DEVA'da toplu istifa: Artık inanmıyoruz

DEVA Partisi İl Başkanlığı görevinden alınan Dağhan ve 107 parti üyesi yaptıkları açıklama ile istifalarını duyurdular.

Haberler 13.04.2021 - 10:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Demokrasi ve Atlm Partisi (DEVA) Partisi Genel Merkezi tarafndan Elaz l Bakanl görevinden alnan Murat Dahan,düzenledii basn toplantsnda kendisiyle birlikte Alacakaya, Kovanclar, Keban ve merkez ilçeden 107 kiinin partiden istifa ettiklerini duyurdu.

Öte yandan, DEVA kurucularndan Prof. Dr. Arzu Klçlar ve Nevim Bilici partiden istifa etti. Bu isimlerden Klçlar, daha önce DEVA Partisi Kadn Politikalar Bakanl yapmt.

stifa açklamasnda, kendisine yönelik bir kalkmann olduunu ve ardndan tüzük kapsamnda disiplin sürecinin balatlmadn belirten Dahan, unlar söyledi:

ARTIK NANMIYORUZ

Elaz il tekilat büyük kongreye müteakip tekilat içi bir kalkma harekatna maruz kalmtr. Bunu genel merkeze sözlü ve yazl olarak birçok defa paylap ve disiplin sürecinin balatlmasn istedik. Ancak geçen zaman zarfnda genel merkez ve bu kalkmay tüzük kapsamnda ele alma ve çözümleme yoluna gitmemitir. Bununla birlikte hangi gerekçe olursa olsun hukuku parti içerisinde bile istemeyen bir partinin Türkiyenin sorunlarna derman olacana artk inanmyoruz. Tüzüü iletemeyen genel merkezin yeni il bakan araylarna girmi olduunu büyük bir hayal krkl ile örenmemiz ve bunu adaletle badatramamamz hasebiyle bütün yönetim kurulu üyeleri, merkez ilçedeki arkadalar, disiplin kurulu üyeleriyle birlikte istifa ediyoruz. Bizi istemeyen bir partide görev yapacak kadar da haysiyetsiz deiliz. Böyle devam ederse bu dik duruu ve haysiyetli siyaseti benimseyen dier arkadalarn da yakn zamanda hepsinin istifa edeceine inanyorum dedi.

Ana Sayfaya Git