Ekrem İmamoğlu'nun '145 yıldır' sözü tepki çekti!

CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, önceki gün yaptığı konuşmada, '145 yıldır biz demokrasi için mücadele ediyoruz' dedi. Peki, sosyal medyada büyük tepki çeken bu sözler ne anlama geliyor? 145 yıl önce neler olmuştu?

Haberler 12.04.2019 - 14:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHPnin stanbul Büyükehir Belediye aday Ekrem mamolunun önceki gün yapt bir konumada söyledii sözler büyük tepki çekti. Yerel seçimlerle ilgili itiraz sürecine ilikin yapt açklamada Ekrem mamolu, özellikle tarih verip 145 yldr biz demokrasi için mücadele ediyoruz dedi.

145 YIL ÖNCE NELER OLDU?

mamolunun sözünü ettii yl, yani yaklak 145 yl önce Osmanl mparatorluu oldukça kanl bir olaya ahit olmutu.

SULTAN ABDÜLAZZE DARBE!

Sultan Abdülaziz, Mithat Paann ban çektii bir grup tarafndan tahttan indirildi, yerine V. Murat geçirildi.

SULTAN VAHCE ÖLDÜRÜLDÜ!

Darbe sonras Feriye Sarayna götürülen Sultan Abdülazize burada onur krc davranlarda bulunuldu. çok ksa süre içerisinde iki bilei de kesilmi olarak ölü bulundu. Sultann vefat intihar olarak duyuruldu.

ABDÜLHAMD HAN TAHTA çIKTI

V. Murat ise, ciddi salk sorunlar tespit edildii için 6 ay sonra tahttan indirildi. Yerine veliaht ehzade II. Abdülhamid geçti.

ABDÜLHAMD HAN BÜYÜK GÜçLERE BOYUN EMEYNCE BU KEZ ONU NDRMEK STEDLER

1876da tahta çkan Sultan Abdülhamid, o dönem düveli muazzama olarak adlandrlan ngiltere, Fransa gibi büyük devletlere boyun emeyince, bu devletlerle, Jön Türklerle ve ttihatçlarla 1909 ylna kadar 33 yl boyunca mücadele etti.

ABDÜLHAMTLE MÜCADELEYE GÖNDERME

1876da tahta çkan Sultan Abdülhamid, dalma sürecinde bir yükselii gerçekletirerek Osmanl tarihindeki yerini alm bir hükümdar. mamolunun bu sözleri Abdülhamite zorla ve baskyla yaptrlanlar akllara getirdi. stanbul seçimlerinde de hala itirazlar sürerken, YSK da herhangi bir karar vermemiken bu tür açklamalarla karar merci bask altna almak isteniyor.

Ana Sayfaya Git