Dünyayı dar ediyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz'un asla sıradan bir darbe girişimi olmadığını, arkasında çok büyük hesapların bulunduğu tarihi bir kırılma noktası olduğunu söyledi. Erdoğan, "Malazgirt'te ne olmuşsa 15 Temmuz'da o olmuştur, Kosova'da, Niğbolu'da, İstanbul'un fethinde, Çanakkale'de, İstiklal Harbi'nde ne olmuşsa 15 Temmuz'da o olmuştur. Her kim 15 Temmuz'u küçümsemeye, itibarsızlaştırmaya çalışıyorsa, bilin ki amacı bu derin tarihi anlamı gölgelemek, gözden kaçırmaktır" dedi.

Haberler 16.07.2020 - 10:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Törenine Cumhurbakan Erdoann yannda TBMM Bakan Mustafa entop, Cumhurbakan Yardmcs Fuat Oktay, MHP Genel Bakan Devlet Bahçeli, BBP Genel Bakan Mustafa Destici ve milletvekilleri katld. TBMM 15 Temmuz Antna karanfil brakan Cumhurbakan Erdoan, 15 Temmuz ehitlerine rahmet diledi. Erdoan, 15 Temmuz gecesi FETÖcü hainlerin TBMMyi özellikle hedef almasnn rastgele bir tercih olmadn belirtti. Erdoan Bu Meclis masa banda deil, sava meydannda kurulmu bir meclistir. hanetle de mücadele ederek zafere yürümütür. Ülkemizde her skntl dönemin ardndan milletimizi yeniden ayaa kaldran meclistir. Bu Meclis, mayas bamszlk ateiyle yourulmu bir meclistir. Bu Meclis tarihe gömülmek istenen 700 yllk bir cihan devletinden genç bir cumhuriyet çkartarak milletimizin ayana taklmak istenen prangay krp atan meclistir. Dünyada gazi unvann bu kadar hak eden ve hakkyla tayan baka bir meclis bilmiyorum. Gerektiinde gövdesini ona siper eden bir baka millet de bilmiyorum. Rabbime böyle bir milletin ferdi olduum için hamdediyorum diye konutu.

GÜçLER YETSEYD SEçLM YÖNETCLER KATLEDECEKLERD

Cumhurbakan Erdoan, 15 Temmuz gecesi Cumhurbakanl Külliyesi, Özel Harekat Bakanl, l Emniyet Müdürlüü ve TBMMye bombalar yadran darbecilerin ne yaptklarn gayet iyi bildiklerini belirterek, unlar söyledi:

Ankarann, stanbulun caddelerinde önlerine gelen herkesi ezip geçerek ilerleyen darbeciler yaptklar iin uurundaydlar. Bilerek kan döküyor, can alyorlard. Güçleri yetseydi bu Meclisi ta üstünde ta brakmayacak ekilde ykmaktan çekinmeyeceklerine emin olunuz. Güçleri yetseydi seçilmi tüm yöneticilerini katletmekten çekinmeyeceklerine emin olunuz. Eer güçleri yetseydi ülkenin cumhurbakan bata olmak üzere, babakan, seçilmi yöneticilerini katletmekten çekinmeyeceklerine emin olunuz. Eer güçleri yetseydi, kendileri gibi düünmeyen milletimizin her bir ferdine hayat zehretmekten çekinmeyeceklerine emin olunuz. 15 Temmuz bu topraklarda yaadmz varlk-yokluk mücadeleleri zincirinin en son halkasdr. 15 Temmuzda ülkemizin dört bir yannda milyonlarca kahraman ortaya çkmtr.

15 TEMMUZ BR KIRILMA NOKTASIDIR

Cumhurbakan Erdoan, 15 Temmuzun asla sradan bir darbe giriimi olmadn, arkasnda çok büyük hesaplarn bulunduu tarihi bir krlma noktas olduunu bildirerek öyle konutu:

Malazgirtte ne olmusa, 15 Temmuzda o olmutur, Kosovada, Niboluda, stanbulun fethinde, çanakkalede, stiklal Harbinde ne olmusa 15 Temmuzda o olmutur. Her kim 15 Temmuzu küçümsemeye, itibarszlatrmaya çalyorsa bilin ki amac bu derin tarihi anlam gölgelemek, gözden kaçrmaktr. O gece burada darbecilere meydan okuyan milletvekillerimiz tek bana 15 Temmuzu tarihin en önemli destanlarndan biri yapmaya yeterlidir. Örgütün sinsi yaps nedeniyle, tespitlerimizi somutlatrmakta ve etkili tedbir almakta zorlanyorduk. Örgütün kendini pervaszca belli ettii yer 17-25 Aralk Emniyet-Yarg darbe giriimidir. Bu tarihten itibaren FETÖnün saldrlar ve ihanetleri artmtr. FETÖnün asl büyük hamlesi ise 15 Temmuzda gelmitir. Yüce Meclis o gece milletimizin iman dolu gösünün çeliklemi serhaddi olarak, görev yaparak darbecilerin bozgununu hzlandrmtr. FETÖ hücrelerinin hzla tasfiyesiyle Türkiye her alanda yepyeni ufuklara kavumu, yepyeni hamleler içine girmitir.

