Eksiklikler tamamlandı

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası gündeme dair açıklamalarda bulundu. Çelik Marmara Denizi'nde etkili olan müsilaj sorunu ile ilgili olarak, "Biyolojik arıtma tesisi yapmanın ne kadar önemli olduğu, temel atmama töreni düzenlenmesinin ne kadar yanlış bir iş olduğu ortaya çıktı. 3 yılda tamamlanacak bir eylem planıdır. Hemen devreye girdi, tavizsiz uygulanacak" dedi. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından HDP'nin kapatılması istemiyle hazırlanan iddianameyle ilgili olarak ise, "Eksikler var diye iade edilmişti. Zannediyorum eksiklerin tamamlanmasıyla başlayan süreç" ifadelerini kullandı.

Haberler 08.06.2021 - 00:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Partili çelikin açklamalarndan satr balar u ekilde: Marmara Denizi ile ilgili ortaya çkan müsilaj konusu ile çevre ve ehircilik Bakanmz çaltay düzenledi. Hepimiz bu konuyla yakndan ilgiliyiz. Son derece tedirgin edici bir tablo. Eylem plan her açdan güçlü bir ekilde takip edilecek ve gerekleri yerine getirilecek.

Bakan Kurumdan Marmara Denizi ve deniz salyas için önemli açklama..Bakan Kurumdan Marmara Denizi ve deniz salyas için önemli açklama..

Deniz salyas sorununun kendi kaderimiz olan tabiat bütün bu tehlikelerden korumak için ciddi bir uyar olarak ele alnmas gerektiini deerlendiriyoruz. Biyolojik artma tesisi yapmann ne kadar önemli olduu, temel atmama töreni düzenlenmesinin ne kadar yanl bir i olduu ortaya çkt. 3 ylda tamamlanacak bir eylem plandr. Arkadalarmz Mecliste de takip edecekler. Önergeler verilecek. Gündemimizde kalmaya devam edecek.

Arkadalarmz Mecliste de takip edecekler. Önergeler verilecek. Gündemimizde kalmaya devam edecek. Cumhurbakanmzn ortaya koyduu çerçeve bundan sonra partimiz için talimattr. Millet Bahçeleri projelerini çok yakndan takip ediyoruz. çevre siyaseti en önemli balklarmzdan birini oluturuyor. Atk Getirme Merkezleri de hayata geçmi oldu. 46 ilimizde 80 millet bahçesi de u anda yapm aamasndadr. Yaptmz en önemli ilerden biri doal gazn yaygnlatrlmasdr. Geni kapsaml aaçlandrma faaliyetleri sürdürülüyor.

DOAL GAZ MÜJDES

Karadenizde ortaya çkan doal gaz müjdesi Türkiyenin enerji tedarikinde oyun deitirici aktör olarak yükseliini ortaya koydu. Deniz tabannda doal gaz üretim tesisleri kurulacak, karada ileyip kullanma hazr hale getirilecek tesisler kurulacak.

Türkiye bu tarihi kefi gerçekletirirken bile siyasetçi sfat tayan birinin rahatszlk duyduunu görüyoruz. Allah herkese Türkiyenin baarlar ile sevinmeyi nasip etsin. Bunun bir nasip meselesi olduu da görülüyor. nallah bu baarlar daha çok artacak, milletimizin gelecei daha da güçlenecek.

Pençe imek ve Pençe Kartal operasyonlar ile Eren operasyonlar güçlü bir ekilde sürüyor. Biz bütün mücadeleyi kendi milli güvenliimiz için gerçekletiriyoruz. Dünyann en meru mücadelesini veriyoruz. Asker, polis görevlilerimize , jandarmamza saldrd gibi vatandalarmza saldryor. Maalesef karmzda içerde çok güçlü, içerde bunun tercümanlar olan psikolojik harp unsurlar çkyor. Montajl fotoraflarla Türkiyenin sivillere kar eylemi var gibisinden bir yaklam sergiliyorlar. Bunu yapanlar Türkiye ile Irak arasndaki ilikinin bozulmasn arzulayanlardr.

Mülteci konusu insanln gündemini oluturmaya devam ediyor. En son Yunanistanda mültecileri caydrmak için yüksek ses çkaran bariyerler gündeme alnd. Yunanistan snrlarna mülteci gelmesin diye yapyor. Ses bombalar insanlarn sal üzerinde etki brakan bir çeit silah.

Benzer ekilde kötü bir eylem Danimarkadan geldi. Snmaclarn bavurularn deerlendirirken onlar ülke snrlar dna çkarabilecekleri bir yasa çkard. ABden yaplan açklama Avrupa deerlerine uygun mücadele verilmelidir.

YUNANSTANA TEPK

Yunanistan snrlarna mülteci gelmesin diye yapyor. Ses bombalar insanlarn sal üzerinde etki brakan bir çeit silah.

Benzer ekilde kötü bir eylem Danimarkadan geldi. Snmaclarn bavurularn deerlendirirken onlar ülke snrlar dna çkarabilecekleri bir yasa çkard. ABden yaplan açklama Avrupa deerlerine uygun mücadele verilmelidir.

