Eker: Topraklarımızdaki annelerimizi çok ağlattılar

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, terör olaylarından en çok annelerin etkilendiğini belirterek, "Bizim topraklarımızda annelerimizi çok ağlattılar. Biz de onlarla beraber çok acı çektik. Bizim en büyük ihtiyacımız huzur ve barıştır, annelerimizin gözyaşı dökmemesidir" dedi.

Haberler 21.06.2018 - 10:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

24 Haziran seçimlerinde Diyarbakrdan 1inci sra milletvekili aday olan Ak Parti D likilerden Sorumlu Genel Bakan Yardmcs Mehmet Mehdi Eker, seçim çalmalar kapsamnda Bismil ilçesini ziyaret etti. lçedeki ilk ziyaretine, pamuk üreticileriyle bir araya gelerek balayan Eker, talepleri dinledi.

Daha sonra Bismil Aile Destek Merkezini ziyaret eden Eker, buradaki kadn kursiyerlerle toplant düzenledi. Toplantda konuan Eker, aile destek merkezlerinin Ak Parti döneminde kurulduunu belirterek, Buradaki kursiyerler, çok önemli bir eitim görüyorsunuz. Annelik görevi yannda, bir meslek sahibi olmak, yeteneklerini ortaya koyup, gelitirmek ve arkasnda ya özel sektörde i bulmak veya daha önemlisi kendi iyerini kurmayla ilgili çok önemli eitim bu. Eskiden bunlar yoktu. Bizim hükümetimiz döneminde aile destek merkezleri açld dedi.

BZM çN ÖNEML OLAN, ANNELERN ALAMAMASI

Eker, bölgede yaanan terör olaylarnda en çok annelerin etkilendiini kaydederek, konumasn öyle sürdürdü:

Biz, insanlarn huzuru artsn istiyoruz. Bizim için en önemli olan ey annenin alamamasdr. çünkü anne alarsa, biz çok alarz. Anne bizim için çok kymetlidir. Hiçbir çocuk annesini alarken görmek istemez. Anne bizim snacamzdr. Onun için anne gözya dökmemelidir. Annenin yüreinin szlamamas, hepimizin üzerinde çalmas gereken bir itir. Bizim topraklarmzda annelerimizi çok alattlar. Biz de onunlarla beraber çok ac çektik. Bizim en büyük ihtiyacmz huzur ve bartr, annelerimizin gözya dökmemesidir. Anne merhamettir, efkattir, sevgidir, ilgidir, fedakarlktr. Kendi yemez, çocuuna yedirir. Benim rahmetli annem de öyleydi. nsan kaç yanda olursa olsun, annesiz kalrsa, öksüzdür. Toplum modernletikçe, toplum annesiz hale geliyor. nsanlar evden kopup, uzaklayor ve annesiz kalyor. Anneler, evlad isiz kalnca çok üzüldüünü biliyoruz. Yeteri kadar ii olmamsa, terör ve iddettir. Baka bir sebebi yoktur. Bu durumlarda acy en çok çeken kitle annelerdir. Baba gamland zaman, evden çkp gidiyor. Vuruyor kendini dalara, çarya orada bir ekilde kendini atyor. Anne evin içinde kalyor. Sknty o çekiyor, eziyeti o görüyor, gözyalarn da o döküyor. Yokluun, fukaraln skntlarn da en çok o çekiyor.

ANNELERN KADER, EVLADI ZORLA DAA GÖTÜRMEK OLMASIN

Bölgedeki annelerin kaderinin evladnn zorla daa götürülmesi olmamas gerektiini anlatan Eker, sorunlarn çözümü için 24 Haziran seçimlerinin önemli bir frsat olduuna dikkat çekti. Eker, Burada kurs görmek yeterli deil. Buralarda daha çok fabrikalar, atölyeler, tesisler açlmas lazm. imkanlarnn artmas lazm. Bunun için 24 Haziran seçimleri bir frsattr. Terör ve iddet sebebiyle bugüne kadar olmam olan, gelmemi olan frsat ve imkanlar eer 24 Haziranda siz bir karar verip, bu kararnzla farkl bir adm atar, kendi kaderinize sahip çkarsanz, bu imkanlar artar. Kaderimize sahip çkalm. Annelerimizin kaderi, sadece alamak olmasn. Evladn kaybetmek olmasn. Evladn zorla daa götürmek olmasn. Evlad kandrlp, isizlikten, fukaralktan terör örgütlerinin eline dümek olmasn eklinde konutu.

Daha ehit yaknlar, gazi, sivil toplum kuruluu temsilcileri ve muhtarlarla bir araya gelen Eker, toplantda yapt konumada 24 Haziranda yaplacak seçimlerin önemine deindi.

Ana Sayfaya Git