Destici: Seçim barajı sıfırlanmalı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Hiçbir şekilde baraj olmamalıdır. Seçim barajı sıfırlanmalıdır. Seçim kanunlarının merkezinde demokrasi olmalıdır" dedi.

Haberler 09.09.2021 - 11:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

BBP lideri Destici, TBMMde düzenledii basn toplantsnda, gündeme ilikin deerlendirmelerde bulundu. Destici, koronavirüs salgnnn tüm dünyada sürdüünü belirterek, imdi en son Mu varyant diye bir varyantla kar karyayz. Günlük vaka saylarna, ölüm oranlarna baktmzda istediimiz, beklediimiz, özlediimiz düüleri göremiyoruz. Vatandalarmzdan a kart propagandalara itibar etmemelerini istiyoruz dedi.

BARAJ SIFIRLANSIN

Destici, HDP hakknda açlan kapatma davasna deinerek, CHPyi anlyoruz. Y Partiye ne oluyor? Hiç siz Y Parti Genel Bakannn ya da üst düzey yöneticilerin azndan HDPnin PKKnn siyasi uzants olduunu, PKK tarafndan kurulduunu ve bunun için de kapatlmas gerektiini duydunuz mu? Halbuki bize göre bu bir vatan borcudur. Mehmetçik nasl o dalarda terörle mücadele ediyor ve ehit oluyorsa biz de siyasi zeminde bu mücadelemizi yapacaz. Eer PKK bir siyasi parti kurmusa bunun kapatlmas için hepimiz ortak bir duru sergileyeceiz, bu anlamda Anayasa Mahkemesinin de elini güçlendireceiz diye konutu.

Destici ayrca seçim baraj tartmalarna ilikin ise, Hiçbir ekilde baraj olmamaldr. Onun için seçim baraj sfrlanmaldr. Seçim kanunlarnn merkezinde demokrasi olmaldr ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git