Emeklilikte yaşa takılanların gözü Mecliste

Prim gün süresini doldurmasına rağmen yaş şartını yerine getiremediği için emekli olamayan yüz binlerce kişi, TBMM'de temsil edilen partilerden emekli olmalarını sağlayacak düzenlemeyi hayata geçirmelerini bekliyor

Haberler 30.09.2018 - 10:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hazrlanan kanun teklifiyle umutlanan emeklilikte yaa taklanlar, kanunun yasalamas halinde erken yata emeklilik ansn yakalayacak

Türkiye Emekliler Dernei Genel Mali Sekreteri Ömer Kurnaz, Devletimiz, ya dndaki koullarn yerine getiren sigortallarn gelirsiz ve salk haklarndan yoksun kalmamas için bir formül gelitirmeli

Prim gün süresini doldurmasna ramen ya artn yerine getiremedii için emekli olamayan yüz binlerce kii, TBMMde temsil edilen partilerden emekli olmalarn salayacak düzenlemeyi hayata geçirmelerini bekliyor.

24 Haziranda yaplan seçimler öncesi baz partilerin seçim beyannamesinde yer verdii emeklilikte yaa taklanlar sorunu, gündemdeki yerini koruyor.

Prim gün süresini doldurmalarna ramen ya artn yerine getiremedikleri için emekli olup aylk alamayan yüz binlerce kii, hazrlanan kanun teklifiyle umutland.

Kanunun yasalamas halinde erken yata emeklilik ansn yakalayacak yaa taklanlar, Mecliste temsil edilen partilerden emekli olmalarn salayacak düzenlemeyi hayata geçirmelerini bekliyor.

- Siyaset üstü bir bak açsyla çözüme kavuturulmal

Türkiye Emekliler Dernei (TÜED) Genel Mali Sekreteri Ömer Kurnaz, sosyal güvenlik mevzuatnda yaplan deiikliklerle ayla hak kazanma koullarnn zorlatrldn söyledi.

Özellikle 1 Ocak 2000de yürürlüe giren 4447 sayl sizlik Sigortas Kanun ile 1 Ekim 2008de uygulamaya giren 5510 ayl Sosyal Sigortalar ve Genel Salk Sigortas Kanunu ile ya kademesinin yükseltildii ve aylklarn balanmasnn geciktirildiini belirten Kurnaz, unlar kaydetti:

Sigortallk süresi ve prim ödeme gün saysn yerine getiren yüz binlerce kii, ya koulunu yerine getiremedii için emekli olamyor. Belli yaa gelen bu kiiler iverenlerin kendilerini verimsiz görmesi nedeniyle iinden olup, gelirsiz kalabiliyor. Devletimiz ya dndaki koullarn yerine getiren sigortallarn gelirsiz ve salk haklarndan yoksun kalmamas için bir formül gelitirmeli.

Muhalefet partilerine mensup milletvekillerinin emeklilikte yaa taklanlarla ilgili hazrlad kanun teklifleri ile destek açklamalarnn kendilerini memnun ettiini dile getiren Kurnaz, Toplumsal bir maduriyete dönüen bu sorun, daha fazla vakit geçirilmeden siyaset üstü bir bak açsyla çözüme kavuturulmal. dedi.

Ana Sayfaya Git