Ensarioğlu; Kürt desteği almayan iktidar olamaz!

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Salim Ensarioğlu ile söyleşi: “HDP’nin kapatılmasına karşıyım, Kürt desteğini almayan iktidar olamaz”

Haberler 09.02.2021 - 10:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Y Parti Genel Bakan Yardmcs Mehmet Salim Ensariolu, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann baz partileri ziyaret etmesi ve muhalefet arasndaki ziyaret trafiinin erken seçim ihtimalini gündeme getirip getirmedii ile ilgili bir soru üzerine, Cumhurbakannn Saadet Partisi ve HÜDA PAR ziyaret etmesi buna iarettir. Biz muhalefet olarak erken seçime hazrz dedi.

HDPnin kapatlmas tartmalarna da deinen Ensariolu, Y Parti dahil tüm partiler anayasann güvencesi altnda kuruldu. HDP de bunlardan biri. Alt milyon üzerinde oy alan bir parti. Mecliste bakanlk yapyorlar, komisyonlarda üyeleri var. Alt milyon insan oy vermi. Bu partinin açk kalmas taraftarym. nsanlarmz oraya oy vermi. Bu eletiriler ar ve doru bulmuyorum. Kapatlma ortam gerer. Siyasi partilerin kapatlmasna karym. En çok kapatlan partiler AK Parti ve HDPdir. Varsa yanl yapanlar bunun gereini hukuk yapar eklinde konutu.

KTDARIN EL MUHALEFETTE

ktidarn muhalefeti bölmek için her yolu denediini belirten Ensariolu, ktidar partisinin bir eli Y Partide, bir eli CHPyi kartrmakta, dier bir eli HDPyi kapatmak ve parçalamak iinde dedi ve 31 Mart seçimlerinde tüm partilerin demokrasiye oy verdiklerini söyledi. Yeni anayasa tartmalarna da deinen Ensariolu, Önce mevcut anayasaya uymak lazm. u anda anayasaya uyulmuyor. Partiye göre deil, halka göre anayasa olmal dedi.

Türkiyede merkez sa ve Kürtleri yanna almayan hiçbir partinin iktidara gelemeyeceini dile getiren Ensariolu, Merkez herkesi kucaklyor. Geçmite farkllklarmza ramen hepimiz bir aradaydk ve bu kadar tartma olmuyordu. Doru olan neyse onu yapyorduk. Demokrasi bizi kucaklayarak iktidara geldi. Merkez icraat yapar, herkesi de kucaklar. Bu nedenle merkez ve Kürt oylarn alamayan iktidar olamaz. Kürt ve Zazaym. Muhafazakarlar ve Kürtleri dlarsak sknt yaarz. Kap açmamz lazm. Dlayarak ve ötekiletirerek bir yere varamayz diye konutu.

Ana Sayfaya Git