Eğitim çıtası yükselecek

MİLLİ Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Diyarbakır'ın eğitim kalitesinin artırılmasına yönelik çalışmaların sürdürüldüğünü belirterek, "Bu çalışmaların neticesinde çıkacak projeksiyonlar ve buna bağlı olarak yapılacak planlamalar, Diyarbakır'ın eğitim kalitesini çok daha yükseltecektir" dedi.

Haberler 04.05.2019 - 10:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakan Selçuk, eitim çalmalarn yerinde görmek ve çeitli ziyaretlerde bulunmak üzere dün sabah kurmaylaryla adeta Diyarbakra çkarma yapt.

Bakan Selçuk, kentteki temaslar kapsamnda, sivil toplum kuruluu temsilcileri ve kanaat önderinin katlmyla düzenlenen kahvaltda bir araya geldi. Ardndan Vali Hasan Basri Güzelolunu ziyaret eden Bakan Selçuk, kendisini karlayan 2 çocukla bir süre sohbet etti. Valilik eref Defterini imzaladktan sonra ziyareti hakknda deerlendirmelerde bulunan Selçuk, Diyarbakrn eitim kalitesini yükseltmek için çeitli çalmalara katlacan söyledi.

ETM KALTESN YÜKSELTMEK

Bakan Selçuk, Bu kadim, güzel ehirde olmaktan çok büyük mutluluk duyuyorum. Birçok ili ziyaret etme imkanmz oluyor. Bu ziyaretlerden birini özellikle Diyarbakrda yapmay kararlatrdk. Diyarbakrn eitim hayat, okullarmzn, örencilerimizin, öretmenlerimizin durumlarn çok daha yaknda deerlendirmek istiarelerde bulunmak ve Diyarbakrn eitim kapasitesini gelitirmek için bugün birtakm çalmalar içinde olacaz. Bu çalmalarn neticesinde çkacak projeksiyonlar ve buna bal olarak yaplacak planlamalar, Diyarbakrn eitim kalitesini çok daha yükseltecektir. Buradaki bütün öretmen arkadalarmzn, yöneticilerimizin sayn valimiz liderliinde Diyarbakrda eitim için yaplacak ne varsa önümüzdeki dönemlerde planlar çerçevesinde dikkate alnacaktr diye konutu.

Bakan Selçuk, daha sonra beraberinde Vali Güzelolu ile Ziya Gökalp Anadolu Lisesini ziyaret etti. Okulun müzik korusunun seslendirdii Diyarbakr yöresine ait türkülerle karlanan Selçuk, örencilerden bir eser daha seslendirmelerini istedi.

SOSYAL AKTVTE DYALOU

Okulun 12/A snfna giren Bakan Selçuk, Kopya çekenler el kaldrsn diyerek, espri yapt. Örencilerden biri, Selçuka ders ve snav younluundan sosyal aktivitelere zaman ayramadklarn söyleyip, 2023 eitim vizyonunun daha erken hayata geçirilmesini talep etti. Bunun üzerine Selçuk da Vizyon belgesini hayata geçireceiz. Tasar ve beceri atölyeleri vastasyla her çocuk binlerce kez tecrübe ederek, neye yatkn olup, olmadn baz ölçme araçlaryla örenecek. Yln ortasnda olduumuz için 12nci snflar için acil bir çözüm olmayabilir; ama gerekli çalmalar yaplyor dedi.

DERB SORUSUNA YANIT

Örencilerle hatra fotoraf çektiren Bakan Selçuktan, bir örenci, pazar günü Galatasaray-Beikta karlamasnn sonucunun ne olacan tahmin etmesini istedi. Bakan Selçuk, Bir Galatasarayl diye yant verirken, örenciler de alklad.

Ana Sayfaya Git