Doğu Perinçek: "Türkiye'nin geleceğine ilişkin karamsar değerlendirmelere katılmıyoruz"

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Türkiye'nin geleceğine ilişkin karamsar değerlendirmelere hiç katılmıyoruz ama önümüzdeki zorlukları görmemiz lazım." dedi.

Haberler 22.11.2019 - 10:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Perinçek, partisinin il tekilatnca Nevehir Ticaret Borsas Konferans Salonunda düzenlenen Üretim Devrimi Kurultaynda yapt konumada, üretim ve tasarrufa önem verilmesi gerektiini belirtti.

Kurultay düzenlemelerindeki ana amacn bu konuya dikkati çekmek, ithalat azaltacak hamleleri ortaya koymak olduunu dile getiren Perinçek, öyle konutu:

Türkiyenin geleceine ilikin karamsar deerlendirmelere hiç katlmyoruz ama önümüzdeki zorluklar görmemiz lazm. Önümüzde zorluklar var ve bu zorluklar paylaarak bu dönemi geçeceiz. Bu zorluklar döneminde gda güvenliini salayacaz, kimse aç kalmayacak, güvenlii salayacaz, terör örgütlerine kar mücadele eden asker ve polisten ksmayacaz. Salk hizmetlerini sürdüreceiz, eitimden fedakarlk etmeyeceiz ama bunun ötesinde tasarruf edip üretimimizin bir ksmn ayracaz.

Programn ardndan gazetecilerin sorularn yantlayan Perinçek, erken seçim konusundaki görüünün sorulmas üzerine, üretim ekonomisinin olumamas durumunda erken seçimin gündeme gelebileceini söyledi.

Perinçek, Türkiyenin önünde büyük zorluklar yenecek, zorluklar milletin çeitli kesimlerine paylatracak bir hükümete ihtiyaç olduunu savundu. Perinçek öyle devam etti:

O hükümeti Türkiye ittifak olarak da tanmlayabiliriz, üreticilerin milli hükümeti de diyebiliriz. Ümit edilir ki Sayn Cumhurbakanmz bu ihtiyac görsün ve mevcut hükümeti, milli olan üreticilere dayanan güçlerle, bir üretim ekonomisi kurmak için yenilesin. Eer Cumhurbakanmz bunu bugün yaparsa çok yerinde bir karar alnm olur, bugün yapmazsak yarn zorluklar gelip kapya dayannca bu kez erken seçim gibi gündemler Türkiyenin önüne gelebilir.

Ana Sayfaya Git