Erbakan, Diyarbakır'da anıldı

Eski başbakanlardan Necmettin Erbakan, vefatının 7. yılında Diyarbakır'da anıldı.

Haberler 01.03.2018 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Anadolu Gençlik Dernei (AGD) Diyarbakr ubesince Kayapnar ilçesindeki Diclekent Camisinde düzenlenen anma programnda, Kuran- Kerim ve Mevlid-i erif okundu, dua edildi.

AGD ube Bakan Abdurrahman Ergin, burada yapt konumada, Erbakann çeitli hilelerle yasakl ilan edilmesine ramen ylmayarak yoluna devam ettiini söyledi.

MEVLT OKUTULDU

Erbakann en büyük idealinin slam birliini kurmak olduunu belirten Ergin, Erbakan ümmetin sesi ve yeniden dirilii oldu. Rotasn yitiren ümmete ABD, AB ve sraili deil, slam birliini gösterdi. Ezilenler için umut , sömürenlerin korkusu oldu. Zalimin karsnda heybetli, Rabbinin huzurunda ise iki büklüm oldu. Her türlü dünya nimetini ve itibarn bir tarafa brakarak, batla kar daima hakk üstün tuttu. Dünyada hiçbir Müslümann ve mazlumun burnunun dahi kanamamas aç ve açkta kalmamas onun hedefiydi. dedi.

Ergin, Erbakann bölgede yaanan sorunlar sürekli dile getirdiini ve bunlarn slam kardeliiyle çözülebileceini vurguladn anlatt.

Erbakann iman, cihat, izzet ve ümmet kavramlarn dilinden düürmediini belirten Ergin, slam aleminin ümit , emperyalistlerin ise korkulu rüyas olduunu söyledi.

ZAMAN HEREY GÖSTERD

uurlu Öretmenler Dernei (Ö-DER) Kurucu Bakan Abdurrahman Sevgili de zaman geçtikçe Erbakann kymetinin daha da artmakta olduunu ifade etti.

Erbakann hayattayken çok iyi anlalmadn dile getiren Sevgili, Hayattayken söyledii sözlere pek çok insan itibar etmedi. Hoca ne diyor? diye eletirildi maalesef. Hocamz imdi herkes daha iyi tanyor. Hocamz çok iyi bir Müslümand, mücahitti, adam gibi adamd, bilim adamyd ve nazikti. diye konutu.

Ana Sayfaya Git