Dün Çanakkale bugün Keşmir, hiçbir fark yok

Türkiye-Pakistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin 6. toplantısına katılmak üzere Pakistan'ın başkenti İslamabad'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Ulusal Meclis ve Senato ortak oturumuna hitap etti.

Haberler 15.02.2020 - 12:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye-Pakistan Yüksek Düzeyli Stratejik birlii Konseyinin 6. toplantsna katlmak üzere Pakistann bakenti slamabadda bulunan Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Pakistan Ulusal Meclis ve Senato ortak oturumuna hitap etti.

DÜN çANAKKALE BUGÜN KEMR, HçBR FARK YOK

Cumhurbakan Erdoan, Pakistana ayak bastmz andan itibaren bizi karlayan tüm makamlara teekkür ediyorum. Biz burada kendimizi asla yabanc ülkede görmüyoruz. u anda biz kendi evimizde sizlerle bir aradayz. Asyann en önemli buluma noktalarndan birinde kendimizi evimizde hissediyoruz. Türkiye ile Pakistan arasndaki kardelik balar dünya da pek az ülkeye nasip olur.

Gazneliler devletinin kurucusu Gazneli Mahmut devrinden beri Türkler u an içinde bulunduumuz corafyann önemli bir parças olmutur. 1915 senesinde Türk askeri anl bir direnile çanakkale Boaznda savarken bu topraklarda yaplan miting tarihin sayfalarna kaydolmutur. Mitingi tertipleyenler çanakkalede savaan Türk milletine yardm toplamay amaçlyordu. Bütün skntlara ve tehditlere ramen meydanda açlan sergilerde çanakkale için çok büyük yardm topland. Biz sizi sevmeyeceiz size muhabbet beslemeyeceiz de kimi seveceiz kime muhabbet besleyeceiz. Pakistan halknn kurtulu savamz srasnda ekmeinden arttrp gönderdii yardmlar hiçbir zaman unutmadk unutmayacaz. Dün çanakkale bugün Kemir, hiçbir fark yok Bizim için Kemir o dur o olacaktr. Türki milletini yalnz brakmayan veda abidesi kardelerimizi unutmayacaz. Pakistan ile kardeliimizi ebediyen muhafaza edeceiz. Bizim dostluumuz menfaatten deil muhabbetten geliyor. Pakistann acsn acmz sevincini sevincimiz baarsn da kendi baarmz olarak görüyoruz diye konutu.

PAKSTAN HALKININ DUASINI HEP YANIMIZDA HSSETTK

251 insanmzn ehit olduu 15 Temmuz hain darbe giriiminin sonrasnda Pakistan halknn duasn hep yanmzda hissettik diyen Erdoan Pakistan FETÖye ait okullar Maarif Vakfna devrederek gerçekten yanmzda olduunu gösterdi. Pakistan, Türkiyenin yannda yer ald. Pakistan kalknma ve refah yolunda mesafe kaydetmeye devam ediyor. üphesiz ekonomik kalknma bugünden yarna gerçekletirilecek bir hadise deildir. Kalknma da istikrar ve güven olmazsa olmaz iki arttr. Pakistann i ve yatrm ortamn iyiletirmeye yönelik att admlar daha cazip bir ülke olmasn salyor eklinde konutu.

MÜSLÜMAN KARDEMZN YANINDA DURMAK GÖREVMZDR

Erdoan Pakistann terörle mücadelede sergiledii çabalar takdirle takip ediyoruz. Pakistan terörden çok çekmi bir ülke. Dünyann en vahi örgütlerinin hedefinde bir ülke olarak Pakistann karlat zorluklar gayet iyi anlyoruz. Pakistann terörle mücadelede yannda olmaya devam edeceiz. slamda kardelik hukuku mümin kardeine destek olmak yannda skntlarna taraf olmay da gerektirir. Müminler kardetir. Hiçbir snr hiçbir mesafe mümin gönüller arasnda hudut çizemez. Dünyann neresinde olursa olsun Müslüman kardeimizin yannda durmak görevimizdir. Türkiye olarak bu anlayla ümmetin arasnda ayrlklar gidermek Filistin, Kbrs ve Kemir bata olmak üzere hakl davamzda gayret göstermek için çaba sarf ediyoruz dedi.

BARI PLANI DYE YUTTURULAN PLAN, BR GAL PROJESDR

dlible ilgili son günlerde attmz admlarn gayesi, 4 milyon mazlumun, rejimin varil bombalar altnda can vermesinin önüne geçmektir diyen Erdoan, dlib ile ilgili son günlerde attmz admlarn gayesi de daha fazla kayp verilmesinin önüne geçilmesidir. Libyadan Yemene kadar çatmalarn olduu her yerde Türkiyenin öncelikli hedefi kan, ykm, zulmü ve gözyan durdurmaktr. srail saldrlar karsnda onurlu ve kararl bir duru sergiledik. Özellikle son zamanda malum gerek sayn Trump ve Netanyahu arasnda Kudüs ile ilgili atlan admla bar plan diye yutturulan plan bir bar plan deil bir igal projesidir. Kudüs bizim krmz çizgimizdir diyerek harem-i erifi srailin zulmüne terk etmeyeceimizi tüm dünyaya ilan ettik diye konutu.

Mecliste bulunanlarn Cumhurbakannn konumasn sralara vurarak alkladklar görüldü.

Ana Sayfaya Git