'Devrimleri siz yapacaksınız'

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinliğinde gençlere seslenerek, "Artık reformları, devrimleri siz yapacaksınız.

Haberler 20.05.2017 - 09:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bu devrimleri yapmak suretiyle de Türk milletinin ne kadar güçlü olduunu dünyaya siz göstereceksiniz. Bakn, darbe demiyorum; devrim, reform diyorum. Birileri darbe heveslisidir. Brakn, onlar onunla urasnlar. Biz, reformlarla devrimlerle uraacaz. Bizim devrimimiz, Batlnn söyledii gibi sessiz devrimdir dedi.

Cumhurbakan Erdoan, Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayram dolaysyla Cumhurbakanl Saraynda gençlerle bir araya geldi. Betepedeki etkinlie Babakan Binali Yldrm, Gençlik ve Spor Bakan Akif çaatay Klç, çileri Bakan Süleyman Soylu, milli sporcular ve 81 ilden gelen gençler katld.

Cumhurbakanl Sarayndaki etkinlikte konuan Babakan Yldrm, bütün gençlerin Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramn kutlad. 19 Maysn milletin kaderinde bir dönüm noktas olduunu belirten Yldrm, 98 yl önce balayan stiklal Mücadelemiz, ksa sürede bütün Anadolu topraklarna yayld. Bu büyük mücadeleyle milletimizin azmi ve kararll neticesinde zaferle noktalanmtr. Vatann igalden kurtararak, hür ve müstakil bir devlet kuran milli irade, Türkiye Cumhuriyetinin ilanyla 20nci yüzyln en önemli hadiselerinden birini gerçekletirmitir. Bugün özellikle snr boylarnda terörle mücadele eden Mehmetçiklerimizi, genç polis kardelerimizi ve gençleri gelecee hazrlayan öretmenlerimizi selamlyorum. Yurdun dört bir köesinde ülkemiz için aln teri döken bütün genç emekçi kardelerimizi selamlyorum diye konutu.

BABAKAN YILDIRIM: KARANLIK FETO ÖRGÜTÜNÜN ALçAKçA KURDUU PLANI BOZDUNUZ

Gençlerin, darbe giriiminin yaand 15 Temmuz gecesi tarih yazdn vurgulayan Yldrm, Karanlk FETÖ örgütünün alçakça kurduu plan bozdunuz. Ülkemize, milletimize, demokrasimize sahip çkarak, size olan inancmz ve güvenimizi bo çkarmadnz ve hakl çkardnz. 15 Temmuz gecesi tanklarn, uçaklarn, silahlarn karsnda korkusuzca duranlar sizlerdiniz. O gece genç fidanlarmz, o koca yürekleriyle alçaklara meydan okudu. Sizler cumhuriyetimizin, demokrasimizin, hukuk devletimizin olduu kadar özgürlüümüzün de bamszlmzn da teminatsnz. Gençliimizin milli iradeyi kararl bir ekilde sahiplenii, Türkiyede siyasi bilincin seviyesini göstermesi bakmndan çok ama çok önemlidir dedi.

HER TÜRLÜ AYRIMCILII, ÖTEKLETRMEY, VESAYET ANLAYIINI REDDEDECEZ

Anayasa deiikliiyle seçilme yann 18e indirildiini hatrlatan Babakan Yldrm, öyle devam etti: Gençlerimizin önündeki engelleri kaldrmak için kyasya mücadele ettik. Gençlikle devlet arasndaki duvarlar yktk. Bundan sonra da devletle toplum arasnda, özellikle de siz gençlerimiz arasna duvar örülmesine asla müsaade etmeyeceiz. Farkl fikirlerimizle farkl yaam biçimlerimizle bir ve beraber olacaz. Demokrasimizi, hukuk devletini birlikte yücelteceiz. Her türlü ayrmcl, ötekiletirmeyi ve vesayet anlayn reddedeceiz. Türkiye Cumhuriyetinin onurlu vatandalar olarak birbirimizin hukukuna sahip çkacaz ve kimseye çinetmeyeceiz. Bu ülkenin evlatlar daima karde olarak kalacak ve ülkelerine gönül birlii içerisinde hizmet edecek

CUMHURBAKANI ERDOAN: BAZILARININ YEN NESLLE LGL KARAMSAR DÜÜNCELER TAIDIINI GÖRÜYORUM

Betepede 19 Mays Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayram dolaysyla düzenlenen etkinlikte hitap eden Cumhurbakan Erdoan, öyle çevreme bir bakyorum. Bazlarnn yeni nesille ilgili karamsar düünceler tadklarn görüyorum. Ben ise tam tersine gençlerimizden, yeni nesilden ümitliyim. 2023 Türkiyesini sizler için ve sizlerle birlikte ina ediyoruz. Bir sonraki kzl elmamz olan 2053 Türkiyesi ise her eyiyle sizlere emanettir. Ayn ekilde 2071 vizyonunu sonraki nesillere kazandrma sorumluluunu da sizler üzerinizde tayorsunuz. Gençlerimize güvenmemek, inanmamak; geleceimizden vazgeçmek demektir. Biz gençlerimizden vazgeçmiyoruz. Tam tersine istikballe ilgili hedeflerimizi sürekli büyütüyoruz diye konutu.

