Dışişleri: Kur'an-ı Kerim'e yapılan saygısızlığı kınıyoruz

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Norveç'in Kristiansand şehrinde İslam karşıtı bir örgüt tarafından düzenlenen gösteride kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'e yapılan saygısızlığı en ağır şekilde kınıyoruz" denildi.

Haberler 19.11.2019 - 10:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakanlktan yaplan yazl açklamada, son dönemde, Bat Avrupa ülkelerinde Müslümanlara kar ayrmcln, slam kartl ve cami saldrlarnn artmasndan derin kayg duyulduu belirtildi. slam kartl ve yabanc dümanlnn her geçen gün daha da endie verici boyutlara ulamasnn, derhal çözüm bulunmas gereken mesele haline geldii vurgulanan açklamada, unlar kaydedildi:

NORVEç YÖNETMNE KINAMA

Norveçin Kristiansand ehrinde 16 Kasm 2019 tarihinde slam kart bir örgüt tarafndan düzenlenen gösteride kutsal kitabmz Kuran- Kerime yaplan saygszl en ar ekilde knyoruz. Bu tür eylemlerin engellenmesini ve sorumlularn en ksa sürede adalete teslim edilmesini bekliyoruz. Irkç ve ar sac söylemleri, sosyal medya paylamlaryla bu eilimleri körükleyen siyasetçiler esasen bu tür dine hakaret içeren saldrlarn da ideolojik altyapsn oluturmaktadr. Bu saldrlar sadece Müslümanlar hedef almamakta, insanln tümü için tehdit oluturmaktadr. Bütün dünyay tehdit eden bu virüsü tamamen temizlemek için uluslararas toplumun birlikte çalmas yönündeki çarmz bu vesileyle tekrar ediyoruz. Din veya inanca dayal terörizm ve dier iddet eylemleriyle mücadele balkl Birlemi Milletler kararnn tüm üye ülkelerce uygulanmas önem tamaktadr. Türkiye bu yöndeki uluslararas çabalara liderlik etmeye devam edecektir.

Ana Sayfaya Git