Diyanete saldırı devlete saldırı!

Erdoğan, Ankara Barosu’nun Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın cuma hutbesindeki sözlerine yönelik tepkisi içinse “Başkanımız bir açıklama yaptı, bu açıklamasıyla sadece inancının, ilminin, yürüttüğü görevinin gereğini yerine getirmiştir. Söyledikleri de sonuna kadar doğrudur. Ankara Barosunun açıklaması başta olmak üzere kullanılan üslup konu ve şahıs boyutunu aşıp doğrudan İslam’a yönelen kasıtlı bir saldırı halini almıştır” dedi.

Haberler 28.04.2020 - 00:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, bakanlar kurulu toplantsnn ardndan açklama yapt.

Korona virüsü (Covid-19) salgn nedeniyle 31 ilde, 1-2-3 Maysta sokaa çkma yasa uygulanacan söyleyen Erdoann, cuma günü marketlerin saat 09.00dan 14.00e kadar açk olacan aktard.

Erdoan, Ankara Barosunun Diyanet leri Bakan Ali Erban cuma hutbesindeki sözlerine yönelik tepkisi içinse Bakanmz bir açklama yapt, bu açklamasyla sadece inancnn, ilminin, yürüttüü görevinin gereini yerine getirmitir. Söyledikleri de sonuna kadar dorudur. Ankara Barosunun açklamas bata olmak üzere kullanlan üslup konu ve ahs boyutunu ap dorudan slama yönelen kastl bir saldr halini almtr dedi. Erdoann konumasndan satr balar öyle:

ÖLÜM ORANI BAKIMINDAN AVRUPADAK EN Y ÜLKEYZ: Hamdolsun toplam test saysnda 1 milyona gitmemize ramen yeni hasta ve ölüm saymz günden güne azalyor. yileen hasta saymz yeni hasta saysn geçmesi olumlu önemli bir krlma noktasdr. Türkiye toplam hasta saysna göre ölüm oran bakmndan da Avrupadaki en iyi ülke durumdadr. Salgn çok rahatlkla göüsleyebilen salk sistemimiz dier hizmetlerde de herhangi bir aksamaya meydan vermeden ilerini sürdürmütür.

YURT DIINDAK 25 BN VATANDAIMIZI GETRECEZ: Sadece ülkemizdeki vatandalarmzn dünyann her yerindeki kardelerimize sahip çktk. Yurt dnda yerleik olmayan eitim, umre veya ksa süreli seyahat için gitmi olan 40 bine yakn vatandamz ülkemize getirdik. imdi de 59 ayr ülkeden 25 bin vatandamz da ülkemize getiriyoruz. Bu vatandalarmz da yurtlardaki karantina sürelerini doldurduktan sonra evlerine göndereceiz.

55 ÜLKEYE DESTEK VERDK: Hastanelerde ve dier salk kurulularnda tüm vatandalarmza birinci snf hizmet veriyoruz. Yllarca ülkemizin salk sistemini ve altyapsn eletirenler ortaya çkan bu tablo karsnda umarz biraz mahcup olmulardr. Salgn döneminde maske, tulum, ilaç, dezenfektan, gda gibi ihtiyaçlardan her alanda ülkemizin altyapsn, üretim kapasitesini test etme imkan bulduk. Rabbimize ükürler olsun bu zorlu süreçten alnmzn akyla çkmay baardk. Dünyann en gelimi ülkelerin çaresiz kald pek çok konunda biz dostlarmza destek verecek seviyeye ulatk. Bugüne kadar 55 farkl ülkeye salgnla mücadele amaçl malzeme destei verdik. Son olarak ABDye maske, yüz koruyucu, siperlik, göz koruyucu, N95 maske, tulum, dezenfektandan oluan malzemeleri de yarn gönderiyoruz.

HAFTA SONU YASAINI BAYRAM SONRASINA KADAR SÜRDÜRECEZ: Aziz milletim, geçtiimiz hafta perembe, cuma, cumartesi ve pazar günleri 31 ilimizde uyguladmz sokaa çkma kstlamasna gösterdiiniz hassasiyet için sizlere ahsm ve özellikle de heyetim adna teekkür ediyorum. Kabinemiz gerçekten bu fedakarlnz hiçbir zaman unutmayacaktr. Bu hastalk insandan insana bulaarak yaylyor. nsan hareketliliini ne kadar azaltrsak salgnn yaylma zincirini o derece hzl ve etkin krabiliriz. Bu güzel gidii devam ettirmek için hafta sonu sokaa çkma snrlandrmasn bayram sonrasna kadar sürdürmeyi düünüyoruz.

