Erdoğan AB liderleriyle, terörle mücadeleyi görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Zirvesi için gittiği Brüksel'de ikili temaslarda da bulundu.

Haberler 26.05.2017 - 09:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakanl kaynaklarndan edinilen bilgiye göre Cumhurbakan Erdoan, bugün Steigenberger otelinde Fransa Cumhurbakan Emmanuel Macronla bir araya gelmesinin ardndan Avrupa Birlii Konseyinin yeni binasnda AB Konseyi Bakan Donald Tusk ve AB Komisyonu Bakan Jean Claude Juncker ile görütü.

Olumlu bir atmosferde geçen Erdoan-Macron görümesinde, siyasi ve ekonomik ilikiler bata olmak üzere ikili konular ele alnd. Türkiye-Fransa ilikilerini daha da güçlendirme konusunda kararllklarn vurgulayan iki lider, savunma sanayinde ibirliinin yan sra karlkl ticaret hacmini 20 milyar Avroya yükseltme hususunda da mutabk kaldlar. Suriye, Irak ve dier bölgesel konularn da ele alnd görümede, PKK ve DEA dahil terörün her türüyle ortak mücadelenin önemine iaret edildi. Cumhurbakan Erdoan ve Fransz mevkida Macron, Türkiye-AB ilikilerine yeniden ivme kazandrlmas gerektiine de dikkati çektiler.

Cumhurbakan Erdoann AB Konseyi Bakan Tusk ve AB Komisyonu Juncker ile yapt görümede de Türkiye-AB ilikileri konuuldu. Görümede, Türkiye ile AB arasnda Mart 2016da imzalanan mülteci anlamasnn hayata geçirilmesi gerektii vurguland. Olumlu bir atmosferde geçtii belirtilen görümede, Türkiye-AB ilikilerinin yeniden canlandrlmasnn önemine, ayrca terörle mücadelede ibirliini güçlendirmenin gerekliliine de deinildi. Kbrs meselesiyle ilgili olarak ise adil ve kalc bir çözüm bulunmasnn önemli olduu ifade edildi.

Ana Sayfaya Git