Dokunulmazlığı kaldırılmalıdır!

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in öldürülen PKK'lı teröristle çekilen fotoğraflarının ortaya çıkmasıyla ilgili, "Şahsi kanaatim bilhassa anayasal düzene karşı işlenen suçlar bakımından ve ağır bir suçlama içeren dosyalarla ilgili dokunulmazlığın kaldırılması ve yargılamanın önünün açılması gerekir" dedi.

Haberler 11.01.2022 - 10:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

TBMM Bakan Mustafa entop, 10 Ocak çalan Gazeteciler Günü nedeniyle TBMMde Parlamento Muhabirleri Derneini ziyaret etti. entop, Adyamanda 2017de etkisiz hale getirilen PKKl terörist Volkan Boran cep telefonunda HDP Diyarbakr Milletvekili Semra Güzel ile birlikte çekilen fotoraflarnn çkmasnn hatrlatlmas üzerine, Anayasa ve Adalet Komisyonu üyelerinden kurulu karma komisyonda birçok dosyann bulunduunu söyledi.

DOKUNULMAZLII KALDIRILMALI

entop, Meclis tarihinin sayca en fazla dosyas var. Durumun bal bana bir üzüntü sebebi olduunu söylemek isterim. Bu dosyalar arasnda vahim iddialar içeren dosyalar da var. ahsi kanaatim bilhassa anayasal düzene kar ilenen suçlar bakmndan ve ar bir suçlama içeren dosyalarla ilgili dokunulmazln kaldrlmas ve yarglamann önünün açlmas gerekir diye düünüyorum. Bu basnda çkan fotoraflar balamnda 2019 yl mart aynda hazrlanm dosya var. Hzlca arkadalara bir tarama yaptrmtm. Bu dosyada, bulunduu belge var m diye inceliyorlar. Bu konuyla ilgili yürütülen bir soruturma kapsamnda ya gelmitir ya gelmemitir. Örgüt üyeliiyle ilgili ad geçen vekilin dosyas var. Türkiye teröre kar yllarca ar bedeller ödeyerek mücadele ediyor. Meclis çats altnda görev yapan kiilerin terörle aralarna mesafe koymalar gerekir. Bu yaplmad takdirde iç tüzüün gerei yaplmaldr dedi.

Ana Sayfaya Git