim diyenlerin bile zaman geldiinde cumhurbakan aday olma ihtimalini yüksek görüyorum ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git