Elini çabuk tutsun!

Başbakan Yıldırım, "Kemal Bey elini çabuk tutsun, sıra kalmayacak" erken, uyum yasalarına ilişkin de " 8-10 maddelik bir teklif önümüzdeki hafta Meclis'te olacak" dedi.

Haberler 21.04.2018 - 10:31 Son Güncelleme : 21.04.2018 - 10:32

BABAKAN Binali Yldrm, uyum yasalarna ilikin bir soru üzerine, 8-10 maddelik bir teklif önümüzdeki hafta Mecliste olacak. 100 bin imza ile gösterilecek cumhurbakanl adaylnn esas ve usulleri de bu teklifte yer alyor. Burada noter art falan yok. Vatandalarmz kimi aday göstermek istiyorsa belirtecekler. Vatandan adaylna rzas olmas lazm bu da YSK kanal ile olacak diye konutu. Teknik düzenlemeler, uyum düzenlemeleri bunun dnda baka bir ey yok dedi.

Babakan Binali Yldrm, Küçükesat Baclar Camiinde cuma namaz çknda basn mensuplarnn gündeme ilikin sorularn yantlad.

8-10 MADDELK BR TEKLF ÖNÜMÜZDEK HAFTA MECLSTE OLACAK. NOTER ARTI FALAN YOK

Uyum yasalarna ilikin bir soru üzerine, 8-10 maddelik bir teklif önümüzdeki hafta Mecliste olacak. 100 bin imza ile gösterilecek cumhurbakanl adaylnn esas ve usulleri de bu teklifte yer alyor. Burada noter art falan yok. Vatandalarmz kimi aday göstermek istiyorsa belirtecekler. Vatandan adaylna rzas olmas lazm bu da YSK kanal ile olacak diye konutu. Teknik düzenlemeler, uyum düzenlemeleri bunun dnda baka bir ey yok dedi.

SON GÜNLERDE FETÖ SUçLULARI YUNANSTANI GÜVENL BR BARINAK OLARAK GÖRMEYE BALADI

Yunanistandan iltica talebinde bulunan sekiz darbeciden biri olan Süleyman Özkaynakçnn serbest braklmasna ilikin bir soru üzerine Yldrm, Yunanistan bizim dostumuz bizim dümanmzn Yunanistann da düman olmas gerekiyor ona göre davranmas gerektiine inanyoruz. Ülkemizde Darbeye aktif olarak katlm FETÖ örgüt üyelerinin hiçbir ekilde korunmas, kucak açlmas kabul edilebilir deil. Son günlerde FETÖ suçlular Yunanistan güvenli bir barnak olarak görmeye balad. Bu da komuluumuza, dostluumuza zarar veriyor. Ümit ediyorum ki bu FETÖ mensuplarn ülkemizde iade eder çarmz yeniliyoruz. Yunanistan- Türkiye dostluunun olumsuz ekilde etkilemesini istemeyiz. Türkiyede hukuk devleti kurallar çerçevesinde onlar yarglanacak hak ettikleri sonuca katlanacaklar diye konutu.

BR BUçUK SENE GEçT SEçMLERDEN HALA SEçMLERDE HLE YAPILDI TARTIMALARI AMERKADA BTMED

Türkiyedeki seçimlerin OHAL artlarnda yaplmasna ilikin ABDnin yapt açklamalar deerlendirmesi istenen Yldrm, Önce onlar kendi ilerine baksn. Bir buçuk sene geçti seçimlerden hala seçimlerde hile yapld tartmalar Amerikada bitmedi. Amerikallar seçim görmek istiyorlarsa Türkiyeye gelsinler ne kadar effaf olup olmadn yerinde görsünler. Tavsiyem bu dedi.

DOUDA NE DERSEK BATIDA DA ÖYLE SÖYLERZ

Dün Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann milletvekilleri ile olan görümesinde Erdoann MHP ile olan ittifakn dou ve güneydoudaki illerde dillendirilmemesi yönünde açklama yapt iddialarna ilikin bir soruya Yldrm, Öyle bir ey yok. Hangi bölgede hangi konumay yapacamz snrlamas olamaz. Douda ne dersek batda da öyle söyleriz dedi.

GÜNEE YAPILAN SALDIRIYI, DDETLE KINIYORUM. FUTBOL FEDERASYONU ARATIRMA, SORUTURMALARI YAPIYOR

Önceki akam oynanan kupa derbisindeki olaylara ilikin bir soru üzerine Yldrm, Beikta Teknik Direktörü enol Günee yaplan saldr kabul edilemez, iddetle knyorum. Bu dostlua, futbola uyan bir ey deildir. Günee geçmi olsun diliyorum. Ha anari ha orada yaanan iddet fark yok. Bu tip olaylar baz provokasyonlarla gerçekletii yönünde geçmiten gelen tecrübeler var. Balangçta takmlarn yöneticileri olmak üzere taraftarlar futbolun keyfine, zevkine varmaya davet ediyorum. iddetle kavgayla futbol olmaz ve takmlarmz bunu asla hak etmiyor. Böyle olaylar yüzünden kötü unvan sahibi olmalar ülkemize, Türk futboluna zarar veriyor. Ümit ederim bir daha bu olaylar yaanmasn. Futbol Federasyonu da gerekli aratrma, soruturmalar yapyor sorumlular mutlaka karln görecek diye konutu.

KEMAL BEY ELN çABUK TUTSUN

Cumhurbakanl ve milletvekili genel seçiminin 24 Haziran 2018de yaplmasna ilikin AK Parti ve MHPnin ortak seçim önergesinin görümelerine Meclis Genel Kurulunda baland. MHP Genel Bakan Devlet Bahçelinin Meclis Genel Kurulunda izledii oturumda hükümet adna konuan Babakan Binali Yldrm konutu.

BZM TTFAKIMIZ MLLET TTFAKIDIR

AK Parti ve MHPnin ülkenin gelecei için güçlerini birletirerek ittifak kurduunu bildiren Binali Yldrm unlar söyledi: Burada bize düen milletimizin önüne gitmek ve millete hesabmz vermektir. Biz zaten 2002den bu tarafa hesap vere vere geliyor ve seçimlere gidiyoruz. Bu seçimin zamannn baskn olduu gibi söylemlerin bir alt yaps yoktur. Siyasi partiler ister muhalefet ister iktidar her an seçime hazr olmak mecburiyetindedir. Böyle de bir hazrlk var. Seçim tarihi açklanr açklanmaz CHPde adaylk açklayanlar devam ediyor. Deerli Kemal Beye benim tavsiyem elini çabuk tutsun, sonra sra kalmayacak. Bu seçimlerde ilk defa geçmi seçimlerde gizli sakl kapal kaplar arkasnda yaplan ittifaklar da sona erdirdik. steyen istediiyle birlikte seçime gidebilirik dedik ve yasal deiiklii yaptk. Bizim ittifakmz millet ittifakdr. MHP- AK Parti olarak her türlü iç- d tehdidi bertaraf etmek için güçlerimizi birletirerek sanda gidiyoruz. 65inci hükümetin son babakan olarak gidip gelmemek gelip görmemek var. Hakknz helal edin. Bizim adaymz Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoandr. Helallik isteyen Babakan Yldrm, AK Parti milletvekilleri ayakta alklad.

Ana Sayfaya Git