Ekrem İmamoğlu'ndan Kanal İstanbul ve fayton kararı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Adada yaşayanların talebi üzerine faytonlar kalkıyor, 35 adet turistik fayton kalkacak. Adalar'da yaz aylarından itibaren ulaşım elektrikli ve lastik araçlarla yapılacak" ifadesini kullandı.

Haberler 24.12.2019 - 11:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

16 Milyon çin çalyoruz bal altnda yapt basn toplantsnn ardndan gazetecilerin sorularn yantlayan BB Bakan Ekrem mamolu, bir gazetecinin Adalardaki faytonlarn kaldrlp kaldrlmayaca sorusunu yantlad. Adalardaki faytonlarn kaldrlacan ancak 35 faytonun sembolik olarak kalacan dile getiren mamolu, unlar söyledi:

Aslnda bu konuda da 6 aydr sürecin içerisindeyiz. Fayton meselesi de bu kapsamda bizim için önemliydi. Adalarda çaltaylar yapt arkadalarmz. Adalar Belediyemizin, belediye bakanmzn da içinde olduu bu süreç hala devam ediyor. Açkças adm adm neler olacan sizinle paylamak istiyorum. Ulam gelecek yaz sezonundan itibaren net olarak burada elektrikli ve lastikli araçlarla yaplacaktr. Toplu ulam için konuuyorum. Bunlarn boyutu ve dizayn adalarla uyum içinde olacak olan tama araçlar olacak. Yine turistik amaçl yolculuklarla alakal belirli güzergahlarda ada yaamna uygun, özel üretimli iki-dört kiilik elektrikli araçlar olacak. Bunun dünyada örnekleri var. çalmalarmz devam ediyor. Bunun da altn çizmek istiyorum. Gerçek ihtiyaç sahipleri dnda kalan kiilerin kulland elektrikli araçlarn yerine ise, kapdan kapya hizmet verecek bir ulam sistemini de oluturuyoruz. Adalarda bisiklet kullanmlarna ayr bir düzen de getireceiz. u anda duran fayton hizmeti sebebiyle, duran süreç, oradaki BB olarak bu sknty gidereceiz. Gelelim en kritik noktasna, burada yaplan çaltaylarda belli Adalar, Heybeliada, Burgazada, Büyükada olmak üzere yaklak 35 civarnda faytonun simgesel olarak devam etmesi konusunda adalardaki sakinlerin bir kanaati var. Açkças baz gruplar da buna kar. Bu arada az önce bahsettiim tüm hizmetler, BB eliyle yaplacak. Buna tavsiye edilen 35 civarndaki fayton da dahil ancak turizm amaçl da olsa önerilen bu 35 fayton sürecine de ahsen ben de karym.

KANAL STANBUL AçIKLAMASI

Ekrem mamolu Kanal stanbul projesiyle ilgili son dakika açklamasnda, Bizden önceki yönetimin imzas bulunan Kanal stanbul birlii Protokolünden çekiliyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git