Destici Kayyumları Övdü!

BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, bölgedeki belediye başkanlarının görevden alınarak yerlerine kayyum atanmasını doğru bulduklarını belirterek, "Buradaki belediyeler, başkanları tarafından yönetilmiyordu.

Haberler 13.12.2017 - 09:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

BBP Genel Bakan Mustafa Destici, çeitli temaslarda bulunmak üzere dün sabah saatlerinde Diyarbakra geldi. Partisinin il bakanlnn açln yapan Destici, daha sonra burada partililerle buluarak ilk basn toplantsn düzenledi. Mustafa Destici, ABDnin Kudüsü srailin bakenti ilan etme kararn iddetle knayarak, lanetlediklerini söyledi.

UYARILARIMIZ DKKATE ALINMADI

Konumasnn devamnda Türkiyenin bütün corafyasnda, hiçbir vatanda ayrmadklarn belirten Destici, ülkedeki temel sorunlarn çözülmesi için gayret gösterdiklerini ifade ederek, unlar kaydetti:

Terörle mücadele özellikle Diyarbakr bata olmak üzere, bu bölgede yaayan kardelerimizin gerçekten ar faturalar ödemesine sebep oldu. En çok da bu bölge insanna zarar verdi. 84ten bugüne kadar terörle mücadelede birtakm eksiklikler, hatalar, yanllar yapld m? Yapld. En son adna çözüm süreci denilen süreçte de biz PKKy muhatap almann yanl olduunu, bölge halknn muhatap alnmas gerektiini, bölgedeki bütün sivil toplum ve siyasi parti temsilcilerinin, bölgede arl olan, manevi insanlarn bunlarn muhatap alnmas gerektiini, bir muhataplk alnarak bu iin çözümü noktasnda admlar atlmas gerektiini söyledik. Ama bizim o dönemde yaptmz uyarlar dikkate alnmad, farkl bir yol izlendi. Neticede de PKK ve onun uzantlar, kalleçe bir durum sergilediler. Neticede niyetlerinin bar, çözüm, silah brakma olmadn biz bandan biliyorduk. Ama sonuca gelindiinde, ite i hendek siyasetine kadar gitti. Birtakm yerleim yerlerini, güçleri yetse igal edecek noktalara kadar götürdüler ama devlet millet el ele vererek buna izin vermedi.

TERÖRLE TOPYEKN MÜCADELE

Terörle topyekn mücadelenin önemine vurgu yapan BBP Lideri Mustafa Destici, konumasn öyle sürdürdü:

u anda geldiimiz noktada terörle mücadelede öyle bir slogan kullanmtk. Terörün tüm unsurlarna kar topyekn bir mücadele, yani dadaki teröriste de ehirdeki teröriste de belediyeye çöreklenen, sözde sivil toplum temsilcisi, sözde siyasetçi ama terör örgütünün ua, terör örgütünün teröristi, finans kaynaklar, bütün bunlara kar topyekn bir mücadele verilirse, terörün üstesinden gelinip, kökü kaznabilir demitik. imdi tam da bu dönemde bu yaplyor. Terörün tüm unsurlarna kar yani dadakine, yerleim yerindekine de belediyesine girmi, hepsine topyekn bir mücadele var. Baarl bir mücadele sürdürülüyor. Biz de u anda teröre kar yürütülen, tüm unsurlarna kar yürütülen mücadeleyi sonuna kadar destekliyoruz ve bunun yanndayz. Ve bununla birlikte bölgede yaayan kardelerimizin de sonuna kadar yanndayz. Bir taraftan terörle mücadele sürdürülürken, öbür taraftan da bölge insanmzn elbette ki talep ve istekleri var. Bunlara da kulak açarak dinlemeli. Bu taleplerin karlanmas ve bu hakl taleplerin yerine getirilmesi, problemlerin ortadan kaldrlmas için de her türlü gayreti göstermeye hazr olduumuzu da ifade etmek istiyorum.

BÖLGEYE YATIRIM GEREKL

Bölgedeki isizlik sorununa da dikkat çeken Mustafa Destici, istihdam ve yatrm gerektiini belirtti. Destici, öyle konutu:

stihdam ve yatrm gerekli bölgeye. u anda yatrmlara e zamanl olarak terörle mücadele yürütülüyor. Daha yüksek seviyeye çkarlmas lazm. Bölgedeki teröristlerce harap edilen Sur bata olmak üzere bölgedeki dier yerleim birimlerinin inas da çok önemlidir. Bu konuda devletimiz önemli yatrmlar ve admlar atmaktadr. Büyük Birlik Partisi olarak bu atlan admlar, yürütülen önemli çalmalar desteklediimizi ifade etmek istiyorum. Bölgede eitim sorunu da var. Herkesin ana dilinde okumas, yazmas, dilini örenmesi en doal hakk. u anda da bunun önünde hiçbir engel yok.

