Diyanet İşleri Başkanı Görmez: En büyük korkum cahiliye hastalıklarının nüksetmesi

Din Gönüllüleri Buluşması programına katılan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez , "Bağdat'ın yıkılmasından endişe etmiyorum. Bağdat yeniden imar edilir. Ancak bütün bu mezalim yaşanırken en büyük korkumuz toplumların bilinçaltında sakladıkları cahiliye hastalıklarının nüksetmesidir" dedi.

Haberler 12.05.2017 - 09:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merinos Kongre ve Kültür Merkezinde Diyanet leri Bakanlnn düzenledii Din Gönüllüleri Bulumasnda konuan Diyanet leri Bakan Mehmet Görmez, kötülüklerin ülkemizi sarmak istediini kaydederek, Bütün bu kötülükler corafyamz kuatmak, ülkemizi sarmak istiyor. Egemenlii altna almak istiyor. Her türlü terörün bu ülkeyi umut olmaktan çkarmak için nasl bir kavga verdiini hepimiz müahede ediyoruz. Binlerce evladmz bu noktada ehit verdik. Sonra ihanet ve darbe teebbüsü ile kar karya kaldk. O sadece darbe teebbüsü deil, bir katliam teebbüsüydü. Toplumun yarsn kar karya getirme teebbüsüydü dedi.

Cahiliye hastalklarnn slam kuatmasndan endie ettiini dile getiren Görmez, öyle devam etti:

Badatn yklmasndan endie etmiyorum. Badat yeniden imar edilir. Yeniden Badat Medinetüsselam olur. am- erifin yklmasndan endie etmiyorum, yeniden ayaa kalkar. Hikmetin yurdu olan Sana, Yemen yeniden ayaa kalkar. Ancak bütün bu mezalim yaanrken en büyük korkumuz; bu toplumlarn bilinç altnda sakladklar cahiliye hastalklarnn nüksetmesidir. Irkçlk, mezhepçilik, merepçilik, cinsiyetçilik gibi hastalklarn, insan dlayan, insan erefi mahluk olarak görmeyen yanllarn ve kötülüklerin nüksetmesidir. Cahiliye hastalklarnn alemi slam kuatmas, asl en büyük kötülüktür. Küçük mensubiyetlerin dini mübini slama Kuran- mübine, Muhammed Mustafaya mensubiyetin önüne geçmesi çok daha korkulacak büyük bir felakettir alemi slam için.

KENDNZE ADAM DEVRMEYN, ADAM YETTRN

Salonda toplanan kalabala Bu topraklarda her bir insann ideal bir mümin olmas için çaba gösterin diyen Görmez slam ümmetine mensup bir insann yetimesine emek verin. Kendinize adam devirmeyin. Adam, insan yetitirin. çocuklarnz yetitirin; ama o çocuklar sadece kendi düüncelerinizin mensubu haline getirmeyin. Allahn mensubiyetinden daha büyük mensubiyet mi var? Muhammed Mustafaya ümmet olmaktan daha büyük mensubiyet mi var? eklinde konutu. Görmezin bu sözleri salondan büyük alk toplad.

YEN NESL DNLEMEY DEL, KONUMAYI SEVEN BR NESL

Yeni bir dünya ve nesille kar karya olduumuzun altn çizen Görmez, 10 yl önce yaptnz vaaz imdi yapamazsnz. çünkü nesiller deiti. O nesillere hitap etmenin dilini bulup kalbine dokunmalyz. Yeni nesil dinlemeyi deil, konumay seven bir nesil. O zaman onlarla konuacaksnz. Onlarla göz göze gelerek konuun. nann yeni nesil kendisine tepeden konuan hiç kimseye iyi gözle bakmyor. Tepeden konumayacaksnz ifadelerini kulland.

ATANMI DEL ADANMI DN GÖREVLS

slama göre herkesin dininin görevlisi olduunu söyleyen Görmez, Müstakil bir din görevlisi zümresi olmaz. Onun için bu hizmet gönülle yaplacak bir hizmettir. Atanm bir din görevlisi deil, adanm din gönüllüsü lazm bize. Bütün müesseselerimizi yeniden gözden geçirmeliyiz. dedi.

Ana Sayfaya Git