Doğal gaz ve elektrik yoksula ücretsiz teklifi

HDP'li Paylan, ihtiyaç sınırına kadar doğal gaz ve elektriğin ücretsiz yapılmasını istedi

Haberler 06.01.2022 - 00:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP Diyarbakr Milletvekili Garo Paylan, TBMM, bu kara kta faturalarn ödeyemeyen yurttalarmzn derdine derman olmal. Bu açdan HDP olarak biz bir kanun teklifi hazrladk ve diyoruz ki gelin ihtiyaç snrna kadar doal gaz ve elektrii ücretsiz yapalm. dedi.

Paylan, Mecliste düzenledii basn toplantsnda, vatandalarn ineden iplie her eye zam yamuru altnda kaldn belirterek Sayn Erdoan, Asgari ücrete yüzde 50 zam yaptm. demiti ama daha asgari ücretlinin cebine bu zam girmeden kakla verilen zamlar kepçeyle geri alnm oldu. görüünü savundu.

Elektrik ve doal gaza yaplan zamlara deinen Paylan, Özellikle elektrik ve doal gaz zamlaryla yurttalarmz için zaten ödenemez durumda olan faturalar daha da fahi bir hal ald. diye konutu.

Paylan, geçen yl faturalarn ödeyemedii için milyonlarca yurttan elektrik ve doal gaznn kesildiini dile getirerek bu saynn yeni zamlarla birlikte artacan savundu. Paylan, sözlerini öyle sürdürdü:

ÜCRETSZ YAPILSIN

TBMM, bu kara kta faturalarn ödeyemeyen yurttalarmzn derdine derman olmal. Bu açdan HDP olarak biz bir kanun teklifi hazrladk ve diyoruz ki gelin ihtiyaç snrna kadar doal gaz ve elektrii ücretsiz yapalm. imdi soracaklar bu mümkün mü? Mümkün. Hesabn yaptk. Her bir haneye ihtiyaç snrna kadar doal gaz ve elektrii ücretsiz salamann maliyeti 80 milyar TL. Peki bu 80 milyar TL neye tekabül ediyor? Türkiyenin bütçesinden yalnzca be müteahhitte 80 milyar TL para aktarlyor. Gelin bu yanda müteahhitte aktarlan 80 milyar TLyi keselim ve 84 milyon yurttamzn elektriini ve doal gazn ücretsiz olarak salayalm. Peki bu doal gaz ve elektrik snrsz m olacak? Hayr, diyoruz ki ihtiyaç snrna kadar. Yani ihtiyaç snr olarak belirlediimiz 250 kilovatsaat elektrik ve 250 metreküpe kadar doal gazn ücretsiz olmasn salayalm.

Kanun teklifinin detaylarn da anlatan Paylan, doal gaz olmayan yerlerde de doal gaza e deer kömür veya odun desteinin ücretsiz olarak salanmasn önerdiklerini aktararak kanun teklifini bugün TBMM Bakanlna sunacaklarn söyledi.

Ana Sayfaya Git