BRLK BERABERLK çARISI

AK Parti ile CHP arasndaki gerilimi de deerlendiren Mustafa Destici, birlik ve beraberlik çars yapt. Destici, öyle dedi:

Ben bütün siyasi partilerimize u çary yapmak istiyorum: Bizim u anda iç çekimeleri bir kenara brakmamz lazm. Öyle bir süreçten geçiyoruz ki birlie, beraberlie ve kardelie en fazla ihtiyaç duyduumuz süreçten geçiyoruz. Belli ihtiyaçlarmz olabilir, belli çekincelerimiz, farkl görü ve düüncelerimiz olabilir, bunlar tabii ki demokratik zeminde dile getireceiz, söyleyeceiz. Ama bunlar ykc bir ekilde dile getirmenin, bunu dile getirenlere de bir faydas yok, ülkeye de bir faydas yok. Onun için yapc bir ekilde, biz hep bunu yaptk, sorumlu bir muhalefet anlayyla hareket etmek lazm. Gerginliklerin kimseye faydas olmaz. Bugüne kadar baz siyasi partiler hep gerginlikten beslendiler, hep böyle ayrtrc, kutuplatrc dil kullandlar. Bunu artk terk etmek lazm, hiçbir kimsenin, sadece ana muhalefet partisi deil bütün siyasi partilerin bundan uzak durmas lazm. Tam tersine bütünletirici, birletirici bir dil kullanmas lazm.

KAYYUM çOK DORU ADIM

BBP Genel Bakan Mustafa Destici, bölgedeki belediye bakanlarnn görevden alnarak yerlerine kayyum atanmasn doru bulduklarn belirterek, unlar söyledi:

Önce bu bölgelerde belediye bakanlar görevden alnd ve kayyumlar yönetmeye balad. Biz bu admn çok doru bir adm olduunu ifade ettik o zaman. Neden? çünkü buradaki belediyeler, belediye bakanlar tarafndan yönetilmiyordu. PKKnn atad komiserler tarafndan yönetiliyordu ve PKKnn yuvalar haline dönmütü. Ve hizmet de yapmyordu, çöpler da gibi ylyordu. u anda kayyumlarla birlikte belediyeler asli görevini yapmaya balad. Biz isterdik ki keke seçilmi olanlar bunu yapsalard. Ama yapmadlar, PKKnn ua oldular. Onlar yönetmedi, PKKnn atad komiserler yönetti. Bunu herkes biliyor, en çok da bu bölgede yaayan insanlar biliyor. Devlet bunu seyredemez yani devlet buna müdahale edecek. Yolsuzlukla ilgili görevden alnan belediyeler var. Burada da fevri hareket etmemek lazm. Bu sadece CHPden deil iktidar partisinin kendi belediye bakanlar da alnd. Baka siyasi partilerin mensubu olan baka belediye bakanlar da alnd. lk defa da alnmyor. Buradan bir siyesi gerilim, siyasi dümanlk çkarmamak lazm. Ben çok üzülüyorum; siyasilerin birbirlerine bu denli hakaretvari ithamlar gerçekten bizi ve ülke insann üzüyor.

Destici ve beraberindekiler daha sonra merkez Yeniehir ilçesi Ofis semtindeki esnafn sorunlarn dinledi, ardndan Vali Hasan Basri Güzelolunu ziyaret etmek üzere Valilie yürüdü.

VALLK ZYARETNDE BULUNDU

Destici, Diyarbakrdaki temaslar kapsamnda beraberinde partililerle valilii ziyaret ederek, Vali Hasan Basri Güzelolu ile görütü. Merkez Sur ilçesindeki tarihi Hazreti Süleyman Camisinde namaz klan Destici, çkaleyi gezdi. Burada vatandalarla sohbet eden Destici, daha sonra esnaf ziyaret ederek, hayrl iler temennisinde bulundu. Destici, davet üzerine gittii bir kahvehanede vatandalarla çay içti.

Ana Sayfaya Git