"Dünyanın en büyük doğal gaz depolama alanını inşa ediyoruz"

"Bu alanda dünyada tuz lobları içerisinde doğal gaz depolama alanı olarak inşa edilen bu kapasitede başka bir proje yok. Dolayısıyla dünyanın en büyüğünü buraya inşa ediyoruz"

Haberler 30.07.2019 - 00:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Fatih Dönmez, Tuz Gölü Doal Gaz Depolama Geniletme Projesine ilikin, Projeyle buradaki 1,2 milyar metreküp kapasiteyi inallah 5,4 milyar metreküpe ulatrm olacaz. Böylelikle günlük geri üretim kapasitemiz 80 milyon metreküpe çkm olacak. dedi.

Dönmez, baz programlara katlmak üzere geldii Aksarayda, ilk olarak Vali Ali Manty makamnda ziyaret etti.

Burada eref defterini imzalayan Dönmez, Mantdan çalmalarla ilgili bilgi ald.

Dönmez, valilik makamnda gazetecilere yapt açklamada, Aksaraya Tuz Gölü Doal Gaz Depolama Geniletme Projesinin temel atma töreni için geldiklerini söyledi.

- Dünyann en büyüünü buraya ina ediyoruz

Aksarayn projeye ev sahiplii yaptn dile getiren Dönmez, öyle konutu:

Projeyle buradaki 1,2 milyar metreküp kapasiteyi inallah 5,4 milyar metreküpe ulatrm olacaz. Böylelikle günlük geri üretim kapasitemiz 80 milyon metreküpe çkm olacak. Bu alanda dünyada tuz loblar içerisinde doal gaz depolama alan olarak ina edilen bu kapasitede baka bir proje yok. Dolaysyla dünyann en büyüünü buraya ina ediyoruz. Ayrca bugün 1 megavattlk güne santralinin de açln yapacaz. Böylece depolama tesisinde ihtiyacmz olan enerjiyi yenilenebilir kaynaklardan elde etme imkanna kavumu olacaz.

Dönmez, daha sonra Aksaray Belediye Bakan Evren Dinçeri makamnda ziyaret ederek, belediyenin çalmalaryla ilgili bilgi ald.

Bakan Dönmeze burada tablo içerisinde el içiliiyle yaplm kaftan hediye edildi.

Ana Sayfaya Git