En cesur makas değişikliği yaptık!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 hedeflerinin milli mücadelenin kendisi gibi küresel senaryolara karşı bir başkaldırı olduğunu söyledi. Erdoğan, "Türkiye'nin, kendi verdikleri rollerin dışına çıkmasını istemeyenlere alın terimizle ve yeri geldiğinde kanımızla istiklaline ve istikbaline sahip çıkan bir ülke olduğumuz gerçeğini kabul ettirdik. Bazıları hala 2023 hedeflerimizi sıradan bir orta-uzun vadeli kalkınma programı sanmaya devam ediyor. Halbuki biz bu iradeyi ortaya koyarak cumhuriyet tarihinin en iddialı ve cesur makas değişikliğini gerçekleştirdik" dedi.

Haberler 14.09.2021 - 00:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Erdoan, Sakarya Zaferinin 100üncü yl nedeniyle Ankarann Polatl ilçesinde Duatepede düzenlenen kutlamalara katld. Cumhurbakan Erdoan, Sakarya Zaferinin kazanld 1921 ylnn herhangi bir savan deil Anadoludaki bin yllk varlklarnn da dönüm noktalarndan biri olduunu söyledi. Top seslerinin artk Ulustan duyulmaya baland bir süreçte ordunun adeta dümana dur diyerek sava istiklal ile sonuçlandrdn belirten Erdoan, Büyük Taarruzun müjdesini bu bölgede vermitir. çal Danda, Betepede, Karltepede, Duatepede, Mangal Danda, Korkma sönmez bu afaklarda yüzen al sancak diye balayan stiklal Marmza ilham veren kahramanlarmz, Polatl Haymana hattnda verdikleri büyük mücadele ile isimlerini tarihe; cesaretleri ve kanlaryla kazmlardr. Hatt müdafaa yoktur, sath müdafaa vardr. O sath bütün vatandr anlayyla yürütülen bu savata vatann her karn kanlarnn son damlasna kadar koruma kararyla cephede yerini alan askerlerimiz, zafer kesinleene kadar ayn azimle mücadele etmitir diye konutu.

HEP BRLKTE SPAT ETTK

Cumhurbakan Erdoan, Türkiye Cumhuriyetinin yaad onca badirelere, urad onca saldrlara ramen 100üncü ylnn eiine kadar geldiini söyleyerek, Cumhuriyetin ilk yllarndaki büyük kalknma heyecan daha sonra yerini taklitçi ve teslimiyetçi zihniyete brakmtr. çok partili siyasi hayata geçile birlikte vesayetin sinsi oyunlarna ve darbelerin yol açt hasarlara ramen milletimiz demokrasi ve kalknma istikametinde srarc bir tutum ortaya koymutur. Geçtiimiz dönemde ülkemizin nispi bir istikrar ve güven ikliminde ne büyük baarlara imza atabileceini hep birlikte ispat ettik. Milli iradenin gücünün önünde ne vesayetin, ne sosyal mühendislik hesaplarnn, ne terör örgütlerinin, ne darbelerin duramayaca gerçeini cümle aleme gösterdik dedi.

EN DDALI VE CESUR MAKAS DEKLN GERçEKLETRDK

Cumhurbakan Erdoan, 2023 hedeflerinin milli mücadelenin kendisi gibi küresel senaryolara kar bir bakaldr olduunu vurgulayarak, Türkiyenin, kendi verdikleri rollerin dna çkmasn istemeyenlere aln terimizle ve yeri geldiinde kanmzla istiklaline ve istikbaline sahip çkan bir ülke olduumuz gerçeini kabul ettirdik. Bazlar hala 2023 hedeflerimizi sradan bir orta-uzun vadeli kalknma program sanmaya devam ediyor. Halbuki biz bu iradeyi ortaya koyarak cumhuriyet tarihinin en iddial ve cesur makas deiikliini gerçekletirdik. Demokrasi ve kalknma standartlarmz dünyann en ileri ülkeleri seviyesine çkartarak asrlardr kuatma altnda tutulan medeniyet, tarih ve kültür ufkumuzu tekrar açmay baardk. Eitimden sala, ulamdan enerjiye, sanayiden spora her alanda asrlk ihmallerin telafisini gerçekletirdik. Dier yandan hak, hukuk, adalet, özgürlük alanlarnda milletimizin uzunca bir süredir yaad maduriyetleri giderecek admlar attk. Böylece ülkemizi, dünyann yaad büyük dönüümleri, vaktini ve enerjisini kendi iç mücadeleleri ile heba eden bir konumdan her alanda potansiyelini en üst seviyede kullanabilen bir yere getirdik. Evlatlarmza ite bu güçlü alt yapnn üzerinde 2053 vizyonunu ina edecekleri bir miras brakmann gayreti içindeyiz diye konutu.