DARBE DEMYORUM; DEVRM, REFORM DYORUM

Seçilme yann 18e indirilmesini eletirenlere yant veren Cumhurbakan Erdoan, unlar söyledi: Ülkemiz dünyann en kanl terör örgütlerinin saldrs altnda olmasna ramen hedeflerinden, programlarndan, yatrmlarndan zerre kadar taviz vermemitir. 15 sene önce milletvekili olma ya neydi? 30 yani size güvenmiyorlard. Biz, dedik ki Bu 18e inmeli. Zor olan seçilmek deil, seçmektir. Bunu ilk etapta 25e, ikinci etapta da 18e seçme ve seçilme olarak indirdik. Birileri de dedi ki çoluk çocua m brakacaz ülkeyi?. Biz de dedik ki Hayr. Bu milletin tarihi o çoluk çocuk dediklerinizin bir ça kapatp bir ça açmasyla doludur. Bundan sonras size ait, ona göre. Artk reformlar, devrimleri siz yapacaksnz. Bu devrimleri yapmak suretiyle de Türk milletinin ne kadar güçlü olduunu dünyaya siz göstereceksiniz. Bakn, darbe demiyorum; devrim, reform diyorum. Birileri darbe heveslisidir. Brakn, onlar onunla urasnlar. Biz, reformlarla devrimlerle uraacaz. Bizim devrimimiz, Batlnn söyledii gibi sessiz devrimdir. Biz, bunu yaptk. Onlar dedi, biz demedik ve gerçekletirdik. Bugün, burada bir araya geldiimiz siz gençlere baktmz ne kadar doru yolda olduumuzu görüyorum. Rabbim ba dik bir ekilde, bu kutlu bayra sizlere devretmeyi nasip etsin

ANLI ANLI TARHMZ BZE O EKLYLE OKUTMADILAR

Bir ülkeyi ve milleti yenmenin en kestirme yolunun, tarihleriyle olan ilikilerini kesmekten geçtiini dile getiren Erdoan, Bunu bize yaptlar m? Yaptlar. Bizim tarihimizle balarmz kopardlar m? Kopardlar. Siz yine ksmen onlar okumadnz, bize öyle bir tarih okuttular ki bizim okuduumuz tarih kitaplarnda, biz hep malubiyetlerle ilkelliklerle garip garip eylerle adeta geçmii olan bir tarih okuduk. Bizim tarihimiz böyle deil. Anl anl tarihimizi bize o ekliyle okutmadlar. imdi özellikle bunun üzerinde srarla duruyoruz. Diliyoruz ki müfredatmz buna göre, yeniden düzenleyeceiz ve anl anl tarihimizi kitaplarmza bu ekilde geçeceiz dedi.

BUGÜN BRLER STKLAL MÜCADELESN VERENLER DENZE DÖKMEK çN YOLA çIKIYOR

Gazi Mustafa Kemal Atatürkün stiklal Sava için Samsundan çktn hatrlatan Erdoan, Birileri de bugün stiklal Mücadelesini vermek için deil, tam aksine stiklal Mücadelesini verenlere kar Samsundan çkp, zmirden onlar denize dökmek için yola çkyor. Nereden nereye geliyoruz. Ne oldu? Millet gereken dersi verdi. Kimi, sen nasl orada, bu ekilde denize dökmeye kalkarsn? Adam Samsuna bile sokmazlar. stiklal Mücadelesi için Samsuna çkmak baka bir ey; ama bu ülkeyi igale yeltenenlere kar o stiklal Mücadelesini sürdürmek için oradan çkmak baka bir ey diye konutu.

