DSP'de 'İmamoğlu' krizi

DSP, 23 Haziran’da aday çıkarmayacaklarını ancak Ekrem İmamoğlu’nu da desteklemeyeceklerini duyurdu. Bunun ardından Hikmet Sami Türk istifa etti, Uluç Gürkan da İmamoğlu'na destek istedi.

Haberler 20.05.2019 - 02:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

31 Mart seçimlerinde DSPden stanbul aday olan Muammer Aydn, 23 Haziran seçimine katlmayacan açklad. DSP Genel Bakan Önder Aksakal da partisinin 23 Haziranda aday çkarmayacan ancak, CHPnin aday Ekrem mamolunu da desteklemeyeceklerini duyurdu. Aksakal ayrca yaptklar Parti Meclisi toplantsnda mamolunun desteklenmesi için bir öneri gelmediini söyledi.

Ancak DSP Genel Bakan Yardmcs ve eski Adalet Bakan Hikmet Sami Türk, Aksakaln açklamalarnn ardndan partiden istifa etti. Hikmet Sami Türk, mamolu ismini toplantda önerdiini belirterek, Genel Bakan Önder Aksakal, verdii bir demeçte, mamolunun desteklenmesi yönünde PM toplantsnda öneri gelmediini öne sürdü. Oysa bunu ben önerdim ve 2 kez de oylama yapld. Giderek Bülent Ecevitin kurduu parti olmann özelliklerini kaybetmeye balayan ve 24 yldan beri üyesi olduum DSPden üzülerek istifa ediyorum. açklamasn yapt.

MUAMMER AYDIN DA DESTEK VERD

Seçimden çekilen Muammer Aydn ise sosyal medya hesabndan yapt açklamada, DSP için seçim bitmitir, Ekrem mamolu sandktan çkan milli iradeyi temsil eden kiidir, DSP BB ADAYI olarak YSK eliyle yaplan bu hukuksuzluklar karsnda istifa ederek seçimden çekiliyorum. DSP parti Meclisi de oybirlii ile karar alp açklama yapyor. Her ey çok açk deil mi? ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git