Eğitimli bilirkişiler görevde

Bilirkişilik Kanunu'nun yürürlüğe girmesinin ardından zorunlu hale getirilen eğitimleri tamamlayan, çözümü uzmanlık, özel veya teknik bilgi gerektiren hallerde görüşüne başvurulacak 25 bin 523 bilirkişi, bugünden itibaren göreve başladı.

Haberler 02.01.2018 - 09:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Adalet Bakanlnca, bilirkiilerin niteliklerine, eitimine, seçimine ve denetimine ilikin usul ve esaslar belirleyen Bilirkiilik Kanununun uygulanmasna baland.

Bilirkiiliin kurumsal yapya kavumasn hedefleyen kanun çerçevesinde kurulan Bilirkiilik Daire Bakanl, bilirkiiler için zorunlu hale getirilen temel eitimi verecek kurumlar belirledi.

Bilirkii olmak isteyenler, belirlenen kurumlarda 16s teorik, 8i uygulamal olmak üzere 24 ders saatinden oluan eitimleri ald.

Temel eitimleri tamamlayarak eitim kurumlarndan belgelerini alanlar, bilirkii olmak için bavuruda bulundu.

- Listeler belirlendi

Bilirkiilik hizmetlerinin mevzuata uygun yerine getirilmesini salamak, bilirkiileri kabul etmek, sicil ve listeye kaydetmek amacyla oluturulan Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Erzurum, Gaziantep, stanbul, zmir ve Samsun Bilirkiilik Bölge Kurullar, yetki çevrelerindeki adli ve idari yarg mercileri, icra ve iflas müdürlükleri, tüketici hakem heyetleri tarafndan yaplacak görevlendirmelere ilikin 2018 Yl Bölge Bilirkii Listelerini oluturdu.

Böylece, ilk kez uygulanan ve zorunlu hale getirilen eitimleri tamamlayan 25 bin 523 bilirkii, bugün itibaryla göreve balad.

Adli ve idari yargda görev yapacak eitimli bilirkiiler, bölge adliye mahkemelerinin yarg çevreleri esas alnmak suretiyle bilirkiilik bölge kurullar tarafndan hazrlanan yeni listelerden görevlendirilecek.

Ana Sayfaya Git