Emine Erdoğan: 1 milyon insanın açlıktan öldüğü bir dünyada insanlık obezite ile mücadele ediyor

İstanbul'da katıldığı bir programda konuşan Emine Erdoğan, "Ne yazık ki yılda 1 milyon insanın açlıktan öldüğü bir dünyada insanlık obezite ile mücadele ediyor. Obeziteden ölenlerin sayısı açlıktan ölenlerin sayısının neredeyse 3 katı" dedi.

Haberler 16.12.2017 - 08:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dünya Salk Örgütü (WHO) ve Salk Bilimleri Üniversitesinin birlikte düzenledii çocukluk ça Obezitesinin Önlenmesi, çok Paydal Salk Sorumluluu Sempozyumunun açl oturumuna Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann ei Emine Erdoan ile birlikte Salk Bakan Ahmet Demircan, Salk Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl ve Dünya Salk Örgütü Türkiye Temsilcisi Dr. Pavel Ursu katld.

BZM çN ASIL OLAN BEDEN VE ZHN BÜTÜNLÜÜ

Burada konuan Emine Erdoan, beden ve zihin eitimini en güzel ekilde tamamlam nesillere ihtiyaç olduunun altn çizerek, Bizim için asl olan beden ve zihin bütünlüünü birlikte ina edilmesidir. Bir boyut ihmal edildiinde geliim eksik kalr. Uzmanlar obezitenin en önemli nedenleri arasnda salksz beslenmenin yannda hareket yetersizlii olduunu söylüyorlar fadelerini kulland.

ANNE SÜTÜ OBEZTE RSKN AZALTIYOR

Anne sütünün önemine deinen Erdoan, Yaratcnn bir mucize olarak insanla verdii anne sütü obezite dahil olmak üzere birçok hastaln panzehiridir. Uzmanlar anne sütünün obeziteye yakalanma riskini azalttn söylemektedir. çocuklar 6 ay boyunca sadece anne sütüyle besleyip 2 yl süresince emzirerek salkl bir gelecein temeli atlmaldr. Dünya Salk Örgütünün okullarda yapt çocukluk ça Obezite Aratrmas çocuklarn sadece anne sütü alma süresinin ortalama 4 buçuk ay olduunu göstermektedir. Bu sürenin daha da uzatlmas hepimizin ortak hedefi olmaldr. Devlet bu çerçevede doum yapan kamu görevlisi kadnlarmza ilk 6 ay 3 saat, ikinci 6 ay 2 saatlik anne süt izni imkan vermitir. Bu tür sosyal politikalar aile bilinci ile birletiinde daha salkl nesillere kavuacaz dedi.

OBEZTEDEN ÖLENLERN SAYISI, AçLIKTAN ÖLENLERN SAYISININ 3 KATI

Erdoan konumasn öyle sürdürdü:

Ne yazk ki ylda 1 milyon insann açlktan öldüü bir dünyada insanlk obezite ile mücadele ediyor. Obeziteden ölenlerin says açlktan ölenlerin saysnn neredeyse 3 kat. Obezitenin bir de böyle bir yan var. Gda kaynaklarnn adaletsiz datmndan kaynaklanan bu ahlaki meseleyi de masaya yatrmalyz. Adil bir paylam yaptmzda, dünyada herkese yetecek besin olduu inancndaym.

Açl konumalarnn ardndan Emine Erdoana Türkiyede eitim gören mülteci bir çocuun yapt resim hediye edildi.

Ana Sayfaya Git