'Doğu Akdeniz'deki rahatsız edici sesler yolumuzdan alıkoyamayacak'

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Doğu Akdeniz'deki çalışmalarla ilgili, "Bu konuda sağdan-soldan bazı rahatsız edici sesler çıkabilir. Ama bu seslerin hiçbirisi bizi bu yolumuzdan alıkoymayacağını daha önce de zaten açıkladık, bugün de aynı noktadayım, aynı şeyleri söylüyorum" dedi.

Haberler 09.07.2019 - 11:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Erdoan, Bosna Hersekin bakenti Saraybosnada gerçekletirilecek Güneydou Avrupa birlii Süreci Zirve Toplantsna katlmak üzere Saraybosnaya gitti.

TÜRKYE TARH VE KÜLTÜREL KÖKLERYLE AYNI ZAMANDA BR BALKAN ÜLKESDR

Saraybosnaya hareketinden önce Atatürk Havalimannda düzenledii basn toplantsnda basn mensuplarna açklamalarda bulunan Cumhurbakan Erdoan, Türkiyenin tarih, beeri, dini ve kültürel kökleriyle ayn zamanda bir Balkan ülkesi olduunu belirterek, Balkanlarn bar, istikrar, huzur ve refah bizim için son derece önemlidir. Ülkemizin bu corafyada yaanan gelimeleri uzaktan seyretme lüksü yoktur. Biz de bu anlayla bölgenin çok kültürlü dokusunu ve iç barnn muhafazas için gayret ediyoruz dedi.

Türkiyenin sadece ikili planda deil, çeitli i birlii platformlaryla da bölgesel istikrarn devamna katk sunduunu ifade eden Cumhurbakan Erdoan, Güneydou Avrupa birlii Sürecinin, Balkan ülkelerinin tamamn kapsayan tek bölgesel i birlii ve diyalog platformu olduuna iaret etti.

Cumhurbakan Erdoan, Türkiyenin bu platforma kuruluundan bu yana ciddi destek verdiini belirterek, nallah Saraybosna Zirvesi kapsamnda Balkanlarda ekonomi, ticaret, ulatrma, altyap yatrm alanlar bata olmak üzere i birlii faaliyetlerini ele alacaz. Bölgenin Avrupa Atlantik mekanizmalaryla entegrasyonu da zirvede görü teatisinde bulunulacak balklar arasnda yer alyor diye konutu.

SREBRENTSA KURBANLARI ANISINA DÜZENLENECEK RESMGEçDE TRAK EDECEZ

Bu mekanizmaya verilen önemin göstergesi olarak Türkiyenin sürecin 2020-2021 Dönem Bakanlna adayln koyduunu ve adayln bu zirvede karara balanacan vurgulayan Cumhurbakan Erdoan, ziyareti srasnda bata Bosna Hersek Devlet Bakanl Konseyi olmak üzere dier baz ülkelerin liderleriyle de ikili görümeler gerçekletirecein, Saraybosna Butmirde konulu Avrupa Birliinin ALTHEA Harekt kararghn ziyaret edip Türk askerleriyle bir araya geleceini ve Saraybosnada Srebrenitsa soykrm kurbanlar ansna düzenlenecek resmigeçide itirak edeceini anlatt.

Cumhurbakan Recep Erdoan, Bosnal kardelerimizin aclarn da paylaacaz. 8 bin 373 Bonak kardeimizin ehadetiyle sonuçlanan soykrmn 24. yl dönümünde aziz ehitlerinin hatralarn inallah bir kez daha hürmetle yd edeceiz. Bu ziyaret ve temaslarn Balkanlardaki komularmzla ilikilerimizin güçlendirilmesine önemli katklarda bulunacana inanyorum ifadesini kulland.

DOU AKDENZDE SONDAJ GEMLERMZN ARAMA-TARAMA çALIMALARI DEVAM EDYOR

Açklamalarnn ardndan gazetecilerin sorularn cevaplayan Cumhurbakan Erdoan, Dou Akdenizdeki son duruma ilikin olarak, Türkiyenin sondaj gemilerinin arama-tarama çalmalarna kendi yol haritalar içesinde devam ettiini söyledi.

Bu konuda sadan-soldan baz rahatsz edici sesler çkabilir. Ama bu seslerin hiçbirisi bizi bu yolumuzdan alkoymayacan daha önce de zaten açkladk, bugün de ayn noktadaym, ayn eyleri söylüyorum diyen Cumhurbakan Erdoan, sürecin Türkiye ve Kuzey Kbrs Türk Cumhuriyeti olarak kararllkla sürdürüldüü vurgusunu yapt.

Cumhurbakan Erdoan, konuya ilikin hassasiyetleri son olarak G-20 Zirvesinde baz liderlere ilettiklerini anmsatarak, öyle konutu: u anda tabi Yunanistanda malum dün akam sonuçlanan bir seçim oldu. Sayn Miçotakis yüzde 40a yakn bir oy oranyla u anda seçimi kazanm ve 160a yakn milletvekili çkarm durumda. Dün akam kendisini aradm, tebrik ettim. Temennim odur ki inallah Yunanistanda yeni bir süreci bark, dayanma içerisinde devam ettiririz. u anda seçimin ardndan tabii ki görümelerimizi ilgili arkadalarmz vastasyla da sürdüreceiz. Arzumuz, isteimiz; Egede, Akdenizde herhangi bir sknty bundan sonraki süreçte asla yaamayalm

S-400LERN TESLMAT SÜREC

Cumhurbakan Erdoan, S-400lerin teslimine ilikin soruyu da, u anda yolculuk hazrl devam ediyor. Yani bizden bu noktada u tarih diye zorlamazsanz isabetli olur. Ama yolculuk hazrl, yükleme çalmalar vesaire bunlar sürüyor. Bizim kendileriyle zaten mutabk kaldmz tarih, tarihler, bunlarn hepsi var. Burada da yerleim planlarnn nereye konulanacan, bu konunun sorumluluu da tamamyla Mill Savunma, Genelkurmay Bakanlmz, onlara ait, onlar planlamay yapyorlar, yapacaklar ve bizim önümüze de getirecekler. Ondan sonra da uçakla gelecekler ve bu gelen tüm S-400ler oralarda konulanacaktr eklinde cevaplad.

Cumhurbakan Erdoan, AK Parti milletvekilleriyle gruplar hlinde iki toplant yaptn, çaramba ve perembe günü yaplacak iki toplantyla da istiare sürecini tamamlayacaklarn ifade ederek, Meclis kapanmadan bu görümeleri bitireceklerini söyledi.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Bütün düüncemiz, arzumuz; öncelikle Meclis kapandktan sonra illerine gidecek olan milletvekillerimizin ne gibi bir süreç iletecekleridir, illerinde ne gibi çalmalar yapacaklardr. Zira benim de hemen bu iin ardndan Austosla birlikte bir teekkür ziyaretleri arlkl büyükehirlerden olmak üzere balayacak. llerimizi dolaarak hem baz açl törenleri, hem tekilatmzla bir araya gelmek suretiyle yapacamz toplantlar var. Bu toplantlarla birlikte inallah bizim arzumuz 2019u siyasi faaliyetler olarak tamamlam olalm istiyoruz deerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbakan Erdoan, açklamalarnn ardndan Bosna Hersekin bakenti Saraybosnaya hareket etti. Cumhurbakan Erdoan ile ei Emine Erdoan, Mill Savunma Bakan Hulusi Akar, Hazine ve Maliye Bakan Berat Albayrak ile Ulatrma ve Altyap Bakan Cahit Turhan da Bosna Herseke gitti.

Ana Sayfaya Git