'Dünyaya mı sığmadınız'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıkladığı Milli Uzay Programı'nın kalbinde ülke sevgisi olanları heyecanlandırdığını ifade ederek, "Ancak bir kesim var ki, her olumlu gelişme onların üzerine kabus gibi çöküyor. Bölünmüş yol yaparsınız 'Buraya uçak mı inecek?', havalimanı yaparsınız ‘Buraya uzay mekiği mi inecek?’ derler, Uzay Programı açıklarsınız 'Başka işiniz mi kalmadı?' derler. Yarın öbür gün uzaya kendi bilim insanımızı gönderdiğimizde 'Dünyaya mı sığmadınız?' diyeceklerini duyar gibiyim" diye konuştu.

Haberler 13.02.2021 - 00:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Rizede Recep Tayyip Erdoan Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlk Fakültesi ek binasyla çayeli Eitim Fakültesi ek binas açl programna katlan Cumhurbakan, burada bir konuma yapt. Recep Tayyip Erdoan Üniversitesinin Türkiyede ilk 10a dünyada ilk 500e girmesini hedeflediklerini belirten Erdoan, unlar söyledi:

Birileri TV programnda adeta üniversitelerimizin says ile dalga geçerken Profesörü olmayan üniversiteler var, bunlarla m övünüyorlar? diyordu. Az önce Recep Tayyip Erdoan Üniversitesindeki profesör saysn rektörümüzden duyunca bu kulaklar olup da duymanlar duymutur diye temenni ediyorum. Yüzün üzerinde sadece profesörü olan üniversiteler var. Rizemizde yaklak 70 yllk geçmii olan yüksekörenim konusundaki yaplamay, 2006da üniversitemizle taçlandrmtk. Sonradan ismimizin verildii üniversitemize her türlü destei salyoruz. 18 bini bulan örenci saysyla üniversitemiz iftihar ettiimiz seviyeye geldi. Üniversitemizin önce ülkemizde ilk 10a, ardndan dünyada ilk 500e girmesini bekliyoruz. Recep Tayyip Erdoan ismini tayan bir üniversiteye yakan da budur.

YÜRÜTÜLEN LERE TAKOZ OLMASINA ZN VERMEYZ

Milli Uzay Programnn kalbinde azck ülke sevgisi olanlar heyecanlandrdn belirten Erdoan, Ancak bir kesim var ki, her olumlu gelime onlarn üzerine kabus gibi çöküyor. Yarn öbür gün uzaya kendi bilim insanmz gönderdiimizde Dünyaya m smadnz? diyeceklerini duyar gibiyim diyerek öyle konutu:

Milli Uzay Programmz paylatk. Türkiyenin böylesine iddial hedefler ortaya koymas, kalbinde azck ülke sevgisi olanlar heyecanlandrd. Ancak bir kesim var ki, her olumlu gelime onlarn üzerine kabus gibi çöküyor. Dünyada kendi ülkesinin felaketini dileyecek, her felaketten haz duyacak kadar insanna yabanclam baka bir kesim var m bilmiyorum. Bu kesimi mazur görmek istiyoruz ancak bu hüsnü niyeti bile hak etmiyorlar. Bölünmü yol yaparsnz Buraya uçak m inecek?, havaliman yaparsnz Buraya uzay mekii mi inecek? derler, Uzay Program açklarsnz Baka iiniz mi kalmad? derler. Yarn öbür gün uzaya kendi bilim insanmz gönderdiimizde Dünyaya m smadnz? diyeceklerini duyar gibiyim. Her ilimizde üniversite kurduumuzda bunlarn nasl feveran ettiini unutmadk. Bunlarn asl sknts siyasetten i dünyasna medyadan akademiye uzanan toplumu yönetebildikleri gizli iktidarlarnn yklyor olmas. Kimsenin lafnda, peynirinde, gemisinde gözümü yok. Bu kör husumetin yürütülen ilere takoz olmasna da izin vermeyiz.

HçBR BELEDYE CUMHURBAKANININ ONAYI OLMADAN YURT DIINDAN BORçLANAMAZ

Erdoan, zmir Büyükehir Belediyesinin 1 milyar 70 milyon euro borçlanmay yüzde 3 faizle yapmasna ilikin de, Hiçbir belediye, Hazine ve Maliye Bakanlnn olurunu almadan tahvil çkaramaz. Cumhurbakannn onay olmadan yurt dndan borçlanamaz dedi. mamolunun 40 bin tablet datmasna deinen Erdoan, unlar söyledi:

Hiçbir belediye, Hazine ve Maliye Bakanlnn olurunu almadan tahvil çkaramaz. Cumhurbakannn onay olmadan yurt dndan borçlanamaz. Ana muhalefetin bandaki zat, u kadar ucuz faizle yurt dndan borçlanma yaptk diyor. Yalan. Daha sonra Hazine ve Maliye Bakanlmz bunun nasl bir yalan olduunu açklad. Bir eyi ören öyle konu. Dürüst ol. Bunlar yakmyor. Yara girmek güç ister. Yara girmek istikrar ister. Bunlarda yok. Geçtiimiz günlerde baktm birisi örenci saysnn 3,5 milyonu geçtii stanbulda 40 bin tablet datmakla övünüyor. Birileri de bunu iiriyor. Böyle allamak pullamak olur mu? MEBin datt 2 milyon tableti brakyorum, ahinbey lçe Belediyesinin 50 bin tablet datmasn ise kimse görmüyor.

ÖZELETR YAPMAK STYORUM

Aile, eitim ve kültür konusunda arzu edilen gelimeyi gösteremedikleri için özeletiri yapan Erdoan Bir hususta özeletiri yapmak istiyorum. Tarihimizin en büyük altyap hamlesini gerçekletirdik. Aile, eitim ve kültür konularnda arzu ettiimiz inkiaf salayamadmz da kabul etmemiz gerekiyor. Bizden önceki neslin, bizim neslimizin, bizden sonraki neslin ilk hayat bu çarpklklarla mücadele ile geçti. Ailemize, inancmza, kültürümüze sahip çktk. Ayasofyadan baörtüsüne kadar her alanda süren bu mücadele hem bizi yetitirdi hem diri tuttu. O eksikleri gidermemiz lazm. Aileden eitime, kültürden sanata bu alanlar önceliklerimizin en bana alacaz dedi.

Ana Sayfaya Git