Döviz bürolarından Danıştay'da yönetmelik iptali için dava

Türkiye Yetkili Müesseseler Platformu, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından döviz bürolarına ilişkin hazırlanan yeni yönetmelik ve tebliğin iptali için Danıştay'da dava açtı.

Haberler 30.11.2021 - 00:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Yetkili Müesseseler Platformu, Hazine ve Maliye Bakanlnn döviz bürolarnn çalma düzenine ilikin 12 Ekim 2021de Resmi Gazetede yaymlanarak yürürlüe giren hisse devri, sermaye artrm ve ülkenin bölgelere bölünmesini içeren yönetmeliin iptali için Dantaya bavurarak dava açt.

DÖVZ BÜROLARI

Türkiye Yetkili Müesseseler Platformu sözcüsü Adil Yazcolu, döviz bürolarnn ülke menfaatlerini koruyan iletmeler olduunu belirterek, Yaplan düzenleme döviz bürolarnn çalma hayatn kolaylatrmaktan ziyade fiilen çalamaz hale getirmitir. Bu tebli ve yönetmelik ile irket sahipleri irketlerini elerine kardelerine dahi devredemez hale getirilmitir. Devir haklar ellerinden alnarak mevcut döviz bürolarnn piyasadaki rayiç irket deeri bir gecede sfra eitlenmitir. Bakkaln, kuyumcunun, manavn, kasabn, marketin, bankann hisselerini devretme hakk varken döviz bürolarnn devir hakknn engellenmesinin anlalr bir yan yoktur. Yürürlüe konulan tebli bu yönüyle fiilen 35 yldr uygulanan kazanlm haklar ihlal etmitir. Bugün itibar ile yönetmelik ve tebliin iptali için Dantay nezdinde dava açlmtr. Mahkeme tarafndan hakl davamzn kabul edilecei ve yürütmenin durdurulmas karar verilecei konusunda beklentimiz yüksektir ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git