Erbakan şart koştu, "bir büyük şehir" dedi

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan'ın, yerel seçimde AK Parti'ye destek vermek için kendilerine büyükşehirlerden birinin verilmesini istediği belirtildi.

Haberler 14.12.2023 - 16:05 Son Güncelleme : 14.12.2023 - 16:05

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Mecliste iktidarın ekonomi politikalarını eleştirdikten bir gün sonra dün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile AK Parti Genel Merkezinde bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğanın talebiyle gerçekleşen görüşme yaklaşık bir saat sürdü. Erbakan görüşmeyle ilgili,

Seçimle ilgili birtakım konular müzakere edildi ancak şu aşamada bu kadarıyla iktifa etmek daha uygun olur. Bizim de teşkilatımızla, yetkili kurullarımızla değerlendirmeler, istişareler yapmamız gerekir

açıklamasını yaptı.

BÜYÜK ŞEHİR TALEBİ

Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğanın, İstanbul, Ankara ve İzmir için destek istediği ancak Erbakanın bu destek için bir şart sunduğu iddia edildi.

NTVnin haberine göre Erbakanın, AK Partinin kendilerine büyükşehirlerden birinde destek verilmesi halinde konuyu parti yönetimine aktaracağını söylediği öne sürüldü. Buna göre Erbakan Erdoğana Bursa ve Malatya gibi oy potansiyeli yüksek illeri işaret etti.

iha

Ana Sayfaya Git