Ekrem İmamoğlu: YSK'dan son derece kararlı bir duruş bekliyoruz

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, "YSK'dan son derece kararlı bir duruş bekliyoruz" dedi.

Haberler 13.04.2019 - 11:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ekrem mamolu, Beylikdüzünde bulunan Fatih Sultan Mehmet Camiinde cuma namaz kld. mamolu, daha sonra 89 yanda hayatn kaybeden Kore Gazisi Ruhan Bökenin cenaze namazna katld. Ekrem mamolu, camiden çkta gazetecilere açklamada bulundu.

AKIL TUTULMASI YAIYORLAR

mamolu, 16 milyon insan hizmet bekliyor. uan süreç o kadar sürüncemede ve belirsiz iletilmeye çallyor ki, ehir buna üzülüyor. Herkes vicdanen süreci kabul etmi durumda. YSKy zorda brakacak bu tür eylemler, üzücü. YSKdan son derece kararl bir duru bekliyoruz. Buna ilçelerde baz zaafiyetler yaratlarak engel olunmas gereken bir takm çalmalara da müdahale etmesi lazm. En bata Büyükçekmece. Büyükçekmece konusu o kadar trajikomik bir kurum ki, devletin tüm kurumlar teminat olmay kabul etmi seçim öncesi, listelerin yüzde yüz doru olduu konusunda. Tüm bakanlklar, YSK böyle bir beyanda bulunmuken, orada kap kap sürecin sorgulanmas, 300 insann aranmas ki, orada AK Parti adna aday olmu kiinin yaknnda kim varsa çevresinde kim varsa tad ortada olan bir süreçte 300 - 500 kii üzerinden beyanla, oradaki süreci kirletmeye çalanlar, akl tutulmas yayorlar. YSKnn buna taviz vermesi ne de süre tanmas doru dedi.

NEDEN BTRMEK STEMYORSUNUZ?

Maltepe, yahu kardeim bir ilçenin seçimi bitirilmez mi diyen mamolu, lçe Seçim Kurulu hakimi, kurul kuruyor, AK Parti veya MHP üye vermiyor. Ayptr, neden bitirmek istemiyorsunuz. Niyetiniz ne. Komik bir durum yok. YSK, bunu birletirerek neyi tartacak. Deersiz buluyorsa, birletirip reddecekse bilemem. Hukuki yönüne çok yorum yapamam. Ama vicdani olarak yorum yapabiliyorum. Burada bir ey aryorlarsa yazk. YSK buna mahal vermemeli. Bu ülke adna büyük bir vazife üstlenmi durumdalar eklinde konutu.

SESLERNN DAHA GÜR çIKMASINI STYORUM

mamolu, Abdullah Gülün stanbul seçimlerine ilikin yapm olduu açklamayla ilgili ise, Bir önceki Cumhurbakannn bu ekilde sürece dair yorum yapmas sevindirici ama seslerinin daha gür çkmasn istiyorum. Bu ses öyle yumuak tonda olmamal. Bu i parti meselesi deil, bu meselesi Türk halknn gelecee daha umutla bakma meselesidir dedi.

Ana Sayfaya Git