AHMET IKIN KATL DEVLET SÖZLER

Milletvekili sfat tayan birinin devlet katildir demesi, biz bu üslubu nereden biliyoruz. Silahl terör örgütleri tarafndan kullanlan bir üslup. Böyle düünüyorsa TBMMde ne ii var? Böylesi bir iki yüzlülük kabule dilebilir bir ey deil.

Bir devlete katil demek o devletin millet tarafndan verilmi meruiyetine saldrdr. Bu yaplan i herhangi bir eletiri deildir.

Zaten hakknda soruturma açlm. Eer doruysa buna tepki verilmiyor muhalefetten dediniz, muhalefetten bazlarnn da arkadamzdr diye sahiplenmesidir.

HDP DDANAMES

Yargtay Basavcl iddianameyi gönderdi HDPnin kapatlmas istemiyle yeniden dava açldYargtay Basavcl iddianameyi gönderdi! HDPnin kapatlmas istemiyle yeniden dava açld

Belde seçimi ortada seçim olmad için seçimin olmasyla öne çkt. Bir aday cumhur ittifaknn aday olarak girdi. Biz bu meselenin baz partiler tarafndan neden büyütüldüünü merakla izledik.

Biz bu beldede seçimi kazanacaz, oradan da iktidara yürüyeceiz politikas yapanlarn ald oy ortada. Hala niye erken seçim istiyorsunuz diye. Seçimler zamannda yaplacak.

Tüm dünyann knad srail zulmü her yerde knanyor. Türkiye devletini benzetirmek olabilecek en gayri ahlaki yaklamlardan bir tanesidir.

Parti yönetimlerinin bunu deerlendirmesi lazm. bir vekiliniz çkp da Türkiye cumhuriyeti seri katil diyen birine sahip çktnda ne diyeceksiniz.

Milletin meruiyet verdii kurumlara bu ekilde saldracaksnz, o kurumlarda da görev yapacaksnz. Hiçbir devlet buna tahammül etmez.

Gitsin o Filistinli çocuklarn annelerine babalarna sorsun. Onlarn yannda Türkiye ile böyle sözler söylesin. Bu sözleri reddedeceklerdir. Utanmadan böyle bir söz söylenebilir mi?

En iddetli biçimde lanet ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti meru bir devlettir. Kurtulu savandan bugüne ölümden kaçanlarn snd bir devlettir. Lafn nereye gittiine dikkat etsinler. Muhalefet eletiri yapacak. Eletiri baka bir ey, sistematik dümanlk baka bir ey. Terör örgütlerinden duymadmz laflar bunlardan duyuyoruz.

HAYVAN HAKLARI YASASI NE ZAMAN çIKACAK?

Bu MYKda son kez görüüyoruz Hayvan Haklar Yasasn. Geçen sefer sunum yapldktan sonra cumhurbakanmz, arkadalarmzn deerlendirmeleri oldu. Cumhurbakanmz o konularn çallp getirilmesini istemiti. Bu dönem, Meclis kapanmadan bu yasa hayata geçecek. Cumhurbakanmzn kesin talimat budur. Bu konudaki haberleri duydukça içimiz eziliyor. Her biri birer candr. Canlara yaplacak eziyeti azaltmak açsndan bu yasann ie yarayacan düünüyoruz.

SRAL SEçMLER

Biz baka bir devletin iç siyasetinde u gelirse iyi olur, bu gelirse iyi olur diyecek deiliz. Ama unu biliyoruz Netenyahu dönemi kötü bir dönem. iddetin artmas bakmndan kötü bir dönem.

iddet eylemleri herkesin geleceine, bar ortamnn olumas için çalmalara zarar veriyor. Biz ilkesel bakyoruz. Umarz ki yeni hükümet döneminde daha saduyulu bir yaklam ortaya çkar.

ERDOANIN BDEN LE GÖRÜMES

ki liderin ilk yüz yüze görümesi olacak. Irak dosyas Obama tarafndan Bidena verilmiti. Birbirlerini tanyorlar. Büyük bir ajandaya sahibiz. Bu büyük ajandann içinde maalesef olumsuz sayfalar var. En son sözde Ermeni soykrmnn tannmas eklinde sayfa eklendi. PYD terör örgütüne ABD tarafndan verilen destekler, FETÖnün himaye edilmesi gibi sorunlar var. Müttefikimizle aramzdaki sorunlar çözmek istiyoruz.

Cumhurbakanmz Babakan olduunda Bush bakand. Kendi hükümetlerimizin ve partimizin ABD ile ilikiler bakmndan tecrübesi var. Bunun daha olumlu yönlerde sonuç dourmasn bekliyoruz. Türkiyenin yaklam olumsuz sayfalar kaldrmak yönündedir.

MISIRLA LKLER

Msrla çok köklü ilikilerimiz var. Arada kopukluk söz konusu olmasna ramen istihbarat tekilatlarmz görümelerini sürdürdü. Dileri Bakan Yardmcs düzeyinde bir heyet gitti, görütüler. Dileri Bakanlar arasnda telefon görümesi oldu ama bildiim kadaryla yüz yüze görüme olmad. Bundan sonra da karlkl görümelerle somut konularda younlaabileceimiz admlar atlacak.

Ana Sayfaya Git