Duruşma Sonunda Kavga Çıktı

Malatya’da terör örgütü FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin, aralarında dönemin 2'nci Ordu Komutanı Adem Huduti ile 2'nci Ordu Kurmay Başkanı Avni Angun’un bulunduğu 28'sı tutuklu 76 sanığın yargılandığı davanın 4’üncü duruşmasının ikinci oturumu bugün yapıldı. Sabah saat 10.00’da Yakınca Spor Salonu’nda hazırlanan 1'inci Ağır Caza Mahkemesi'nde başlayan duruşmayı Cumhurbaşkanı danışmanları Ayşe Türkmenoğlu, Gülay Samancı, Ahmet Karayiğit, saat 13.00’a kadar izleyip notlar aldıktan sonra ayrıldılar.

Haberler 30.06.2017 - 10:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan danman heyetiyle gelen ve çkta basn mensuplarna açklamalarda bulunan AK Parti Malatya l Bakan Hakan Kahtal, 15 Temmuz darbe giriimiyle ilgili durumaya katlmak üzere parti tekilat, sivil toplum kurulularnn temsilcileriyle, STKlarn tamam, gazi ve ehit ailelerinin dernekleriyle beraber youn katlm saladklarn söyledi. Kahtal unlar söyledi:

Yine geçen sefer katlm olduumuzda duyduumuz eyleri yine ayn eyleri duyuyoruz. çelikili açklamalar görüyoruz. Hakikaten AK Parti olarak, burada müdahil durumdayz. Geçen sefer eksik gördüümüz eksikleri hem genel merkezimize, hem de Cumhurbakanmza iletmitik, bugün Cumhurbakanmzn 3 ba danman, buraya durumay izlemeye gelmilerdir. Onlar da durumay izlediler. Kanaatleriyle baz görümeleri yaparak inallah rapor halinde de sunacaklar.

Kahtal, bu dava sonuçlanana kadar, 249 ehit için mücadelelerinin devam edeceini söyledi. 2nci Ordu ve 7nci Ana Jet Üssünün Malatyada önemi olduunu vurgulayan Kahtal öyle devam etti:

2nc Ordunun ve 7nci Ana Jet Üssünün Malatyada olmas, tabi buradaki bu FETÖ/PDY yaplmasnda 7 generalin tutuklanm olmas önemliydi. Malatyadaki bütün halkmzn ahit olduu ZPTleri, F 4 sava uçaklarn pist ba yaptran, kargo uçaklarn buraya izinsiz bir ekilde indiren bu yap, bugün burada bu organizasyonun hain darbe giriiminin banda olanlar hesap veriyorlar.

Saat 14.00de sanklarn dinlenmesinin ardndan Mahkeme Bakan Vedat Koç tarafndan öle aras verdi. Durumay izleyen AK Partililer, salondan çkartlrken sank askerleri yuhalad. Durumay izlemek için salonda bulunan sank yaknlar da alklarla karlk verdi. Bunun üzerine AK Partililer Bu hainleri niye alklyorsunuz diye tepki gösterdi.

zleyiciler salondan çkarken, AK Partililer ile sank yaknlar arasndaki tartma yumruklamaya kadar büyüdü. Bunun üzerine AK Parti il yöneticileri polis eliinden salondan çkt. çevik kuvvet ekipleri mahkeme salonu çevresinde geni güvenlik önlemi ald.

Ana Sayfaya Git