CUMA GÜNÜ MARKETLER AçIK OLACAK: Bu hafta sonu da yine 31 ilimizde 3 gün süreyle, 1 Mays sebebiyle sokaa çkma snrlandrmas uygulayacaz. Vatandalarmzn 1 Mays gece 00.00dan balayp 3 Mays gece 24.00e kadar devan edecek bir ekilde sokaa çkma snrlandrlmasna vatandalarmzn hassasiyetle riayet etmesini istiyoruz. Cuma günü marketler 09.00 ile 14.00 aras açk olacak.

NORMALLEME PLANINI YAKINDA PAYLAACAIZ: Türkiye için k gözükmü, verdiimiz emeklerin, yaptmz fedakarlklarn karln alma vakti yaklamtr. Bu anlayla önümüzdeki olumlu tablonun sürmesi halinde ülke genelinde hayat normale döndürmeye yönelik kapsaml bir program hazrlyoruz. Cumhurbakan Yardmcmzn koordinasyonunda hazrlanan bu ayrntl program yaknda sizlerle paylaacaz.

ADLYELERDEK ERTELEMELER 15 HAZRANA KADAR UZATTIK: Salgn nedeniyle adliyelerdeki dava, icra, ikayet itiraz, bildirim süreleriyle ilgili erteleminin 30 Nisanda dolan tarihini 15 Hazirana kadar uzatyoruz. çiftçilerimizin mays ve haziran aylarnda vadesi gelecek Ziraat Bankas ve Tarm Kredi Kooperatiflerine olan Hazine destekli kredi geri ödemelerini de faizsiz olarak 6 ay erteliyoruz. Aratrma gelitirme merkezleri ve teknoparklarda uygulanan evden çalma sürelerini de 27 Maysa kadar uzatyoruz.

DESTEKLERN TOPLAMI 200 MLYAR LRAYI BULDU: Salgnla mücadele için aama aama hayata geçirdiimiz tedbirlerin tüm kesimler üzerindeki olumsuz etkilerinin önüne geçmek için de pek çok paketi devreye soktuk. Ekonomik stikrar Kalkan kapsamnda verdiimiz desteklerin toplam 200 milyar liray buldu. Temel ihtiyaç desteiyle yaklak 4 milyon vatandamza 22,3 milyar liralk bir kaynak tahsis edildi. Yaklak 450 bin esnafmza da 8,4 milyar liralk finansman tahsisi yapld.

KISA çALIMA ÖDENENE 3 MLYON 190 BN K çN BAVURU ALINDI: Kredi Garanti Fonu kefaletiyle çounluu KOB olmak üzere firmalarmz 120 bin firmamz 108 milyar liraya yakn finansman destei ald. Maalarn asgari ücrete kadar olan bölümünü ksa çalma ödeneinden karlamaya baladk. Bugüne kadar 3 milyon 190 bin çalanmzla ilgili bavuru alnm 1 milyon 360 bin çalanmza ödemeleri yaplmtr. Ücretsiz izne çkartlan veya sözlemesi feshedilen çalanlara 1777 lira gelir destei salamaya baladk. Mücbir sebep karar alan i yerlerinin nisan, mays ve haziran aylarndaki 40 milyar liralk sigorta prim ödemelerini 6 ay süreyle erteledik. Önce 2 milyon 100 bin haneye ardndan 2 milyon 300 bin haneye olmak üzere toplam 4 milyon 400 bin haneye 1000er lira nakdi destek verdik. imdi de herhangi bir ön art aramakszn bavuran herkese 1000er lira yardm yapacamz üçüncü bir destek paketini devreye aldk.

KAMPANYADA 1 MLYAR 850 MLYON TOPLANDI: Biz Bize Yeteriz kampanyamzda 1 milyar 850 milyon lira mebla toplanmtr. Hayrseverlerimizi devam eden kampanyamzda katlmaya davet ediyorum.

