Emine Erdoğan, Hakkarili çocuklarla buluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Vatanımız evimizdir. Onu hep birlikte koruyacağız inşallah. Tek devlet, tek bayrak, tek vatan ve tek millet şuuruyla hareket edersek, birlik ve bütünlüğümüzü kimse bozamaz. Teröristleri sevindirmeyelim, teröre fırsat vermeyelim." dedi.

Haberler 26.11.2017 - 01:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Emine Erdoan, çileri Bakanlnn koordinasyonu ile gerçekletirilen Biz Anadoluyuz projesi kapsamnda, Hakkariden gelen çocuklarla Miniatürkte bulutu.

çocuklara seslenen Erdoan, konumasna Ülkemizin en güzel köelerinden biri olan Hakkariden stanbula ho geldiniz. Umuyorum ki, burada güzel zamanlar geçirirsiniz. Sizin bu ziyaretiniz, Türkiyenin kucaklamasdr, Dou ile Batnn bulumasdr. diye balad.

Biz Anadoluyuz projesi çerçevesinde, bir kardelik köprüsünden geçerek buralara geliyorsunuz. diyen Erdoan, unlar kaydetti:

Devletimiz, ülkemizin dousu ile bats arasnda hiçbir ayrm yapmakszn bütün çocuklarmz, gençlerimizi gelecee hazrlama gayreti içindedir. Hava yolunu halkn yolu yaparak, stanbulu, Ankaray, zmiri size daha yakn hale getirmitir. Ayn ekilde Devletimiz, bat illerimizden gençleri, medeniyetin doduu topraklara götürmek kararllndadr. nallah gün gelecek, sizler de bat illerinden gelen kardelerinizi misafir edeceksiniz.

Emine Erdoan, sözlerini öyle sürdürdü:

Kymetli gençler, sizler, medeniyetlerin beii bir bölgede yayorsunuz. Sümerlere, Babillilere kadar uzanan tarihi bir birikime sahipsiniz. Dünyada böylesi bir ansa baka kimse sahip deil. nsanln binlerce yllk birikimi sizin bastnz topraklardr. ehrinizin sokaklarnda yürürken bu öz güvenle, bu farkndalkla yürüyün. Bölgenizdeki terör örgütleri ite tam da bu sebeple orada faaliyetler yapyor. Bu tarihi zenginlii, o bölgenin asl sahiplerine, yani sizlere brakmak istemiyorlar. Bu oyunu sizler bozacaksnz. Sizler Kürt, Türk ayrm yapmakszn, kardeçe topranza sahip çktkça kötü emeller asla baarya ulaamaz. Vatanmz evimizdir. Onu hep birlikte koruyacaz inallah. Tek devlet, tek bayrak, tek vatan ve tek millet uuruyla hareket edersek, birlik ve bütünlüümüzü kimse bozamaz. Teröristleri sevindirmeyelim, teröre frsat vermeyelim.

Gençlerin ve çocuklarn gelecein teminat olduunu vurgulayan Erdoan, Yakn gelecekte, vali, savc, hakim, öretmen, milletvekili sizler olacaksnz. nanyorum ki, Türkiye Cumhuriyeti Devletini çok güzel mevkilerde temsil edeceksiniz. Varsayalm ki, içinizden Kübra, gün gelecek, Türkiyemizi bir ülkede büyükelçi olarak temsil edecek. Ya da Faruk, çok baarl bir avukat olacak. Kendinizi böyle bir gelecee hazrlayn. Bunun tek yolu ise eitimdir, çok çalmaktr, kitap okumaktr. Kitap, sizin yanzdaki gençlerin en büyük dostu olmaldr. Ölçülü kullandnz takdirde, teknoloji de size yeni kaplar açar. Yeter ki, siz onu kullann, o sizi deil. ifadelerini kulland.

Emine Erdoan, örencilerin vakitlerini çok iyi deerlendirmeleri gerektiini belirterek, unlar söyledi:

Her yeni gün, elinizdeki bir altn hükmündedir. Bunu çoaltmak da, bozuk para gibi harcamak da sizin elinizde. Kendinizi faydal ilere, eitime adayarak en karl yatrm yapn. Geleceinizi çalmak isteyen tüm tuzaklara kar çok dikkatli olun. Hepiniz sanatn bir dal ile mutlaka ilgilenin. Sanat size güzelliin farkna varmay öretir. ncelii, nezaketi, zarafeti öretir, duygularnz daha iyi ifade etme becerisi kazandrr. Hangi alanda kabiliyetiniz varsa ona yönelin. Edebiyat, müzik, sinema ya da resim, hangisi ruhunuza daha çok hitap ediyorsa o alanda kendinizi gelitirin.

- Zihinlerinize de kalbinize de pas tutturmayn

leyen demirin pas tutmayacan dile getiren Erdoan, Zihinlerinize de kalbinize de pas tutturmayn, ayn zamanda sporla bedeninizi koruyun. Beden bize Allahn emanetidir. Yaratc bize mükemmel ileyen bir beden vermi. Onun dengesini bozmadan salkl bir yaam sürmek için, doru beslenmeli ve spor yapmalyz. Spor insann hayatna disiplin getirir, hedef koymanza, baarnn lezzetini tatmanza imkan salar. diye konutu.

Baarmann çok güzel bir duygu olduunu, insanla saygnlk kazandrdn ve itibar saladn aktaran Erdoan, sözlerini öyle tamamlad:

Buradan bir karar alarak ayrln. Eitimimi en iyi ekilde tamamlayacak, kendimi zihnen, ruhen ve bedenen gelitireceim deyin ve bunu kararllkla uygulayn. Ülkemizin gelecei olan sizlerle bulumaktan büyük bir keyif aldm. Gelecekte sizleri meslek sahibi olmu, baarl insanlar olarak görmeyi umut ediyorum. Hakkariye bizden selam götürün. Ailelerinize en kalbi sevgilerimi gönderiyorum. Devletinizin daima arkanzda, en salam kale olduunu hiç unutmayn. Bu duygularla her birinizi Allaha emanet ediyorum. Yolunuz açk, geleceiniz aydnlk olsun.

çocuklarla tek tek ilgilenen Erdoan, onlarla hatra fotoraf çektirdi.

Emine Erdoan, çocuklara tablet verirken, onlar da kendisine çiçek takdim etti.

Programa, stanbul Valisi Vasip ahin ve ei eyma ahin ile çileri Bakan Süleyman Soylunun ei Hamdiye Soylu da katld.

Ana Sayfaya Git