GÖRÜ AYRILIKLARI MAKBULÜMÜZDÜR

Cumhurbakan Erdoan, Cumhurbakanl Hükümet Sistemini hayata geçirmenin bu Meclise nasip olduunu vurgulayarak, Tarihimizin en büyük yönetim reformunu hayata geçirmek bu meclise nasip olmutur. Milli iradenin tecelligah olan meclisimiz, ayn zamanda bir olma, iri olma, diri olma irademizin de zirvesidir. Onun için tek vatan, tek bayrak, tek millet, tek devlet hep birlikte önce Türkiye dediimiz sürece bu meclisin çats altndaki görü ayrlklarnn hepsi makbulümüzdür. TBMM ülkemizdeki 83 milyon vatandamzla birlikte umut kapsdr. Aldmz her karar, sarf ettiimiz her söz çarpan etkisiyle geni bir corafyaya yaylmaktadr. Meclisiyle, diplomasisiyle, alt yapsyla hem kendimiz hem dostlarmz için güçlü ve kararl bir ekilde yolumuza devam ediyoruz

DEM SÜRECN BAARIYLA YÖNETMEK MECBURYETNDEYZ

Cumhurbakan Erdoan, kartlarn yeniden karld, sancl olduu kadar kritik bir döneme girildiini kaydederek, Türkiye bu sürecin tam merkezinde yer alyor. Salgn sonras yeniden ekillenecei anlalan dünya düzeninde hak ettiimiz yeri almalyz. Bu deiim sürecini baaryla yönetmek mecburiyetindeyiz. Sadece kendimiz için deil, tüm komularmz, yüz milyonlarca kardelerimiz için salam durmak zorundayz. Kimsenin bizi hedeflerimizden koparmasna, büyük ve güçlü Türkiye idealimizden vazgeçirmesine müsaade edemeyiz. Ne sebeple olursa olsun, hiçbir gücün demokrasimizin ayana yeni prangalar vurmasna göz yumamayz. Yalan, istismar ve gerilim siyasetini kapmza asla yaklatrmadk, yaklatrmyoruz ve yaklatrmayacaz dedi.

TÜRKYEY AYDINLIK YARINLARA BRLKTE TAIYALIM

Erdoan, 15 Temmuzun 4üncü yl dönümünde, o büyük destann sene-i devriyesinde samimi bir çarda bulunmak istediini vurgulayarak, Yüce Meclisin çats altnda görev yapan, kalbi millet ve memleket sevdasyla yanp tutuan herkesi büyük ve güçlü Türkiye davamza destek olmaya davet ediyorum. Gelin ehitlerimizin emanetine hep birlikte sahip çkalm. Gelin bu ülkeyi 2023 hedeflerine birlikte ulatralm. Gelin, 2023 ve 2071 vizyonumuzu beraber ina edelim. Gelin Türkiyeyi, aydnlk yarnlara hep birlikte tayalm ifadelerini kulland.

ENTOP: HANLERN HESABI TUTMADI

TBMM Bakan Mustafa entop da matem töreni için deil, 15 Temmuz ihanetine geçit vermeyen kararlln hl diri olduunu ilan etmek için bir araya geldiklerini belirtti. entop, Bu antn burada, 100 yl önce vatan sathnn her bir köesinden verilen destekle açlm olan TBMM bahçesinin kalbinde yükselmesi bouna deildir ve bunun iki esasl sebebi vard Evvela, 100üncü yln iftiharla kutladmz bu yüce Meclis, Mill Mücadelenin karargahln yapm ve Gazilik unvann her zerresiyle hak etmi bir mill merkezdir. kincisi, 15 Temmuz gecesi ibirlikçi kimlikleriyle en net bir ekilde ortaya çkan ihanet çetesinin ana hedeflerinden birisi de Mill Mücadelenin karargah ve mill iradenin tecelligah olan bu Yüce Meclis olmutur. Buraya saldrmlard çünkü düman tasallutunun içimize szdrd bu ihanet taifesi zannetmitir ki, düman toplarnn sesi Polatldan gelirken bile direnmeyi teslimiyete tercih eden bu mill merkez düürülürse, Türkiyenin diz çökmesi kolay olacaktr. Fakat öyle olmad ve hainin hesab tutmad. O gece bu Yüce Mecliste, az ileride Genelkurmay kavanda millet direnirken, az yukarda Emniyet Genel Müdürlüü önünde emniyet güçlerimiz ve vatandalarmz hainlere geçit vermezken, Gazi Meclisin erefli mensuplar, bombalarn altnda mill iradeyi kahramanca savundular ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git