Destici: Türkiye ittifakına varız

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Türkiye ittifakı' önerisini önemsediklerini ve desteklediklerini belirterek, "Bu vatanda ay yıldızlı al bayrağın altında bir ve beraber yaşama iradesi ortaya koyan herkesle el sıkışmaya, birlik olmaya, 'Türkiye ittifakını kurmaya, milli mutabakat esası etrafında bir araya gelmeye varız" dedi.

Haberler 29.04.2019 - 10:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

BBPnin Antalyann Alanya ilçesinde 2 gün süren l Bakanlar ve Yerel Yöneticiler Toplants, Genel Bakan Mutafa Desticinin kapan konumasyla sona erdi.

Destici, Erdoann gündeme getirdii Türkiye ittifak ile ilgili unlar söyledi:

te Sayn Cumhurbakanmzn Türkiye ittifak önerisini ya da cümlesini de biz bu anlarda önemsiyoruz ve bu balamda destekliyoruz. Bu vatanda ay yldzl al bayran altnda bir ve beraber yaama iradesi ortaya koyan herkesle el skmaya, birlik olmaya, Türkiye ittifakn kurmaya, bir milli mutabakat esas etrafnda bir araya gelmeye var ama artmz ya da çekincemiz siyasi bölücülerdir. BBP, Alperenler olarak asla bunu kabul etmeyiz; çünkü onlarn niyeti hiçbir dönemde Türkiyenin, Türk milletinin hayrna olmamtr. Onlar Batnn, emperyalistlerin, siyonistlerin maalar, uaklardr. Onlar Ermeni çetecilerinin uaklardr. Onlarn kardei, yol arkadadr. Onlarla asla bir ayaya gelemeyiz ve onlarla bir araya gelenlere de iyi gözle bakamayz. Mutlaka üpheyle flu bakarz.

eriatn kestii parmak acmaz

Destici, stanbuldaki seçim tartmalarna da deinerek, u ifadeleri kulland:

Adaletin tam olarak her alanda salanmad bir toplum huzurlu olamaz, bar salanamaz. Adaletle ilgili problemler çözülmezse adil bir ülke, devlet haline tüm alanlarda gelemezsek dier meselelerimizi çözemeyiz. Onun için en önce adaletle ilgili sorunlar çözmek zorundayz ve vatandan adalete güvenini yüzde 100e çkarmalyz. Bu ülkede geçmite bu vard. eriatn kestii parmak acmaz sözü ite bunu çok açk bir ekilde ifade etmektedir. Nedir bunun açlm? Hakim ya da geçmite kad, yargç hangi karar verirse versin; çünkü tarafsz, vicdanyla önündeki yasaya, kanuna, kitaba göre verir. Dolaysyla onun verdii karar bizi actmaz. Bunun anlam bu, tekrar bu topraklara bizim eriatn kestii parmak acmaz sözünü bütün vatandalarmzn rahatlkla söyleyebildii bir hukuk ve yarg sistemini ve onun ileyiini hakim klmalyz.

Ana Sayfaya Git