Ekrem İmamoğlu'ndan YSK'ya çağrı

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, "YSK, bu konuda son noktayı koymak zorundadır" dedi.

Haberler 16.04.2019 - 12:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Esenler semt pazarnda esnaf ve vatandalarla sohbet eden Ekrem mamolu, gazetecilerin sorularn yantlad. mamolu, Maltepedeki saymla ilgili soruya, YSK, bu konuda son noktay koymak zorundadr. Artk bizim güvenimizi sarsmaya balamtr bu süreç. Üzülüyoruz. YSK, vazifelidir. Milli bir vazifesi ve sorumluluu vardr. Ülkenin, geçmiten bugüne, yarnlara dönük demokratik sürecine ya katk sunacaklar ya da çok kötü bir iz brakacaklar. Dönüm noktasdr. Yapmasnlar. Her eyi denediler olmad. Büyükçekmeceyi de denediler, olmad. Bir baktlar ki, kendileri baz yanl ilemler yaptlar, döndüler, Acaba Maltepede ne çkarrz. Aman yava, acele etmeyin, bir ey bulmaya çalalm dediler. Akl ermiyor insann. Benim aklm ermiyor. YSKy göreve davet ediyorum ifadelerini kulland.

BENM MAçA GTMEME KMSE ENGEL OLAMAZ

Ekrem mamolu, haftasonu oynan futbol müsabakasn gitmesinden dolay eletrilere de, Bence milletin nezdinde hiç polemik meselesi deil. Son yllarda en barçl, en huzurlu iki maç izledim. Hiç sorunsuz. Hem de dünyann en önemli derbilerinden biri. Fenerbahçe-Galatasaray. çok güzel. nsanlar sadece bize sevgi ve coku gösterisinde bulundular diye yant verdi.

mamolu, Sizi maça gitmeyin diye kim arad sorusuna da, Evet beni kulübün yetkilisi arad. Efendim tehdit unsurlar var, maça gelmesi doru deildir. Ben de dedim ki hayr kardeim. Eer böyle bir süreç varsa sorumlusu siz deilsiniz. Oras kamuya açk bir alan. Benim maça gitmeme kimse engel olamaz. Eer bir sorun tespiti varsa beni arasnlar. Siz benden bunun ismini açklamam bekliyorsunuz. Ben açklamam. Kendisi yapt eyi açklasn. Ben cevap veririm. Kamuya bu süreci açklayacak olan kulüp yetkilisini arayan kiidir. Ben maçlara gitmeye devam edeceim eklinde yant verdi.

Ana Sayfaya Git