"Diyanet, ilahiyat ve imam hatipleri yıpratma propagandası yapılıyor"

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Karadaş: "(Deizm ve ateizm yayılıyor iddiası) Özellikle Diyanet, ilahiyat ve imam hatip okulları üzerinde yoğun bir yıpratma propagandası yapılmaktadır. Bu gündemin de böyle bir politikanın bir parçası olma ihtimalini düşünmeye değer buluyorum. Bu şekilde tek bir vaka bile olsa, şayet varsa bunun üzerinde düşünmemiz ve çözüm yolları aramamız gerekir"

Haberler 07.04.2018 - 11:21 Son Güncelleme : 07.04.2018 - 11:24

Diyanet leri Bakanl Din leri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Cafer Karada, toplumda deizm ve ateizmin yaygnlat iddialarna ilikin, Özellikle Diyanet, ilahiyat ve imam hatip okullar üzerinde youn bir ypratma propagandas yaplmaktadr. Bu gündemin de böyle bir politikann bir parças olma ihtimalini düünmeye deer buluyorum. Bununla birlikte bu ekilde tek bir vaka bile olsa, ayet varsa bunun üzerinde düünmemiz ve çözüm yollar aramamz gerekir. dedi.

Karada, toplumda deizm ve ateizmin yaygnlatna dair iddialarn kamuoyunda yer aldn anmsatarak, bu durumun bir alg ya da gerçeklik olduunun anlalmas gerektiini belirtti.

Ancak bunun tespiti için çok yönlü çalma yaplmas ihtiyacnn altn çizen Karada, Din leri Yüksek Kurulunun, iddialara yönelik inceleme yaptn ancak açk ve net bir tespit bulamadklarn söyledi.

Karada, toplumda deizm ve ateizmin yaygnlatna dair iddialarn, alg oluturmak amacyla gündeme getirildiine dikkati çekerek, Özellikle Diyanet, ilahiyat ve imam hatip okullar üzerinde youn bir ypratma propagandas yaplmaktadr. Bu gündemin de böyle bir politikann bir parças olma ihtimalini düünmeye deer buluyorum. Bununla birlikte bu ekilde tek bir vaka bile olsa, ayet varsa bunun üzerinde düünmemiz ve çözüm yollar aramamz gerekir. diye konutu.

Kamuoyuna yanstmay yanl buluyorum

Kurum ve kurullar ypratmadan sorunlara çözüm bulunmas gerektiini belirten Karada, öyle devam etti:

Toplumda bir olgu veya olayn tespitini yaparken baktmz yer çok önemlidir. Bir cuma vakti, camilerdeki cemaat saysnda görülen art, gençlerin camiye ilgisi, caminin toplumda merkezi bir yer almas gibi görüntüler, toplumda dindarlama eiliminin yüksek olduu izlenimini verir. Caddelere ve alveri merkezlerine baktmzda oralarda da çok büyük kalabalklar olduunu ve insanlarn cumaya ilgisiz davrandn görürüz. Buradan hareketle de dinden uzaklamann çok yüksek olduu izlenimine kaplabiliriz. Her iki izlenim de gerçei tam olarak yanstmaz.

mam hatip okullarndaki baz örencilerin dini konulardaki baz tereddütlerinden yola çkarak imam hatiplerde deist eilimler artyor gibi bir izlenimi kamuoyuna yanstmay gerçekçi bulmadm gibi yanl buluyorum. Bunun için öncelikle ciddi alan aratrmalar yapmak lazm. Birkaç kiinin bir araya gelerek veya birkaç örenciden edinilen izlenimle hemen acele bir sonuca gitmek, ne dini açdan ne de bilimsel bakmdan salkl bir yaklam olur.

Ana Sayfaya Git