Duygu seli oluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti'ye üye olduğu törende duygusal anlar yaşandı.

Haberler 03.05.2017 - 09:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti 1. Olaanüstü Büyük Kongresi ile 27 Austos 2014te partiye veda eden Cumhurbakan Erdoan, anayasa deiikliinin ardndan beinci çocuu olarak nitelendirdii partisine 979 gün sonra yeniden üye olarak döndü.

Cumhurbakan Erdoan, üyelik beyannamesini imzalamak üzere AK Parti Genel Merkezine, Recep Tayyip Erdoan sloganlar ve 2014teki cumhurbakanl seçim kampanyas sürecinde kullanlan ve Uur Ilak tarafndan seslendirilen Dombra arks eliinde geldi.

Erdoan, konumas öncesinde ei Emine Erdoan ile birlikte, partililerin arasnda kendisi için ayrlan yere oturdu.

Törende, Cumhurbakan Erdoann kz Esra Albayrak ve torunu Emine Mahinur Albayrak da yer ald.

Parti genel merkezindeki AK Partiye Katlm Töreni sayg duruu ve stiklal Marnn okunmasnn ardndan balad.

Cumhurbakan Erdoan, protokolde kendisine ayrlan 14 numaral koltukta, Babakan Yldrm ise hemen yanndaki 13 numaral koltukta yer ald. Salondaki koltuklara katlmclarn isimleri yazlrken, yalnzca Cumhurbakan Erdoan, Babakan Yldrm ve elerinin oturduu yerdeki koltuklara isim yazlmad.

Eski Babakan Ahmet Davutolu da protokolde kendisine ayrlan yerde oturdu.

- Tarihi bir gün yayoruz

Daha sonra program yönetmek üzere kürsüye gelen AK Parti Genel Bakan Yardmcs Mustafa Ata, Bugün çok önemli bir gün, tarihi bir gün, gerek partimiz gerekse ülkemiz açsndan bir tarihi yayoruz. dedi.

16 Nisanda gerçekletirilen anayasa deiiklii halk oylamasyla yürürlüe giren maddelerden birinin, Cumhurbakan Erdoann yeniden partiye üyelik ihyasnn yaplmasyla ilgili olduunu hatrlatan Ata, Bu tarihi an yaatan Rabbimize hamd ediyoruz, ükrediyoruz. ifadesini kulland.

Cumhurbakan Erdoan, bu srada partililerin arasnda oturduu yerde, kurucusu olduu AK Partiye üyelik beyannamesini imzalad. Beyannameyi imzaladktan sonra duygulanan Cumhurbakan Erdoann gözleri doldu.

- Babakan Yldrmn gözleri doldu

Cumhurbakan Erdoann partiye üyeliinin hayrl olmas temennisinde bulunan AK Parti Genel Bakan Yardmcs Mustafa Ata, Bu tarihi ana yeniden ahitlik etmek, kurucu genel bakanmz, liderimiz, Sayn Recep Tayyip Erdoan ile birlikte yol yürümek ne büyük ereftir. Bu erefi, bu toplulua yaatan yüce Rabbimize hamd ediyoruz. Yeniden bu çok kymetli ana ahitlik ettik ve ediyoruz. dedi.

Daha sonra AK Parti Genel Bakan ve Babakan Yldrm, Haydi Bir Daha arks ve alklar eliinde, kürsüye geldi ve partilileri selamlad. Bir hayli duyguland görülen Yldrmn gözleri doldu. Yldrm teekkür konumasnda AK Parti Genel Merkezinin bugüne kadar büyük heyecanlar yaadn ama bugünün bir baka olduunu dile getirerek, çünkü 979 günlük hasret, vuslata dönüüyor. Allahn izniyle milletimizin destei ve zatalinizin liderliinde millete daha güzel hizmetler yapacaz. Ülkemiz daha güzel günler görecek. Bamz dik alnmz ak olmaya devam edecek. deerlendirmesinde bulundu.

Konumasnn ardndan Yldrm, üyelik beyannamesini takdim etmek üzere Cumhurbakan Erdoan kürsüye davet etti. Erdoan törene katlan torunu Emine Mahinur Albayrak alnndan öperek kürsüye çkt.

Erdoan ve Yldrm, kameralara üyelik beyannamesiyle poz verdi.

Daha sonra Erdoan, Gazi Mustafa Kemal Atatürkün portresinin fonda yer ald kürsüden partililere hitap etti. Cumhurbakan Erdoan ve Babakan Yldrmn, konumalar srasnda elerine teekkür etmeleri salondakilerden youn alk ald.

Programn sonunda Erdoan ve Yldrm, eleri birlikte salondakileri selamlad.

- Partililer izdihama neden oldu

Cumhurbakan Erdoann partiye yeniden döndüü ana tanklk etmek isteyen partililer, izdihama neden oldu. Salonun tamam dolarken, baz partililer program ayakta takip etti.

Program, ulusal ve uluslararas basndan çok sayda gazeteci, salonda kendileri için ayrlan ksmdan izledi.

Programa, eski TBMM bakanlar Cemil çiçek, Mehmet Ali ahin, eski Babakan Ahmet Davutolu, Bakanlar Kurulu üyeleri, AK Partinin kurucu üyeleri, eski bakanlar, milletvekilleri, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeleri, belediye bakanlar ile dier yetkililer katld.

Programn ardndan Cumhurbakan Erdoan ve Babakan Yldrm, parti genel merkezindeki makam katna geçti.

Ana Sayfaya Git