Durduramayız!

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Türkiye’nin Suriyeli mülteciler için sınırı açması durumunda ülkesinin sınırlarından giriş yapanları durduramayacaklarını söyledi.

Haberler 12.10.2019 - 11:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann Avrupa Birliine (AB) yönelik Bar Pnar Harekatn igal hareketi diye nitelendirmeleri durumunda kaplar açp 3,6 milyon mülteciyi gönderebilecekleri uyarsn deerlendiren Bulgaristan Babakan Borisov, snra 50 bin ile 100 bin civarnda mülteci gelmesi durumunda ate emri vermeyeceklerini belirtti.

ATE EMR VERMEYECEZ

Babakan Borisov unlar söyledi: 50 bin ile 100 bin arasnda snrmza gelirlerse, ne ben ne de Savunma Bakan ate etme emri vermeyeceiz. Snrdaki (Bulgaristan-Türkiye) dikenli telleri ykp geçecekler.

Cumhurbakan Erdoan ile çok iyi ilikiler içinde olduklarn kaydeden Bulgaristan Babakan Borisov, ülkesi için en önemli hususun AB ile Türkiye arasnda var olan mültecilerle ilgili anlamaya uyulmas olduunu vurgulad.

Borisov, u anda Bulgar-Türk snrnda düzensiz göçün sfr olduunu hatrlatarak, bu nedenle de Türkiye ile yaplan göç anlamasnn yürürlükte olmas konusunda srar ettiklerini ifade etti.

ERDOAN NE DEMT?

Cumhurbakan Erdoan, ABden Bar Pnar Harekatyla ilgili olarak gelen eletirilere Ey Avrupa Birlii, kendinize gelin. Bak yine söylüyorum: Bizim u andaki operasyonumuzu igal hareketi diye nitelendirmeye çalrsanz iimiz kolay; kaplar açarz, 3,6 milyon mülteciyi sizlere göndeririz. cevabn vermiti.

Ana Sayfaya Git