Emine Erdoğan'a "İnsani Hizmet Takdir Ödülü"

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Myanmar'da yaşanan insanlık dramı başta olmak üzere uluslararası kamuoyunun dikkatini çeken çabaları ve mazlumlara ve yardıma muhtaçlara yönelik hayırseverlik faaliyetleri nedeniyle "Küresel Donörler Forumu" tarafından "İnsani Hizmet Takdir Ödülü"ne layık görüldü

Haberler 10.09.2018 - 10:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dünyada yaanan insani dramlara sessiz kalmayan, yardm faaliyetleri düzenleyen ve bu konuda sosyal sorumluluk projelerine destek veren Türkiye Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann ei Emine Erdoana, Londrada nsani Hizmet Takdir Ödülü verilecek.

Chicago merkezli Dünya Müslüman Hayrseverler Kongresi (World Congress of Muslim Philanthropists) tarafndan ilki 2008de stanbulda düzenlenen Küresel Donörler Forumunun sekizincisi bu yl 10-12 Eylülde Londrada çok sayda katlmcnn itirakiyle yaplacak.

Daha önce Abu Dhabi, Doha, Dubai, Kuala Lumpur ve Washingtonda düzenlenen forumun 10uncu ylnda ilk kez Hayrseverlik Miras Ödülleri verilecek. Cumhurbakan Tayyip Erdoann ei Emine Erdoana 11 Eylül Sal günü düzenlenecek ödül töreninde nsani Hizmet Takdir Ödülü verilecek.

Uluslararas meseleler karsnda gösterdii insani duyarllklarn yan sra Türkiyede de eitim, salk, engelli sorunlar gibi pek çok alanda hayrseverlik faaliyetlerinde bulunan ve mülteciler için de yardm çalmalar olan Emine Erdoan törende hazr bulunacak.

- Üç günlük program düzenlenecek

British Museum, Mansion House, House of Lords gibi mekanlarda düzenlenecek üç günlük programda, insan onuru, radikallemeye kar direnç, sosyal dayanma, inanç temelli ba ile veri destekli hayrseverlik gibi konular ele alnacak.

Hükümetlerin, yardm kurulularnn ve vakf temsilcilerinin yan sra aratrmaclarn da katlaca forum, dünya genelindeki Müslüman yardmseverlerin bir araya gelmesine olanak salyor.

- Emine Erdoan, Myanmardaki insanlk dramna dikkat çekmiti

Küresel Donörler Forumu etnik, siyasi, dini ayrmlar aarak, eitlikçi ve barç bir dünyann olumasna katk salamak amacyla mali ve fikri kaynaklar mobilize etmeyi amaçlyor.

Emine Erdoan, 2017 yl Eylül aynda kalabalk bir heyetle Myanmarn Arakan eyaletindeki insanlk dramna dikkat çekmek üzere Bangladeteki Kutupalong Kampn ziyaret etmi ve burada yardm datmt.

Emine Erdoan, Arakanl Müslümanlarn yaad vahetin uluslararas kamuoyuna tanmas amacyla CNN Internationalda nsanlk Rohingya Müslümanlarna Srtn Dönmemeli mesaj tayan bir makale de kaleme almt.

Dünya liderlerinin elerine de bu konuda bir mektup yazan Emine Erdoan ayrca Birlemi Milletlerde (BM) Akdeniz, Afrika ve Myanmara yönelik insani yaklamlar konulu bir toplantya katlarak Türkiyenin mülteciler ve insani yardm politikalarn anlatmt.

Emine Erdoan, 2012de can güvenlii tehditlerine ramen Myanmara giderek Arakanl Müslümanlara uygulanan bask ve iddeti uluslararas kamuoyunun dikkatine tam, yardm kampanyalarnn balatlmasna öncülük yapmt.

- Gazzedeki saldrlarn sona ermesi çarsnda bulundu

Emine Erdoann uluslararas meseleler karsnda gösterdii insani duyarllklarn bir baka örnei ise 2009 ylnda Gazzeye yaplan saldrlar konusunda oldu.

Filistinde Bar çin Kadnlar adl uluslararas bir zirve düzenleyerek çok sayda lider eini stanbula davet eden Emine Erdoan, dünya kamuoyuna Gazzedeki saldrlarn sona ermesi çarsnda bulundu.

Emine Erdoan Türkiyede eitim, salk, engelli sorunlar gibi pek çok alanda hayrseverlik faaliyetlerinde bulunurken mülteciler için de her frsatta yardm çalmalar yapyor.

Ana Sayfaya Git