Erbaş: Sırtlan sürülerini ve canice saldırılarını şiddetle lanetliyorum, kınıyorum

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kudüs’te yaşananlara tepki göstererek, Müslümanlara birlik olma çağrısında bulunup, “Vicdanı, ahlakı, uluslararası hukuku hiçe sayan sırtlan sürülerini ve canice saldırılarını şiddetle lanetliyorum, kınıyorum” dedi.

Haberler 11.05.2021 - 01:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakan Ali Erba, Sakaryann Adapazar ilçesinde bulunan tarihi Orhan Camisi önünde basn açklamasnda bulunarak, sraile tepki gösterdi. srailin yaptn barbarlk olarak deerlendiren Erba, galci terör devleti srail Mescid-i Aksaya yönelik en çirkin teebbüsün içerisindedir. Tam bir barbarlk ve vahetle Mescid-i Aksay igal etmeye çalmakta, gözü dönmü canavarlar Mescid-i Aksada masum Müslümanlar canice katletmeye, Müslümanlara saldrmaya çalmaktadrlar. Tüm dünyann gözü önünde tarihe kar, masumlara kar, Filistin halkna kar büyük bir soykrm yaplmaktadr. Vicdan, ahlak, uluslararas hukuku hiçe sayan srtlan sürülerini ve canice saldrlarn iddetle lanetliyorum, knyorum. Allahn, meleklerin, tüm insanlarn laneti zalimlerin, hainler ve igalcilerin üzerine olsun diye konutu.

HELAK OLACAKSINIZ

Erba insanln vicdanna seslendiini belirterek, galcilere sesleniyorum ey zalimler azgnlkta snrlar atnz. Tüm zalimler gibi siz de helak olacaksnz, piman olacaksnz. Sebep olduunuz kaos ve anarinin içinde yok olacaksnz. Yaktnz terör atei cehenneminiz olacak. nsanln vicdanna sesleniyorum. nsanln en kadim ehri yok ediliyor. nsanln ortak miras yok ediliyor. Masum bir halk zorla evlerinden çkarlyor, evleri igal ediliyor. Ölmediinizi gösterin. nsanlk snavn kaybetmek üzeresiniz. Hukuk adna, özgürlük adna, insanlk adna söylediiniz her cümle anlamn kaybetmek üzeredir. Ey Yahudiler, Hristiyanlar, çeitli dinlerin mensuplar, Kudüsün hatrasna ihanet ediliyor, peygamberlerin hatrasna ihanet ediliyor. Samimiyet snavnn sonundasnz. Eer bu vaheti engellemek içi harekete geçmezseniz Allah ve elçileri adna söyleyeceiniz hiçbir cümlenin insanlk adnda hiçbir zaman hiçbir karl olmayacaktr dedi.

SLAM DÜNYASINA çARIDA BULUNDU

Erba, slam dünyasna da seslenerek, slam dünyasna sesleniyorum; ey Müslümanlar, Müslümanlarn liderleri, önderleri hala bir araya gelmeyecek misiniz? Bir avuç aznln cesaret ald gafletten ne zaman uyanacaksnz? Sizi vahyin ehrine kar umursamaz klan nedir? Masumlarn yannda durmaktan alkoyan nedir? Tarihin en büyük zorbalarnn ve zalimlerinin bile Allahn mescidlerini kirletmeye gücü yetmemitir. Elbette masum Filistinlilerin özgürlük mücadelesi de galip gelecektir. Zalimler yok olacak, mescitlerde barn ve rahmetin çars, insanln ufkunu aydnlatmaya devam edecektir ama Kudüsün izzeti çinenirken, masum insanlarn hayatna, inanç ve düünce özgürlüüne insafszca müdahale edilirken, vahiyle kutsanan ehir tahrip edilirken duyarsz kalanlar, insanlk vicdannda mahkum, tarihin ve gelecein önünde mahcup, alemlerin Rabbinin huzurunda rezil ve rüsva olacaklardr. Tüm Müslümanlar ve insanl eliyle, diliyle, kalbiyle ve tüm imkanlaryla Mescid-i Aksaya ve Kudüse sahip çkmaya davet ediyorum dedi.

TÜM CAMLERDE DUA EDLECEK

Erba açklamasna öyle devam etti:

Bu uurda ehit olan kardelerimize Allahtan rahmet yarallara ise acil ifalar diliyorum. Aziz milletimiz bugüne kadar olduu gibi bundan sonra da Kudüs davasna sahip çkmaya devam edecektir. Bugün inallah öle ezannn ardndan ülkemizdeki tüm camilerimizden, tüm minarelerimizde Mescid-i Aksann kurtuluu ve zalimlerin zulmünün son bulmas için salalar okunacak ve dualar edilecektir.

Ana Sayfaya Git