Dünya Erdoğan dedi!

Katar merkezli uluslararası televizyon kanalı El-Cezire'nin düzenlediği "2016 yılının şahsiyeti" anketinden Cumhurbaşkanı Erdoğan birinci çıktı.

Haberler 09.01.2017 - 08:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Katar merkezli uluslararas televizyon kanal El-Cezirenin düzenledii ankette, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, 2016 ylnn ahsiyeti seçildi.

El-Cezire kanalnda Msrl gazeteci Mahmut Muratn sunduu Haberlerin Yar adl programda, yaklak 130 binden fazla kiinin katld anket sonucu Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann 2016 ylnn ahsiyeti seçildi.

Söz konusu program, her hafta izleyicilerinden haftann kiisi ve haftann en önemli olayn seçmesini talep ediyor ancak yeni yl nedeniyle bu kez izleyicilerin 2016 ylnn ahsiyetini belirlemeleri istendi.

El-Cezire, üç etapl anketin ilk aamasnda kullanclarn kanaln resmi Facebook sayfasndan 2016 ylnn ahsiyeti oylamas için adaylarn sunmalarn talep etti. Anketin ikinci aamasnda resmi Facebook ve internet sitesinde 10 ismin oylamaya sunulduunu açkland.

ERDOAN YILIN AHSYET

Son olarak da ikinci aamada en çok oyu alan Cumhurbakan Erdoan, Suriyeli çocuklar adna Ümran bebek, Tunuslu uçak mühendisi Muhammed ez-Zevari ve Fas Babakan Abdulilah Benkiran olmak üzere 4 isim arasnda oylama yapld. Ankette yln ahsiyeti olarak Cumhurbakan Erdoan seçildi.

Sonuçlarn açklanmas srasnda El-Cezire, 15 Temmuz darbe giriiminin baarsz klnmasnda Cumhurbakan Erdoann gösterdii kararl duruu anlatan program yaynland. Programn içeriinde Erdoann hayatndan kesitlere yer verildi.

Ankette Cumhurbakan Erdoan oylarn yüzde 40n alrken Suriyeli Ümran bebek yüzde 34, Tunuslu uçak mühendisi Zevari yüzde 17 ve Fas Babakan Benkiran ise yüzde 9 oy ald.

Ana Sayfaya Git