ALTUNUN MAHREMYETNE FÜTURSUZCA SALDIRDILAR: Tüm bu baarlar, attmz her admda yaplan ilere katk vermek yerine takoz olmay kendine misyon edinmi bir muhalefet anlayna ramen elde ettik. CHPnin ba çektii bu muhalefet anlay hep uzlama yerine çatmay, birlik ve beraberlik yerine bölücülüü, müsamaha yerine kin ve nefreti körüklemeyi esas almtr. Son dönemde belediyelerin yardmlarn yasakladmz engellediimiz yalanlarn srarnda, letiim Bakanmza ev ve aile mahremiyetine yönelik fütursuz saldrnn gerisinde ite bu hastalkl zihniyet vardr. Esasen letiim Bakanmzn görevi gerei istedii yerde ikamet etme hakk vardr.

SYAS KOKUMULUUN ÖRNE: Kendisi ailesiyle birlikte, stanbulun eski bir semtindeki 45 metre kare taban oturumu olan mütevazi bir evde yaamay seçmitir. Hukuken evini kendi arsas içinde büyütme imkan olduu halde bunu da yapmamtr. Evinin yannda tüm mahallenin bizar olduu 200 küsur metrekarelik mezbelelik alan ise Vakflar Genel Müdürlüünden kiralayarak bakmn üstlenmitir. Bu takdir edilmesi gereken çaba, il ve ilçe bakanndan medyasna kadar CHP zihniyeti tarafndan topyekün iftira kampanyasna dönütürülmeye kalklmtr. Bu zihniyetin arkadamza ve ailesine kar sürdürdüü çirkin saldrdaki tutarszlklar, siyasi kokumuluun en bariz örneidir. CHP Üsküdar lçe Bakan Ben gittim evin yanndaki arazinin fotorafn çektim, il bakanma rapor ettim diyor. CHP l Bakan da kendi sosyal medya hesabnda, Partinin talimatyla gitmitir yine gidecektir diyerek bu durumu açkça kabul ediyor. CHP Genel Bakan ise hiç utanmadan, arlanmadan, sklmadan lçe bakanmz oradan geçiyormu, fotoraf çekme gibi bir ey yok diyerek bu açk gerçei inkar ediyor.

ALEVL DN OLARAK TAKDM EDENLER KINIYORUM: Belediyenin yardmlaryla ilgili valiliklerle koordinasyon ve planlama yaplmas gerektiini söylerken onlar ii bambaka yerlere götürmeye çalyor. Yardm paketlerinin içine Alevi-Bektai kardelerimizi slam d gösteren, kanun d eylemleri öven kitaplar koymak suretiyle kirli yüzlerini bir kez daha göstermeyi ihmal etmediler. Dattklar kitapçklarla Alevilii din olarak takdim eden bu anlay özellikle milletimin huzurunda telin ediyorum, knyorum.

BU KONU BARONUN YETKSNDE DEL: Bakanmz bir açklama yapt, bu açklamasyla sadece inancnn, ilminin, yürüttüü görevinin gereini yerine getirmitir. Söyledikleri de sonuna kadar dorudur. Elbette Diyanet leri Bakanmzn sözleri kendini Müslüman olarak tanmlayan kiiler için balaycdr. Kendini bu sfatlarla tanmlamayanlar için söz konusu ifadeler sadece bir görüten ibarettir. u gerçei görmemiz lazm: Ülkemizde slam adna konumas gereken birisi varsa, bir kurum varsa Diyanet leri Bakanldr ve burann Din leri Yüksek Kurulu vardr ve Diyanet leri Bakanmz da dini noktada herhangi bir konuda çkar hutbelerinde, gerek vaazu nasihatlarinde gerekse ziyaretlerinde anlatmakla mükelleftir. Bu, Ankara Barosunun yetkisinde olan bir konu deildir. Herkes yerini bilecek haddini bilecek.

DYANET LER BAKANINA SALDIRI, DEVLETE SALDIRIDIR: Ankara Barosunun açklamas bata olmak üzere kullanlan üslup konu ve ahs boyutunu ap dorudan slama yönelen kastl bir saldr halini almtr. Zira Diyanet leri Bakanmza yaplan saldr devlete yaplan saldrdr. Faizmin en ilkel halini yanstan bu yaklamlarn ülkemizdeki varl, demokrasi, çoulculuk, inançlara sayg gibi ilkelerin hl yerli yerine oturmadna iaret ediyor. Demokratlk adna faizmi, halkçlk adna millet dümanln, eitlik adna sapknl yücelten bu mankurtlarn gerçek yüzleri birer birer ifa olmaktadr.

Ana Sayfaya Git