TERÖR MÜCADELESN ER VEYA GEç SONA ERDRECEZ

Konumasnda terörle mücadelede kararllk vurgusu da yapan Cumhurbakan Erdoan, unlar söyledi: u anda terör örgütlerine kar muhteem, güçlü, kahramanca bir mücadele; bakyorsunuz Cudide, Gabarda, Tendürek dalarnda, Bestler derelerinde bütün buralarda devam ediyor. u ana kadar 60a yakn maaray evelallah bütün uçaklarmz, helikopterlerimiz vurdular. Bütün vurulan yerler de yine ayn ekilde komandolarmz tarafndan temizleniyor. Buralardan bine yakn ciddi silahlar, ar silahlar çkyor. Mühimmatn zaten haddi hesab yok. Lojistik destek acayip; fakat kar, k demeden dalarda bu mücadeleyi sürdüren Mehmetçiimiz, polisimiz ve gönüllü korucularmz aln öpülesi vatan evlatlardr. Bunlar bizim iftihar vesilemizdir. Bunlarla biz gelecee yürüyoruz. Onlarla beraber bu terör mücadelesini er veya geç sona erdireceiz ve bu ii baaracaz. Ben, buna inanyorum

GENçLERMZ OLMASAYDI FETÖ KAHPELER BUGÜN FARKLI EYLER ESTRECEKLERD

Darbe giriiminin yaand 15 Temmuz gecesi gençlerle bir kez daha gurur duyduklarn belirten Erdoan, Gençlerimize olan itimadmz bir kez daha tazeledik. Orada, gençlerimizin o tanklarn altna gidii rasgele bir olay deil. Eer o gençlerimiz olmam olsa o mark FETÖ alçaklar, FETÖ kahpeleri bugün bu ülkede farkl eyler estireceklerdi. imdi bir ksm içeride, bir ksm kaçt. Kimi Yunana snyor kimi baka yere snyor. Hepsi u anda Batnn deiik ülkelerinde snt vaziyette; ama onlar yine kovalayacaz. Nasl buradakileri inlerine kadar kovalyorsak onlar da bulunduklar yerde uluslararas hukuk neyi gerektiriyorsa arayacaz, kovalayacaz, bulacaz dedi.

FETÖ TERÖR ÖRGÜTÜNÜN BZE LK SALDIRISI BURADAN GELD

Eitim sisteminde önemli reformlarn hayata geçirildiini söyleyen Cumhurbakan Erdoan, öyle devam etti: 28 ubat döneminin ürünü olan iin mantna da uymayan 8 yllk kesintisiz eitimi kaldrdk. Onun yerine 4+4+4 sistemini getirdik. Böylece çocuklarmzn 4 yllk ilkokul döneminden itibaren farkl alanlara yönelebilmesine imkan saladk. Kat say adaletsizliini ortadan kaldrdk. Dershaneleri tamamen kapatarak, aileleri adeta paralel bir eitim sistemi haline dönümü olan bu sektörün yükünden kurtardk. Soyguncular, eitim mafyalar türemiti ve bu mafyalar, benim garip halkm sömürüyordu. çocuu üniversiteye girebilsin, diye evinden davarn satan analar vard Anadoluda. Bileindeki bilezikleri satan analar vard Anadoluda. Bu olamaz, dedik ve bunu kaldrdk. Biliyorsunuz FETÖ terör örgütünün bize ilk saldrs buradan geldi aslnda; çünkü kaynak, ellerinden alnd. Oradan büyük bir kaynak vard. Sadece asgari 1 milyar ylda oradan kazanyorlard. Musluk kapatlnca çlgna döndüler. Bu sebeple balad. Darbe giriimine bundan dolay girdiler. Sadece bu durum bile dershaneler konusundaki tavrmzn ne derece doru olduunu göstermitir

HERKES BÖYLE BLE, BAKA HçBR HESABIN çERSNE KMSE GRMEYE

Tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet vurgusu da yapan Cumhurbakan Erdoan, unlar söyledi: 80 milyon tek millet olacaz. Türkü, Kürtü, Laz, Abazas ne olursa olsun. Bizim bayramza e paçavralar asla kabullenemeyiz. Bayramzn rengi kutsaldr. ehidimizin kandr. Hilal bamszlmzn ifadesidir. Yldz, ehitlerimizin ta kendisidir. Bu bayraa e, herhangi bir paçavra kabullenmiyoruz. Kararl duracaz burada. 780 bin kilometrekareyle tek vatan. Vatanmz kimseye böldürmeyiz. Vatanmz üzerinde hesap yapanlar, ite imdi Tendürekte, Cudide, Gabarda, Bestler Deresinde nasl bede ödüyorsa böyle bedel ödeyeme devam ederler. Bunu böyle bilsinler. O ehitlerimizin kanlarn biz yerde koymayz. Bizim Türkiye Cumhuriyeti devletinden baka devletimiz yok. Bunu herkes böyle bilecek. Bunu herkes böyle bile, baka hiçbir hesabn içerisine kimse girmeye. Girerlerse bedeli ortada

Ana Sayfaya Git