HEDEFLERMZE DORU YÜRÜYORUZ

Cumhurbakan Erdoan, dikkatlerini ve hedeflerinden uzaklatrmak için dört bir taraftan çekitirildiklerini, taciz ve tecrit edildiklerini söyleyerek, Hamdolsun tüm bu engelleri Allahn yardm ve milletimizin destei ile aarak bugün bulunduumuz yere ulatk. Küresel siyasi ve ekonomik sistemin yeniden yaplanma sanclar yaad bir dönemde Türkiye olarak sahip olduumuz imkanlardan aldmz güçle yönümüzü gelecee dönüp, istikametimizi belirleyerek oraya doru yürüyoruz. Terör tehditlerinden bölgesel krizlere, küresel snma ve çevre felaketleri gibi yeni önceliklere kadar her alanda kendimizi olumlu yönden ayrtrarak hedeflerimize doru yürüyoruz. Bir süredir ard ardna 100üncü yllarnn kutlamalarn yaptmz Milli Mücadelemizin sembol admlarmzn her birini geçmiin muhasebesinin yaplmas ve gelecein istikametinin belirlenmesi bakmndan önemli vesileler olarak görüyoruz. Hiç üphesiz bu admlarn zirvesini hiç endie etmeden 29 Ekim 2023te vasl olacamz cumhuriyetimizin kuruluunun 100üncü yl oluturuyor. Rabbimden milletimize daha nice 100 yllarn kutlayaca büyük ve güçlü Türkiyenin inasn baaryla neticelendirmeyi nasip etmesini diliyorum dedi.

BRN BLE KALDIRAMAYACAK ÜLKELER VAR

nanç, tarih, köken ve kültür bakmndan bütünlüü olmayan, devlet geçmii birkaç asr bulmayan, heybesinde sömürgecilikten katliamlara kadar nice ayb gizleyen pek çok ülke olduunu kaydeden Erdoan, Sahip olduklar güvenlik ve refah iklimi ile tüm bu eksikliklerini kapamaya çalanlarn gerçekten çetin snamalarla kar karya kaldklarnda nasl lime lime döküldüklerini takip ediyoruz. nann dökülüyorlar, ayakta duracak mecalleri yok. Türkiyenin yaad saldrlarn, maruz kald gizli açk ayak oyunlarnn, içinden geçtii imtihanlarn sadece birini bile kaldramayacak ülkeler var. Salgndan tabi afetlere kadar son dönemde yaanan her olaanüstü durum bu tabloyu daha da belirgin hale getiriyor. Hamdolsun biz milletimizin birliine, beraberliine, kardeliine sahip çkmas, arkamzda binlerce yllk devlet geleneinin gücü, 100 milyonlarca mazlum ve madurun duas sayesinde dimdik ayaktayz dedi.

GELECEE ÖZ GÜVENLE YÜRÜYORUZ

Erdoan, gelecee güvenle baktklarn vurgulayarak, Son dönemde yaadklarmzn ardndan artk kendimize daha çok güveniyor, geleceimize daha umutla bakyoruz. 2023e yaklatkça bu güven ve umut zeminini bozmaya yönelik tacizlerin artmas doru istikamette gittiimizin iaretidir. Cumhur ttifak olarak geleceimize daha öz güvenle yürüyoruz. Daha öz güvenle de bunu baaracamza inanyorum. Milletimiz, Milli Mücadele günlerinden bu yana sahip olduu o derin irfan hasletiyle tercihini hep ülkesi ve kendisi için doru olandan yana kullanmtr. Bizim için esas olan milletimizin iradesidir. Cumhuriyetimizin 100 ylnda Türkiyeyi muasr medeniyet seviyesinin üzerine çkartmay hedefleyen mücadelemizin baarya ulamas için son nefesimize kadar çalacaz diye konutu.

Ana Sayfaya Git