Diyarbakır'da 19 Mayıs etkinliği

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 98. Yıldönümü nedeniyle tüm yurtta olduğu gibi Diyarbakır'da da bugün bir dizi etkinlikler organize edilecek.

Haberler 19.05.2017 - 09:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gazi Mustafa Kemal Atatürkü anma, Gençlik ve Spor Bayramnn 98. yl dönümü nedeniyle bugün d temsilcilikler dahil tüm yurtta olduu gibi Diyarbakrda da anma ve kutlama organizasyonlar yaplacak.

Diyarbakrdaki anma ve kutlama program sabah saat 10.00da l Valilii önündeki Atatürk ant önünde çelenk sunma, sayg duruu ve istiklal marnn okunmasyla balayacak.

DYARBAKIRDAK ETKNLK

Gençlik Hizmetleri Spor l Müdürü Mehmet Demirin aç konumasndan sonra, bir örenci günün anlam ve önemine ilikin konuma yapacak.

Örenciler tarafndan iirlerin okunmasndan sonra, hafta içerisinde yaplan yarmalarda dereceye giren örencilere ödülleri verilecek.

Tören Sur Halk Eitim Merkezi Halk oyunlar ekibi, geleneksel halk oyunlar gösterisinde bulunacak. Gençlik Hizmetleri Spor l Müdürlüü Sporcular, Wushu gösterisini sunduktan sonra, Dicle Üniversitesi Beden Eitimi ve Spor yüksek okulu örencileri Zeybek gösterisinde bulunacak.

Yine Gençlik Hizmetleri l Müdürlüünün Kick Boks sporcularnn sergileyecei gösteri, Yeniehir Halk Eitim merkezi Halkoyunlar ekibinin stilize halk oyunlarnn gösterisi sonrasnda, program sona erecek.

KONSER VERLECEK

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, 19 Mays Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayram nedeniyle konser etkinlii gerçekletirecek.Her Nefeste Bir Ses konseri, 19 Mays Cuma günü saat 20.00da Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenecek. Konserde, Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Müzik Topluluu sahne alacak. Ücretsiz konserde, Türkçe, Kürtçe, Zazaca, Farsça, Süryanice, Ermenice ve branice arklar seslendirilecek.

Ana Sayfaya Git